+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: Post Big 3 Issues

  1. #1
    Knowmadic's Avatar
    Knowmadic is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Gainesville, VA
    Posts
    487
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Post Big 3 Issues

    I just finished up the Big 3 and am running into some issues, but isn't that what always happens when you do anything audio related to the car? So I hooked everything up, Alt + to Batt +, Battery - to Chassis, Engine Block - to Chassis. All surfaces were power sanded, and then I placed the ring terminal of the 0ga wire first, and the stock terminal on top it, and reinserted the screw. So far so good? I go to start my car and it's acting like my battery is dead, all it does is click.. Any suggestions/advice? I've got it on a charger right now and will attempt to start it up in the morning.



    *Build in Progress*
    '99 Grand Cherokee Laredo

    Headunit: Alpine CDE-136BT
    Front: JBL MS-62c
    Rear: None
    Sub: Sundown X-15
    Amps: Sundown 1200d , Searching for a 2-Chan
    Wiring: Knu Krystal Kables, Knu 0ga




  2. #2
    Spl4200's Avatar
    Spl4200 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2013
    Location
    traverse city michigan
    Posts
    451
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Post Big 3 Issues

    Sounds like its shorting out somewere. Id triple check everythings tight didnt strip and the pos and neg termnals are tight..??:/ gl




  3. #3
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Florida
    Posts
    57
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: Post Big 3 Issues

    I'd check the alt terminal first, its easy to short out when you have a huge lug sitting where 8 gauge used to be.




  4. #4
    HomeGrown's Avatar
    HomeGrown is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jan 2013
    Location
    michigan
    Posts
    402
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)

    Re: Post Big 3 Issues

    Check the battery terminals they could have come loose when you were disconnecting then wires. Can almost bet you have a loose terminal



    Refs .. VisceralSound...Dtrom...Jes 42...
    Need Metal work
    CONTACT:INFO
    NRG.METAL.WORKS@GMAIL.COM

  5. #5
    FUKAZ28's Avatar
    FUKAZ28 is offline Member



    Join Date
    Oct 2013
    Location
    southern, Va
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Post Big 3 Issues

    Bad connections at the battery terminals and cables. The alternator plays no role in cranking it over.




  6. #6
    4bannger's Avatar
    4bannger is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FLA
    Posts
    264
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Post Big 3 Issues

    I had a problem with this too at first. Did you keep your stock alt wire and added another wire. At first I didn't use the stock wire and went to turn it on and got the result your talking about. My alt wire had a sensor wire tied into it. When I redid the wire and use the stock wire plus my new wire it turned right on




  7. #7
    mylows10's Avatar
    mylows10 is online now Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    18,813
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    483 Post(s)

    Re: Post Big 3 Issues

    Quote Originally Posted by 4bannger View Post
    I had a problem with this too at first. Did you keep your stock alt wire and added another wire. At first I didn't use the stock wire and went to turn it on and got the result your talking about. My alt wire had a sensor wire tied into it. When I redid the wire and use the stock wire plus my new wire it turned right on
    ^^^^^^ this *^^^^^




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 im mids,cdt es 010 tweets,es 02 mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  8. #8
    bradl79's Avatar
    bradl79 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NLR
    Posts
    1,050
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: Post Big 3 Issues

    Same as above



    Head Unit - Clarion NX702 w/Backup Cam
    Amp 1 - Cadence ZRS C9 (Fronts/Rears)
    Amp 2 - MB Quart 600.4 (Subs)
    Fronts - CDT CL-6 (Mids) HD-100 (Tweeters) & WS100i (Imaging Tweeters)
    Rear - CDT HD-M6+ (MidBass)(Sealed in Custom boxes)
    Sub - Sealed in Custom Box - 12" Kenwood KFC-W3013PS
    Big 3 Upgrade - 1/0 Gauge Sky High Cable (pacustomz)
    RCA's - Stinger 4000 series 4ch
    Deadener - GTMAT Pro 50mil (4 Doors Full Coverage and Trunk)

  9. #9
    Knowmadic's Avatar
    Knowmadic is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Gainesville, VA
    Posts
    487
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Re: Post Big 3 Issues

    Positive terminal on the battery was a little loose, tightened that out and all is well. Thanks for the help.



    *Build in Progress*
    '99 Grand Cherokee Laredo

    Headunit: Alpine CDE-136BT
    Front: JBL MS-62c
    Rear: None
    Sub: Sundown X-15
    Amps: Sundown 1200d , Searching for a 2-Chan
    Wiring: Knu Krystal Kables, Knu 0ga

  10. #10
    bradl79's Avatar
    bradl79 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NLR
    Posts
    1,050
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: Post Big 3 Issues

    Glad it was that easy



    Head Unit - Clarion NX702 w/Backup Cam
    Amp 1 - Cadence ZRS C9 (Fronts/Rears)
    Amp 2 - MB Quart 600.4 (Subs)
    Fronts - CDT CL-6 (Mids) HD-100 (Tweeters) & WS100i (Imaging Tweeters)
    Rear - CDT HD-M6+ (MidBass)(Sealed in Custom boxes)
    Sub - Sealed in Custom Box - 12" Kenwood KFC-W3013PS
    Big 3 Upgrade - 1/0 Gauge Sky High Cable (pacustomz)
    RCA's - Stinger 4000 series 4ch
    Deadener - GTMAT Pro 50mil (4 Doors Full Coverage and Trunk)

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. 105amp Alt. a big issue?
    By shawn76 in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 10-15-2008, 10:45 PM
  2. post big 3
    By dman4486 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 21
    Last Post: 05-12-2008, 11:00 PM
  3. how do u post big pics?
    By SQBubble in forum Enclosure Design & Construction Help
    Replies: 7
    Last Post: 07-10-2006, 06:15 PM
  4. Big issues - 2004 Mercury Sable LS Premium
    By wingnut691983 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 9
    Last Post: 06-10-2005, 02:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum