+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: Rear batteries don't seem to be charging

  1. #1
    Airman21's Avatar
    Airman21 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ohio
    Posts
    531
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    11 Post(s)

    Rear batteries don't seem to be charging

    I have a 300amp alt and Duracell agm in the front with 2/0 going to the rear batteries (2 XS Power 3100). Noticed the volts on my Taramp 8000d was reading 11.7. Normally it reads low 14 until I am really pushing it then it drops down to low 13's. I started checking the amp before I would drive to work or home (1 hour each way). 11.7 at idle and when using the subs it would drop to 10.9. Next trip it started at 11.6. Seemed to drop .1 after each 1 hour drive with low volume. Front battery is totally charged so I know the alt is doing it's job and my electrical system is staying at 14.1 while cruising and 12.4 when idle so everything is good there. I checked my fuses everything is good. Is the 1 run of 2/0 not good enough? I would think it would be enough. Even with the subs turned off and a 1 hour drive the batteries didn't go up in voltage at all which makes me think maybe something with the wiring is the issue. Any ideas? I have the charger hooked up to the back batteries right now. Been pumping 40amps for 3 hours and still not fully charged yet.



    98 Bravada

    Quote Originally Posted by Twistid View Post
    huh? oh ya, thats my number! give me as many calls as you like! infact you can post it on gay meeting websites for late nite butt secks
    Originally Posted by Ed Lester
    I am gonna use my computer for what it was designed for and thats to download P0rn.
    REF- Schism13 (trade), 6spdcoupe (bought), 32tl (bought), thunder9500 (bought), 3.5Max6spd (bought), Blackbonnie (bought), rpfuror (built me a box), Iggster (bought),nitro_freak1 (bought), M3NTAL (bought)




  2. #2
    dragon.breath's Avatar
    dragon.breath is online now Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    new hope al
    Posts
    415
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    88 Post(s)

    Re: Rear batteries don't seem to be charging

    Just start checking connections, like the rear battery ground to the car.



    digital designs 9512h with cf cap
    sundown saz 3000d at 2 ohms
    meca legal 141.3 db on the headrest with a 34hz tuned daily box

  3. #3
    Airman21's Avatar
    Airman21 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ohio
    Posts
    531
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    11 Post(s)

    Re: Rear batteries don't seem to be charging

    Quote Originally Posted by dragon.breath View Post
    Just start checking connections, like the rear battery ground to the car.
    Yep I went out and checked connections. The positive on from the front battery to the rear was disconnected. Dang mechanics... lol.... everything is working as normal thanks...

    Shocked that I was able to go 2 weeks on battery only for both amps. Those xs power are no joke.



    98 Bravada

    Quote Originally Posted by Twistid View Post
    huh? oh ya, thats my number! give me as many calls as you like! infact you can post it on gay meeting websites for late nite butt secks
    Originally Posted by Ed Lester
    I am gonna use my computer for what it was designed for and thats to download P0rn.
    REF- Schism13 (trade), 6spdcoupe (bought), 32tl (bought), thunder9500 (bought), 3.5Max6spd (bought), Blackbonnie (bought), rpfuror (built me a box), Iggster (bought),nitro_freak1 (bought), M3NTAL (bought)

  4. #4
    nyoc's Avatar
    nyoc is offline Member



    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Toledo, OH
    Posts
    75
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    6 Post(s)

    Re: Rear batteries don't seem to be charging

    What Duracell are you running up front? I have 3 DURDC12-100P and I was wondering about using 1 up front for my starter. Thanka




  5. #5
    BOOMINGRANDPA's Avatar
    BOOMINGRANDPA is online now YEAH I'M A CHEAP BAST*RD



    Join Date
    Jan 2017
    Location
    NC
    Posts
    3,378
    Post Thanks / Like
    Images
    17
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1347 Post(s)

    Re: Rear batteries don't seem to be charging

    check in line fuses.. 12.4 isn't very good at idle mine is 14.6 with no extra batts big 3 or big ga wire.. just let advance load test it..



    KENWOOD X301 HU, PRECISION POWER Phantom 1000, FU 750 12 (prefab until box is built) , soundqubed 6.5" coax xover (hu), AGM starting batt. https://www.youtube.com/watch?v=rTcgVGvuFX8 https://www.youtube.com/watch?v=WI4yGDqN27g

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. New battery needs to be charged?
    By ssj2xxgotenxx in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 9
    Last Post: 07-12-2006, 01:47 AM
  2. Sub boxes don't need to be perfectly square right?
    By Jeepaudio in forum Subwoofers
    Replies: 8
    Last Post: 03-21-2004, 03:15 PM
  3. Qtc, Vas - don't seem to add up for an Eclipse
    By danfortner in forum Enclosure Design & Construction Help
    Replies: 1
    Last Post: 04-09-2003, 02:43 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum