Jump to content


Sign in to follow this  
Jasper van Oorschot

Is my amp dead?

Recommended Posts

Hello,

I need some help figuring out why I can’t get any volume out of my sub.

last week I blew up my subwoofer (eton 12-800br 2x2 ohm), something burned and now it’s not moving anymore. So today I bought a new one (esx quatum 1224 2x 4 ohm). It’s working, but i can hardly hear the subwoofer. Almost no volume is coming out, even when i put mij amp to max power, light start to lose brightness but volume is not coming. does anyone have a clue whats going on? 

Amp: audison sr1dk

i already checked wiring but this is all connected well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you have the sub wired? Your previous sub which was dual 2 could be wired at 1 ohm or 4 ohms. Your current sub could be at 2 ohms or 8 ohms. You will get much less power at 8 ohms. 

Are you sure you don't have the polarity of the subwoofer wiring backwards such that one coil is pushing and one coil is pulling?


I AM The Future of personal transportation, NOW!!
Pretty sure everyone on this site hates you (@JohnKuthe) more then me and that's very hard to accomplish.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The first one was running at 1 ohm, was doing fine on my opinion but my local supplier told me this maybe was the problem why the sub burned, evem when they say the amp can run on 1 ohm. The new one is running on 2 ohm. So i used the same way of wiring ( serial). All plusses are wired to plusses, minus to minus. So this shouldn’t be the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create a free account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's free & easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×