Static noise after upgrading the head unit


maxi923

CarAudio.com Newbie
Feb 26, 2021
1
0
Saudi Arabia
Hi

its been a while since I upgrade my car's head unit to an android Chinese touch screen. Since then, I could not find a solution to the issue.

I am getting static and digital processing sounds through my speakers. If I mute the head unit there is no static or other sounds.
Static and digital sounds do not increase with volume, it remains the same no matter what volume it is at unless the head unit is muted. Also, the static sound exists even when the engine is off.

Sound is going through my Nissan factory amp.

After a lot of research, I found a similar issue explaining the issue that the problem is the sound is amplified from my car's amp and from the head unit again which cause a static noise. And it was suggested to use inline filter or LOC's

I m not an expert at these and unfortunately, I don't have a local shop that understands these stuff!. I googled Loc's and found 2, 4, and 6 loc channels. Not sure which one should I buy if these would fix the issue.

Any thoughts would be appreciated.
Mant thanks
 

1aespinoza

Junior Member
May 22, 2013
847
229
Pharr, Texas
Any thoughts would be appreciated.
All grounding issues I have dealt with were only present with the vehicle running, so yours is an odd occurence. If other suggestions say double amplification is the issue, try connecting the oem amp inputs to the RCAs instead of the radio speaker outputs.
 
  • Like
Reactions: maxi923

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.


Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)



Latest posts

Newest threads

Most posts - Past 30 days

Latest classifieds