Is there a fix for my Pioneer AVH-4400NEX?

Mmurf_15

CarAudio.com Newbie
Dec 24, 2020
1
0
My Pioneer radio just stopped working the other day. When I turn my car on the radio will start up like normal but once it reaches the screen that reads "Pioneer" and says loading underneath, it will freeze for a few minutes before flashing white and going back to the "Pioneer NEX" screen. After this it will flash a few more times before the screen completely shuts off. Right before this started I was unable to use the touch screen or volume buttons. Hoping someone knows how to fix this so that I don't need to buy a whole new radio
 

Popwarhomie

Team Lethal Pressure
5,000+ posts
10+ year member
Jan 22, 2010
10,926
3,149

Coolhand20th

CarAudio.com VIP
Mar 27, 2019
2,519
835
Seems like Pioneer has had some issues with those in dash bigger receivers like that the last couple of years or am I completely wrong?

Been thinking about upgrading next year as well to a bigger in dash one like that but thinking I am going to go with Kenwood after I install that Dayton DSP.
 

F150Audio

CarAudio.com Newbie
Dec 3, 2020
4
1
My Pioneer radio just stopped working the other day. When I turn my car on the radio will start up like normal but once it reaches the screen that reads "Pioneer" and says loading underneath, it will freeze for a few minutes before flashing white and going back to the "Pioneer NEX" screen. After this it will flash a few more times before the screen completely shuts off. Right before this started I was unable to use the touch screen or volume buttons. Hoping someone knows how to fix this so that I don't need to buy a whole new radio
Check out my post in a different thread. This fix worked for me. Not exactly the same problems, but It's worth a try if you don't mind turning a few screws and spending $10.

https://www.caraudio.com/threads/pioneer-avh-w4400nex-wont-save-system-settings.606495/

Good luck!
 

Clifff150

Senior VIP Member
10+ year member
Jan 10, 2012
2,396
930
I too have had issues with my 4400NEX. I bought it factory refurbished but soon after had to send it in under warranty. The mother board was fried and got it back and all was good but it’s turning itself off at random times again. It hasn’t stopped working but likely a matter of time. I guess I will wait until the black screen then see if I want to repair again or just replace
 

luvlows

CarAudio.com Newbie
Feb 25, 2021
6
0
i had same issues with my 4200 nex , the sd card thing F150 suggested
worked for me
 

Create an account or login to post

You must be a member in order to post a message

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Similar threads

Latest threads

Latest posts

Latest classifieds