+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: 94 Accord Alt Problems?

  1. #1
    EpicMango's Avatar
    EpicMango is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    523
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)

    94 Accord Alt Problems?

    20 minute driving to work and suddenly my radio shuts off and I notice that my RPM and speedometer go to 0. Half a second later they are working again.

    The problem is back. removing the Chemical buildup at the negative seemed to remedy the problem, but now 10 days later I'm getting the same problem.

    I noticed that when I turned my brights on, it almost shuts my engine off when I am in park idling at 500-600 RPM......

    Thoughts?







  2. #2
    Keith H's Avatar
    Keith H is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2008
    Location
    WI
    Posts
    975
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: 94 Accord Alt Problems?

    Did you mess with any grounds lately?



    References- Team H&K, bpres9991, bumpin buick, 2002XLT, Lucid15, alex5857(x2), Fusion_FREAK, ls2poweredgoat, TeamPSI, VIPER118, dropped_mazda, lvfive.o, jbizzle, Junior22, CivicPower, 18inchjeepin, Kroid7777, jacobbz206, Paaco1981, lostsuspect21, lilcarus, lrc131, us3, RidnClean, wu501, Worstenemy453, 9F-ckinThousand, bigdhenderson, witherman, Pieper, tymoto21, jager, caloriu, total mayhem, MutantDreams, mr b(x2), Audio4ever, Darian Key, Bgfx, double 07, Kjbulldog, heydude348, Reynolds199, 1loudmonte, MikeD

  3. #3
    EpicMango's Avatar
    EpicMango is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    523
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)

    Re: 94 Accord Alt Problems?

    I didn't. It just happened while I was lightly bumping the system

    Apparently, this is a common issue amongst honda's.

    Anything from chemical buildup at the negative to the main relay, to the alternator are possible fixes...

    I just wanted to see if I could pinpoint it specifically so I fix it the first time...




  4. #4
    thevic24's Avatar
    thevic24 is offline my silence is deadly...



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    right behind you
    Posts
    5,821
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: 94 Accord Alt Problems?

    The neg. cable is a BIG issue with them.
    First and foremost.....have you done the "big3" yet?
    If not, you need to.

    I would also test the battery just to be sure.
    That "build up" could be caused by a leaky battery....



    Silently stalking you through glass....

  5. #5
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,440
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: 94 Accord Alt Problems?

    I have a 99 CRV, and Actually did the Big3,and took the Air Intake box out to place a Large AGM batt in that spot verses that little crackerbox battery next to the firewall,placed a Cold air intake on .When doing the big 3,I noticed that the Two main wires that go to the battery,and the main fuse panel were corroded.I kept cutting back to find good wring,but never did.So I replaced with new 4ga,same as the Big3 for this vehicle.Check,or replace those two wires with new wiring( I used OFC4ga)and did the ELD Bypass,with an Extra AGM in the rear..No Issues at this time..HO alt in the future may also benefit the smaller sized alt as well.Yet, take that vehicle to Orileys,or Autozone, and get the batt checked out as well as the alt,as it is FREE..Could be your battery, or your alt may be giving out.At the least get those checked to eliminate the possibilities,and go to the next issue/possibility.



    2)American Bass VFL Mini Hybrid 4480.1D@1ohm Ea 4)American Bass XFL DVC 4ohm 12s@2.06cu Ft Ea.@32htz CDT 6,5 HD6 Briax.,CDT CL60,CDT 25 tweets,Kicker KS25 tweets Autotek Mean Machine 99@2ohms,Autotek BTX 7204@40hms AlterStarts Alt 255A/Dallas,Tx,2)Orileys Super Start AGM batts(1more coming)Cadence CCA 0ga on Big 6,AudioTechnix 0ga CCA Kicker Kq9 Eq,Eclipse CD3000(lookingfor upgrade)StingerPro Distro,3)XS Scorpian 8in Scroll Fans 1998 3dr Xcab Chevy(under construction,but operational)

  6. #6
    EpicMango's Avatar
    EpicMango is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    523
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)

    Re: 94 Accord Alt Problems?

    Here's the update on the situation

    Went to my local Autozone and got an electrical check done. The guy said he had to move around the clamps to read the 14.25v that the alternator was pushing out saying that the chemical buildup was most likely the issue.

    This is a 12v stock alternator, but yet I see it read 14.25 under no load. Either way under almost full tilt and brights on I dipped to around 12ish volts. I saw that my system under almost full tilt was pulling 35 amps from my walmart everstart battery with my brights on as well

    Here are some pictures of the before and after removing the buildup. I haven't had a chance to ride around, bump the system and stress my electrical, but I've noticed that my engine doesn't rev lower or almost shut off when I flash my brights...so that must be a good sign? The negative power wire doesn't seem like it has corrosion, and the positive is taped up so I couldn't tell but here are the pictures










    I'll bring you guys updates when I have stressed the electrics.




+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. How to install '02 Accord OEM headunit into '94 Accord?
    By Y2A in forum Enclosure Design & Construction Help
    Replies: 1
    Last Post: 07-09-2003, 03:29 AM
  2. Help installing tweets in 94 Accord
    By 94uhkord in forum Enclosure Design & Construction Help
    Replies: 21
    Last Post: 07-07-2003, 10:50 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 04-11-2003, 04:33 PM
  4. speakers for 94 accord
    By nirvanrox in forum Subwoofers
    Replies: 0
    Last Post: 01-27-2003, 05:39 PM
  5. Replies: 17
    Last Post: 12-10-2002, 12:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum