diff problem

  • 2
    Participant count
  • Participant list

Decebal

CarAudio.com Newbie
Hi everyone! Some months ago, my subwoofer started doing weird things, when the bass drop was hard enough it stopped working and in the rest of the song it was working normally until it stopped working completely. i checked the diff alone to see if it works and it does, and i thought the problem was the amplifier but i connected it to another diff in my friends car and it works perfectly. a few days ago i had some time and i checked the cables noticing that the ground terminal fell off. today i got new a new amplifier and i wanted to make it work again, but the diffuser isnt working, like it isnt getting any power, i checked all the cables again but they are fine... the amp i got is working, no protection led lights on or anything. what should i do?
those are the amps i tried today and the diff i currently use, sorry about the bad pics
 

Attachments

  • 445380688_819802589688223_1953499411997807145_n.jpg
    445380688_819802589688223_1953499411997807145_n.jpg
    323.1 KB · Views: 2
  • 445387485_1610561083127261_6762343569694877677_n.jpg
    445387485_1610561083127261_6762343569694877677_n.jpg
    201.9 KB · Views: 3
  • 445981256_3731324230470906_9081536917273579948_n.jpg
    445981256_3731324230470906_9081536917273579948_n.jpg
    226.2 KB · Views: 4
what should i do?
If you have easy access to the RCA wires at radio side, disconnect them. If no easy access, use a spare set of RCA wires to plug into the amp. Turn on the system and with your fingertip tap on the center pins of the RCAs (make sure RCAs do not touch anything else). You should be able to hear your subwoofer make some kind of sound with every tap.
 
If you have easy access to the RCA wires at radio side, disconnect them. If no easy access, use a spare set of RCA wires to plug into the amp. Turn on the system and with your fingertip tap on the center pins of the RCAs (make sure RCAs do not touch anything else). You should be able to hear your subwoofer make some kind of sound with every tap.
i tried that, even with rca wires connected directly to the subwoofer and my phone (dont ask me how, a friend of mine did it for me), and it worked perfectly...
sorry for the late response
 
i tried that, even with rca wires connected directly to the subwoofer and my phone (dont ask me how, a friend of mine did it for me), and it worked perfectly...
sorry for the late response
In that case, it may be the RCA output of the radio that has gone bad. Solder points sometimes crack and give sporadic performance until they fail completely.
When the bass dropped, I assume it rattled the dashboard and the radio along with it. That would explain the cutting in and out until failure.
 
In that case, it may be the RCA output of the radio that has gone bad. Solder points sometimes crack and give sporadic performance until they fail completely.
When the bass dropped, I assume it rattled the dashboard and the radio along with it. That would explain the cutting in and out until failure.
thing is i tried with 3 different radios, one of my friend's, and the other 2 are mine and they worked before with the same setup... did it fry all 4 radios? :D
 
thing is i tried with 3 different radios, one of my friend's, and the other 2 are mine and they worked before with the same setup... did it fry all 4 radios? :D
So you tested those same RCA wires with your phone directly and it did work?
Also, to clarify, the amp does turn on and you redid the ground cable?
 
Last edited:
So you tested those same RCA wires with your phone directly and it did work?
Also, to clarify, the amp does turn on and you redid the ground cable?
No, my friend had some rca wires on one end and jack on the other end. I also tried with 2 different rca wired from radio to the amp
Yes, the amp turns on, and I redid the ground cable. It may be the possibility that the 2 amps I Got Monday are not working, the Novex one is missing a protection led and on the us blaster one there is a “terminal” or “thermal” led on, I can’t read what it says exactly, but the thing is the first amp I had works on my brothers-in-law car and it didn’t work on mine
 
tried that, even with rca wires connected directly to the subwoofer and my phone (dont ask me how, a friend of mine did it for me), and it worked perfectly...
sorry for the late response
The amp and subwoofer combination that worked with this test is the one you should use for testing in your car. It is odd that 4 different radios, 3 amps, and 3 RCA cables would all fail to work.
The amp with the thermal light is definitely cooked. The Novex is a mystery but should be tried with the phone to verify it's functionality. If it works in your car with the phone but not that radio, then it will be your RCAs or the radio.
 
The amp and subwoofer combination that worked with this test is the one you should use for testing in your car. It is odd that 4 different radios, 3 amps, and 3 RCA cables would all fail to work.
The amp with the thermal light is definitely cooked. The Novex is a mystery but should be tried with the phone to verify it's functionality. If it works in your car with the phone but not that radio, then it will be your RCAs or the radio.
i got a new amp, new rca cables and a new radio yesterday, and I got it working 😁😁 pretty sure somehow I burned the rcas and the rcas burned the output on all the radios I used
Thanks a lot for the help!
 
Activity
No one is currently typing a reply...

Similar threads

Love the site, arguments over non-issues, not so much. ;)
13
91
Sweet!! Im happy to hear that it was not a major issue.!! Very nice man. Thanks for letting us know what the culprit was!!
19
2K
https://www.caraudio.com/threads/all-bnib-focal-fdp-4-600-ds18-exl-p2500-1-sundown-audio-sfb-1000-4d-350x4-4ohms.614462/ :)
18
2K
Using a Y RCA to split signal from amp to amp to give both amps the signal they need from the HU and subs in different /separate enclosures tuned...
3
917

About this thread

Decebal

CarAudio.com Newbie
Thread starter
Decebal
Joined
Location
Romania
Start date
Participants
Who Replied
Replies
8
Views
413
Last reply date
Last reply from
Decebal
IMG_0005 (5) - Copy - Copy.JPG

Dan Medina

    Jun 17, 2024
  • 0
  • 0
Screenshot 2024-05-31 182935.png

Doxquzme

    Jun 15, 2024
  • 0
  • 0

New threads

Top