Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: Clarion DXZ845MC: CD plays but no sound & Radio noise at Zero Vol.

  1. #1
    heeengky's Avatar
    heeengky is offline Junior Member



    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Union City, CA
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Icon32 Clarion DXZ845MC: CD plays but no sound & Radio noise at Zero Vol.

    Dear Expert,

    I installed the head unit myself few days ago. I am replacing original/factory Becker head Unit with Clarion DXZ845MC. System uses no external Amp or other external stuff (so just head unit and speakers). Everything (almost) seems fine except:

    1. CD plays but no sound coming out of speakers. Dead silent.

    2. It rips CD fine (I think), but again, no sound when I play it back. Dead silent.

    3. Radio works, but there’s constant audible noise even at zero volume or mute. There’s no noise in CD/MP3 function. I am just wondering if this is normal for Clarion head unit.

    I called Clarion, they suspected mis-wiring. Here’s how I wired the unit: (Left Column is Signal name I got from Original Becker Head Unit manual; on the right is Clarion’s)

    1. Speed Dependent Vol Control -> No Connect

    2. Phone Mute -> Phone mute lead (brown wire)

    3. Constant 12V -> Memory back-up lead (15A) and Bus power lead (3A) both yellow wires.

    4. Ant Trig (12V when radio on) -> Auto antenna lead (Blue wire)

    5. Illumination -> Illumination lead (orange/white wire)

    6. Ignition -> Power lead (Red wire) no fuse attached to it.

    7. Ground -> Ground lead (Black wire)

    And then there’s “Amplifier turn-on lead” (blue/white wire) that is left disconnected. Antenna wire is connected using VW female to Motorola male adapter. I believe I connect the speaker connections correctly.

    I am wondering if I should make extra ground connection to ground the unit chassis to reduce this radio noise.

    Please help. Any comment/advice is truly appreciated.

    Thanks!!







  2. #2
    johnecon2001's Avatar
    johnecon2001 is offline SSA/ROE Super-Mderator



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Phoenix, AZ
    Age
    31
    Posts
    5,137
    Post Thanks / Like
    Images
    12
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Clarion DXZ845MC: CD plays but no sound & Radio noise at Zero Vol.

    Possible you have a bad HU. Or that model deck has no internal amp. you should check with the manufacturer, and your user manual.




    Don't PM me, I'm not here. Find me on SSA or ROE
    No, I won't re-upload the Big3 pictures. Don't ask.

  3. #3
    heeengky's Avatar
    heeengky is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Union City, CA
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Clarion DXZ845MC: CD plays but no sound & Radio noise at Zero Vol.

    Problem fixed. Turns out I need to tie car's "Ant Trig (12V when radio on)" to Clarion's "remote amp-on(blue/white)" instead of "Auto antenna lead (Blue wire). I just learned that my car has factory amp hidden somewhere.

    As for the noise... it's still there. They say it's normal, but that kind of s*cks.




  4. #4
    Scarenius's Avatar
    Scarenius is offline Call me Ravo



    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Michigan
    Posts
    479
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Clarion DXZ845MC: CD plays but no sound & Radio noise at Zero Vol.

    It could be alternator whine. Give your HU a better ground, and see if that helps.

    Or, it could also be the stock amp(s). Try the HU ground, first.



    Current Setup
    "Power is probably the least efficient way of increasing SPL."
    - Jmac

Closed Thread

Similar Threads

  1. subs that people will hear
    By Big-Cat in forum Subwoofers
    Replies: 98
    Last Post: 09-17-2004, 01:42 PM
  2. stock cd changer to a after market radio?
    By jason420 in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2003, 02:25 PM
  3. Engine noise and popping sound
    By daBOODA in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 5
    Last Post: 02-13-2002, 08:23 PM
  4. CD Changer with Bose System
    By Jon Erikson in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-04-2002, 11:59 AM
  5. My cd player wont read it just spits out the cd
    By Stu in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-29-2002, 05:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum