Help needed: Subwoofer settings cause crackle

  • 1
    Participant count
  • Participant list

Dylan2996

CarAudio.com Newbie
1
0
Hi guys, so i've had this pioneer unit in my SUV for a while now (years).

The other day it started producing a crackling noise in all the speakers (doors, dash, sub). When i go into the settings and turn off the subwoofer the problem goes away and everything sounds perfect. 

I disconnected the audio cables from the unit itself and it still makes the noise. I've also tested the amp/sub separately and it works fine. Problem appears to be with the unit itself and only when the subwoofer settings is switched to ON.

Any ideas or suggestions? Thank you in advance!

Equipment: Pioneer AVH-270BT

 
Last edited by a moderator:
Activity
No one is currently typing a reply...
Old Thread: Please note, there have been no replies in this thread for over 3 years!
Content in this thread may no longer be relevant.
Perhaps it would be better to start a new thread instead.

Similar threads

Hey guys hope you are well I have a bt starsound single din running 4 speakers and 2 tweeters with a monoblock for my two 6inch subs and for some...
0
1
Thanks for the input. Much appreciated. The dsp is an afterthought. I haven't installed anything yet but I put a budget system together. I already...
2
591
Absolutely. I am always learning and think it's probably impossible to stop learning. I appreciate the advice and don't doubt for a second the...
56
4K
Yes, the power wires' colors don't match from the dash to the new harness. However, I tested them and the wire I'm treating as the constant 12v is...
9
1K

About this thread

Dylan2996

CarAudio.com Newbie
Thread starter
Dylan2996
Joined
Location
Start date
Participants
Who Replied
Replies
0
Views
807
Last reply date
Last reply from
Dylan2996
Screenshot_20240524_202505_Samsung Internet.jpg

winkychevelle

    May 24, 2024
  • 0
  • 0
Screenshot_20240523-151806.png

1aespinoza

    May 23, 2024
  • 0
  • 0

New threads

Top