Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: head unit not comming on

  1. #1
    Always@8K's Avatar
    Always@8K is offline Member



    Join Date
    Apr 2004
    Location
    GA
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    head unit not comming on

    I have a sony deh8500mp head unit, it just suddenly decided to turn off today. So i was wondering wtf was going on. There are no fuses blown. I directly ran a pos from the battery and a neg from the battery directly to my head units power and ground. Still, there was no turn on of anything? Im confused. Any help is appreciated. thanks.







  2. #2
    tobz's Avatar
    tobz is offline Independant Thinker



    Join Date
    Nov 2003
    Location
    MN
    Age
    32
    Posts
    507
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: head unit not comming on

    Did you also have the accessory 12v wire connected with a voltage supplied? It sure sounds like a fuse or ground problem somewhere.




  3. #3
    omnipseudo's Avatar
    omnipseudo is offline .4Wheelin Sound Addict



    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Vail, Colorado
    Age
    27
    Posts
    50
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: head unit not comming on

    Yeah - in order to test your HU, you need to connect both the battery memory and the ignition wire (usually yellow and red wires) to the positive battery and the ground to the negative...just make sure you have an inline fuse in the positive side...

    And yah, your problem sounds like a power/ground issue. Check your grounding and power sources...and your crimps/connections etc



    2000 Jeep Wrangler Sport
    Tweets : In progress
    Speakers : 2 Alpine 4x6 SPS 2-Way and 2 Boston 5.25" RallyX
    Head Unit : Sony CDX-F7005X
    Amp : Boss 700w 2chan, 2ohm stable (Lookin for a new one)
    Subs : 2 10" Kicker Comp VRs
    Box : Sealed Custom QLogic

  4. #4
    Always@8K's Avatar
    Always@8K is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2004
    Location
    GA
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: head unit not comming on

    Well, the power supply was direct, and the ground was direct, its just the head unit. The thing i didnt understand was that the fuse was fine in the battery line, which i had connected to the positive. i just ran a cable directly from the battery to the battery memory, and a cable directly to the ground in the back of the head.




  5. #5
    sumone's Avatar
    sumone is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Midwest
    Posts
    3,416
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: head unit not comming on

    you need:
    battery (+) -> [HU red && yellow]
    battery (-) -> [HU black]



    best sig of all time

Closed Thread

Similar Threads

  1. need a new head unit ($300)
    By 8inw7 in forum General Discussion
    Replies: 19
    Last Post: 04-25-2004, 09:33 PM
  2. which head unit to choose?
    By chronicblazen in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 04-11-2004, 01:59 AM
  3. Benz ml430 factory head unit stuck..
    By lilpnoybreaker in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 03-08-2004, 02:13 AM
  4. good HU w/1 preamp vs. bad HU w/3 preamps?
    By sumone in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 02-28-2004, 10:21 PM
  5. Nissan Maxima head unit installation with bose system!
    By EaC95z28 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 12-19-2003, 01:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum