+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Amp Wired But No Output to Subs.

  1. #1
    ytmgjae's Avatar
    ytmgjae is offline Junior Member



    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Mi
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    9 Post(s)

    Amp Wired But No Output to Subs.

    I recently received a MB Quartz Onyx 1600 amp and I have wired it all correctly to my knowledge. Green light no protect light but I get nothing from my subs. What am I doing wrong? It says 2gauge wire is required for installation but my 4gauge wire fits in the terminal pretty good. Is it most likely the problem?







  2. #2
    Joseph7195's Avatar
    Joseph7195 is offline Can't Walk, I still F*ck



    Join Date
    May 2011
    Location
    Saltillo, Mississippi, United States
    Age
    35
    Posts
    1,349
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    336 Post(s)

    Re: Amp Wired But No Output to Subs.

    Which type of head unit do you have? Some require you to turn the sub output on. Most Kenwoods require you to change the setting before the sub output will work.



    Quote Originally Posted by adulbrich View Post
    We don't have food stamps on the east side. Its called a link card. Man, the grocery is packed on the first of da month. I shit you not, a homie got stabbed over a can of soup.

  3. #3
    ytmgjae's Avatar
    ytmgjae is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Mi
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    9 Post(s)

    Re: Amp Wired But No Output to Subs.

    I have a JVC KWR600BTE.. Looks just like that. I do have a setting for Rear or Subwoofer. With my last amp I had it set to rear and it worked just fine.. hooked up my new amp and I get nothing.




  4. #4
    Joseph7195's Avatar
    Joseph7195 is offline Can't Walk, I still F*ck



    Join Date
    May 2011
    Location
    Saltillo, Mississippi, United States
    Age
    35
    Posts
    1,349
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    336 Post(s)

    Re: Amp Wired But No Output to Subs.

    If the power is on with the amp, then there is more then likely a signal problem. I've pinched a many rca's in day, and that will lead to a many cuss words, lol. I would retrace your signal cable, and do a continuity test with a multimeter, just to be sure.



    Quote Originally Posted by adulbrich View Post
    We don't have food stamps on the east side. Its called a link card. Man, the grocery is packed on the first of da month. I shit you not, a homie got stabbed over a can of soup.

  5. #5
    Joseph7195's Avatar
    Joseph7195 is offline Can't Walk, I still F*ck



    Join Date
    May 2011
    Location
    Saltillo, Mississippi, United States
    Age
    35
    Posts
    1,349
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    336 Post(s)

    Re: Amp Wired But No Output to Subs.

    Also check and make sure you have the rca's plugged into the input, and not the output of the amp.



    Quote Originally Posted by adulbrich View Post
    We don't have food stamps on the east side. Its called a link card. Man, the grocery is packed on the first of da month. I shit you not, a homie got stabbed over a can of soup.

  6. #6
    ytmgjae's Avatar
    ytmgjae is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Mi
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    9 Post(s)

    Re: Amp Wired But No Output to Subs.

    Okay thank you I will try that out tomorrow and let you know what happens.. I also tried the rca to 3.5 plugged into my phone and I get output that way.. Just no Output coming from my headunit. So its either a pinched wire like you said or my Input terminals on the amp are gone. I may have pinched a wire when removing my other amp a few days ago.




  7. #7
    ytmgjae's Avatar
    ytmgjae is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Mi
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    9 Post(s)

    Re: Amp Wired But No Output to Subs.

    Update: I was checking to make sure the RCA's were good and when I plugged them into the back of the headunit it made the subs move.. I can assume that means the amp is all wired correctly? I dont understand what is going on? Does having a factory amp make installing an aftermarket one more difficult? I had a amp before this one with no problems.




  8. #8
    Joseph7195's Avatar
    Joseph7195 is offline Can't Walk, I still F*ck



    Join Date
    May 2011
    Location
    Saltillo, Mississippi, United States
    Age
    35
    Posts
    1,349
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    336 Post(s)

    Re: Amp Wired But No Output to Subs.

    you either have a problem with a setting on the headunit or the amplifier is messed up. I am assuming the amp is your problem considering your only change was amplifiers. it might b a lot of work, but put your old amplifier back in, and see if you get bass. I have recieved a many amplifiers DOA in my day, and it's nothing but calling customer service and getting a return authorization number. you would have your new and working amp in no time!!! If it was delivered o you, then I would almost bet it has seen very cruel conditions during the delivery process//



    Quote Originally Posted by adulbrich View Post
    We don't have food stamps on the east side. Its called a link card. Man, the grocery is packed on the first of da month. I shit you not, a homie got stabbed over a can of soup.

  9. #9
    ytmgjae's Avatar
    ytmgjae is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Mi
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    9 Post(s)

    Re: Amp Wired But No Output to Subs.

    Yep.. Well I boxed it back up and gonna ship it out today, Just wish I didnt have to wait another week or two for my amp lol thank you for helping.




+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Amp is on but no power to subs
    By BobbyDD in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 7
    Last Post: 04-12-2007, 12:07 AM
  2. Amp on but no output from sub.
    By M5AM in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-08-2006, 01:13 AM
  3. Replies: 10
    Last Post: 03-15-2005, 10:39 PM
  4. Amp turns on but no output to the sub....
    By luvinthebass in forum Amplifiers
    Replies: 1
    Last Post: 01-22-2005, 05:22 AM
  5. Amp receving signal, but not outputting to sub?
    By grantrobarts in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 10-20-2004, 10:12 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum