Closed Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

  1. #1
    Justin braaapp's Avatar
    Justin braaapp is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Torrance CA
    Posts
    352
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    120 Post(s)

    Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

    So here is a little background. I have had 2 alpine type r 12's hooked up to an mtx thunder 81000 amp and my door speakers were running off the head unit. My subs would bband hard and I loved them but today I decided to hook up an amp for my door speakers and I got it all done and the door speakers sound amazing but for some reason my subs just don't hit like they used to at all I have no idea what happened, they are on and working but just don't hit at all. If anybody can help me I would really appreciate it thanks guys!







  2. #2
    AndrewHD's Avatar
    AndrewHD is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    308
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    89 Post(s)

    Re: Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

    What head unit do you have? And how did you run the RCAs



    2005 Impala
    DC Power 300 amp alt
    XS Power D3400 under hood
    Big 3 Rockford 1/0 gauge
    Eclipse AVN 726E
    Rockford T3 6.5 component set
    Rockford 1000.4-ADCP
    Rockford 2500.1-BDCP
    FI Q 15 Sealed 2.5 cu. ft

  3. #3
    Justin braaapp's Avatar
    Justin braaapp is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Torrance CA
    Posts
    352
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    120 Post(s)

    Re: Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

    I have a pioneer deh x8500bh and I just ran 2 sets of rcas cables one from the spot that said sub on the head unit to the subs amp and one that said front on the amp to the door speaker amp




  4. #4
    AndrewHD's Avatar
    AndrewHD is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    308
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    89 Post(s)

    Re: Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

    That sounds correct. Make sure your sub is crossed over at around 80hz and none of the deck settings have changed



    2005 Impala
    DC Power 300 amp alt
    XS Power D3400 under hood
    Big 3 Rockford 1/0 gauge
    Eclipse AVN 726E
    Rockford T3 6.5 component set
    Rockford 1000.4-ADCP
    Rockford 2500.1-BDCP
    FI Q 15 Sealed 2.5 cu. ft

  5. #5
    Justin braaapp's Avatar
    Justin braaapp is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Torrance CA
    Posts
    352
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    120 Post(s)

    Re: Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

    How do I set the crossover? From the head unit?




  6. #6
    Jeffdachef's Avatar
    Jeffdachef is offline 160 db farts n sharts



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    3,686
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1351 Post(s)

    Re: Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

    play around with your settings, but it sounds like its most likely your having voltage drops.



    Clip city b1tch, clip clip city b1tch. 10's, 12's, 15's, goin up in flames b1tch.
    2009 Sienna 3.5L Subs : C2 threatcon 15s. Sub amp: hifonics brx 2400.1D x 2
    Headunit: Pioneer 80PRS bought used from vertex audio Mids/Highs amp: PPI Phantom 900.4 - bought from dragnix
    Front stage: 3 way active front stage with Massive Audio CKX tweets, alpine type R 6x9 midbass in doors + DB drive pro audio 6.5 in the kick.
    320 amp Singer alt almost installed. 0 gauge Audio technix ofc all around, 2 group 31 agms in the back.

  7. #7
    Justin braaapp's Avatar
    Justin braaapp is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Torrance CA
    Posts
    352
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    120 Post(s)

    Re: Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

    Quote Originally Posted by jeffdachef View Post
    play around with your settings, but it sounds like its most likely your having voltage drops.
    Really on only 1300 rms? I figured it would be fine but I'm not sure. Could it be that I didn't use a distribution block for my power wire or something like that since I used 2 power cables instead of a distro block.




  8. #8
    CrossoverOre's Avatar
    CrossoverOre is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2012
    Location
    oregon
    Posts
    1,001
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    195 Post(s)

    Re: Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

    try disconnect one sub and see waht happens might be a phaseing issue




  9. #9
    lipski24.ml's Avatar
    lipski24.ml is offline Member



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Wisconsin
    Posts
    117
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    25 Post(s)

    Re: Subs aren't hitting PLEASE HELP!!!

    No, I got her all figured out! But thanks!




Closed Thread

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 09-21-2013, 08:52 AM
  2. Subs aren't working please help
    By Willsphilly in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 6
    Last Post: 11-17-2011, 07:12 PM
  3. Subs needed for Volvo please help
    By Volvo Slapper in forum Subwoofers
    Replies: 1
    Last Post: 05-18-2006, 10:41 AM
  4. 4 15"subs in my car, please help
    By DIGIDIGIBOMBO in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 04-23-2006, 02:27 PM
  5. Sub-Amp Wiring Dilemma (please help!)
    By DoomsquadEnt in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 12-17-2005, 11:23 PM

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum