Closed Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: No sound from speakers with el kameleon

  1. #1
    chevyman4x4's Avatar
    chevyman4x4 is offline Junior Member



    Join Date
    Dec 2001
    Location
    North Dakota
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    No sound from speakers with el kameleon

    I just installed a new el kameleon and I can get sound from speakers hooked up through the pre-outs to an amp, but the regular hookups wont work does anyone have an idea?







  2. #2
    locomc's Avatar
    locomc is offline Junior Member



    Join Date
    Dec 2001
    Location
    RI
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    I'm not sure about this one, but can you turn off the internal amp of the Kameleon? Don't quote me on it though. I don't deal with them all too frequently.



    If you've got pants on, you're doin' alright.

    2 MA Audio dxi 12's<br />2 Excelon 401-M<br />Excelon 915 deck<br />Ma Audio door speakers

  3. #3
    ramos's Avatar
    ramos is offline Still learning



    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Virginia
    Age
    49
    Posts
    10,315
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    6 Post(s)
    Sounds like something is meesed up with the internal amp. You said it is new. Can you take it back ? I don't believe you can turn the internal amp off in those headunits. How were you getting sound out of the rca outputs ?



    5 % equipment
    90 % install
    5% beer

  4. #4
    hageemon's Avatar
    hageemon is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Bridgeview IL
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Did you install it? Not that you dont know what you are doing, but I sell that piece of ****, and my distributor tells me that if you push in the corners on the front during installation can mess up the radio. We had one problem and now watch the corners during installation and have had no problems.



    Brad Hodge

  5. #5
    jlman's Avatar
    jlman is offline Review Committee



    Join Date
    Dec 2001
    Location
    kirksville
    Posts
    838
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Yea i had the same problem with a Blapunkt cd player it one day just the speakers stop working only my subs were and then my rca went out too.I still dont know what happened maybe the amp in them blew just take it back if you find out what happened tell me.



    cool blue

    Crystal mobile sound with a lil JL in the mix!

    WWW.CRYSTALMOBILESOUND.COM

  6. #6
    <speedy0325>'s Avatar
    <speedy0325> Guest



    Hey guess what you pobably have a speaker with a blown voice coil or a speaker wire grounded in the system. You can test this by using a ohm meter.




  7. #7
    <speedy0325>'s Avatar
    <speedy0325> Guest



    Hey guess what you pobably have a speaker with a blown voice coil or a speaker wire grounded in the system. You can test this by using a ohm meter.




  8. #8
    forum_punk's Avatar
    forum_punk is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Northfield, Minnesota
    Age
    28
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    I have seen an El Kameleon deck being put in Iand I noticed that the colors on the wiring harnesses have 3 or four wires of the same color scheme, but very faintly different (like a fire engine red and a red brick red) I needed to get a REAL close look to differentiate the wires. Also, make sure that the audio properties aren't set to just the pre-outs. Just a suggestion. Hope it helps.




  9. #9
    iceberg's Avatar
    iceberg is offline Junior Member



    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Uranus
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    I use this head. its the kd lx-10. I bought it cause is looked cool and the specs seemed good. It is a piece of crap get rid of it. Buy a nice pioneer, or alpine. The mechanics on this thing ****. It will barely eject the cd now. But I do like bbe they were the first to have this, now alpine and pioneer offer it.

    Late




  10. #10
    AudioDocta's Avatar
    AudioDocta is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    TX
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Speedy, Is Right, Somwhere in your system, you have a blown voice coil, were the +, and -, Leads may be touching, this causes the deck to short out everything but the subs, which are running off audio RCA preouts. I sell Alot of Those Shity Decks, People Buy Them because of the way they look, pretty stupid if you ask me. Besides allllllll the tiny mechanical pieces in a Kam. are made of (PLASTIC)!!!!!!!!!,,,,, Thats Just bound to **** out on you Do to the Heat or extreem weather conditions!
    Last edited by AudioDocta; 01-24-2002 at 02:10 AM.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Whirrling sound from speakers related to RPM's...
    By rkonfire in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 17
    Last Post: 01-11-2006, 09:07 AM
  2. Fuzz sound from Speakers!
    By Rukuzz in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 11-08-2004, 09:30 AM
  3. No Sound from speakers
    By tiburon03 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 12-23-2003, 02:29 AM
  4. No sound from speakers
    By Zach85 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 12
    Last Post: 01-21-2003, 05:43 PM
  5. Help...no sound from speakers after Alpine HU installation!
    By Jdg784 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 8
    Last Post: 01-07-2003, 09:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum