My EL1500 has green light but subs not working?

shoun34
10+ year member

Junior Member
12
0
TN
I was just riding down the road and they just stopped. I grounded underneath my seat screw. 4 gauge power wire and i got 2 12" thunder 6000's with sony xplod deck m630. im thinkin its the RCA but i dunno....

can u help me?

thanks

 
The only thing i can suggest is to check all your connections. Could be something came loose inside the sub box. I would doubt that the RCA's came out of the back of the HU. They might have gotten pulled off at the amp if you hit a bump or something. If the green light is on, then the amp should be working.

 
are the speakera paralleled together? make sure they arent shorting out, although if they were your amp would probably go to protected ... hmmm ... the only thing i can think of is the RCAs b/c they wont affect what your amp does as far as your prob is concerned.

justsayk are those ti12s? i have 4 tuned to ~32hz with 450rms each and i think im gonna die soon if i cant keep my hand turning up the volume knob //content.invisioncic.com/y282845/emoticons/frown.gif.a3531fa0534503350665a1e957861287.gif

 
thanks.

i have all connections in and everything. i pulled my ground off the spot and put it to other things with the music playing and it didn't spark or anything? im confused...it didnt sound like they got blown because it would be rare if they both blew at the same time...yes i have it in parallel. when they went out, they just stopped and no other sounds..

thanks for all the help...

 
I have 2 Ti15d's sealed with only 190 RMS each and they still pound. I'll hopefully be getting a BX1500d for my birthday in a little bit. Its gonna be so sweet. I can't imagine any subs that are better for the price these things are going for on ebay.

 
Activity
No one is currently typing a reply...
Old Thread: Please note, there have been no replies in this thread for over 3 years!
Content in this thread may no longer be relevant.
Perhaps it would be better to start a new thread instead.

Similar threads

I bought it from Amazon last year.. i have had plenty of bad products from amazon :(
15
540
There is a amp dyno video by big d on youtube of one of these amps.
3
695
Getting a good voltage reading does not mean good power transfer. You could read 13.8v out of a 24 AWG wire. Recheck your amplifier's ground and...
2
573

About this thread

shoun34

10+ year member
Junior Member
Thread starter
shoun34
Joined
Location
TN
Start date
Participants
Who Replied
Replies
8
Views
656
Last reply date
Last reply from
shoun34
20240720_091846.jpg

Bobbytwonames

    Jul 20, 2024
  • 0
  • 0
Screenshot_20240720_092450_Gallery.jpg

Bobbytwonames

    Jul 20, 2024
  • 0
  • 0

New threads

Top