SA 12 Rattle


giltyler

Senior VIP Member
Jul 16, 2013
333
0
DFW METROPLEX
Have a 7 month old SA 12 Chrome back magnet with a non coil related rattle.
Picking up the sub and shaking or just rotating it you can hear something metallic moving around.
coil still looks new and cone moves full travel without and noise
Ohms out 2.2 and 2.3
any ideas what Could be wrong
 

1aespinoza

Junior Member
May 22, 2013
616
175
Pharr, Texas
Wiggle the terminals to see if a spring has become weak. If that is ok, then face sub down on the floor and look into the vent hole. If anything is in there, it should rest on the dust cap center. If something is in there, roll a piece of tape as if about to hang a poster and tape it to the tip of a pencil or straw and operate. Good luck.
 
OP
giltyler

giltyler

Senior VIP Member
Jul 16, 2013
333
0
DFW METROPLEX
Wiggle the terminals to see if a spring has become weak. If that is ok, then face sub down on the floor and look into the vent hole. If anything is in there, it should rest on the dust cap center. If something is in there, roll a piece of tape as if about to hang a poster and tape it to the tip of a pencil or straw and operate. Good luck.
Nothing is in the vent or gap. This is under the spider and outside the coil from the sound it makes and is loose but not really floating around.
 
OP
giltyler

giltyler

Senior VIP Member
Jul 16, 2013
333
0
DFW METROPLEX
It is on its way back to sundown now maybe they will tell me when it gets there.
whatever it is sounds metallic but not ferrous
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.


Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)