Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: Capacitor trouble

  1. #1
    Unregistered's Avatar
    Unregistered Guest



    Capacitor trouble

    on a Rockford Fosgate capacitor there is a plug on the top of it and it says in the instructions to leave the release valve unobstructed so on my cap after I charged it I popped open the hole in the rubber plug is that what I am suppose to do or did that render the cap useless?







  2. #2
    ramos's Avatar
    ramos is offline Still learning



    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Virginia
    Age
    49
    Posts
    10,329
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    104 Post(s)
    NO. That is where the electrolitic fluid inside the cap will be released from if something happens to the cap like reverse charging it or something. Did you pull the plug out or poke a hole in it ? If the fluid leaked out yes it is useless.




  3. #3
    Poisonman's Avatar
    Poisonman is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Warwick, RI
    Age
    31
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    well i pulled the thin layer of rubber off the end of the plug making a hole cuz i thought thats what it meant by leaving it unobstructed but the cap is mounted is unright and no fluid has gotten outta the cap, is it useless and i need a new one?




  4. #4
    Poisonman's Avatar
    Poisonman is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Warwick, RI
    Age
    31
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    im no expert but it still seems to be functioning correctly and there doesn't seem to be any distortion at all from my subs, so is it useless and i need a new one or what?




  5. #5
    ramos's Avatar
    ramos is offline Still learning



    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Virginia
    Age
    49
    Posts
    10,329
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    104 Post(s)
    If no fluid leaked out it should still be operating correctly. Is the hole still plugged with anything or is it open ? If it's still plugged you should be alright.




  6. #6
    Poisonman's Avatar
    Poisonman is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Warwick, RI
    Age
    31
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    no its not plugged the plug is still in the cap but the hole is open and unplugged, but it still seems to work, there is no distortion in my bass, so what you think?




Closed Thread

Similar Threads

  1. trouble with sub
    By rpeterson57 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 8
    Last Post: 02-05-2002, 09:48 AM
  2. Trouble with JVC KD-SH77
    By <Intel> in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 01-18-2002, 03:59 AM
  3. Sealed Box trouble
    By mbakes in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-16-2002, 12:05 AM
  4. Capacitor trouble
    By Unregistered in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 01-10-2002, 09:26 PM
  5. JL Sub trouble
    By JDoggHSTX in forum General Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 01-08-2002, 09:59 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum