Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Reload Thread: Need help with my system

  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Icon8 Need help with my system

    I've been procrastinating to get help, but for awhile now my speakers having been making "crackling" noises. Specifically i've noticed at 200hz on my mids (which are hsk 165xl's) bought brand new and 2khz on the tweeters, I've turned down the frequency on both of these and the noise slightly goes away at high volumes, but I think my subs just drown out the noise mostly. The speakers are being pushed by a rockford t400-2 amp. I've tried turning the punch eq down all the way, most i'd have it up is to about 1/5 and I have the input turned about halfway. I used to have it hooked up to a pair of CDT HD 690 cf's and they'd also make the same crackling sound. It's most noticeable on the right side and even blew out the right tweeter. I have my stereos head unit eq on flat, high pass at 80hz same on the amp, the crossovers are set at 0db for the tweets. At this point I have no idea what's going on that could be causing a problem, I've checked the wiring (14g nvx silver twisted wires) all connections solid. Any ideas?







  2. #2
    bbeljefe's Avatar
    bbeljefe is offline Supporting Vendor bbeljefe is a Supporting Member of the forum!

    bbeljefe is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Shreveport, LA
    Posts
    1,788
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)

    Re: Need help with my system

    What kind of patch cables feed the amp, what kind of power wire feeds the amp and what sort of ground (and where) does the amp have? Also, how is the head unit grounded?

    If the problem is only on one side, check for a bad patch cable or move the crossover for that component set as it may be picking up noise from something it is mounted near. Passive crossovers are notoriously susceptible to RF interference.




  3. #3
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member



    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Check the connection on the two input on the speakers it happen to one of my costumers his was loose n not tight on the terminal..




  4. #4
    NoLoud4U's Avatar
    NoLoud4U is online now High Output SQ



    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Va Beach, Va
    Age
    34
    Posts
    7,740
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Those tweeters should not be playing 2k hz. That's to low. I found 3.5k hz is the sweet spot. They might be blown



    2014 Ford Fusion
    All stock everything.

  5. #5
    Callingindogs's Avatar
    Callingindogs is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Patch cables? You mean power wire? If so, I have a 0g coming front the battery to the back to a block that turns into three 4g wires, so it's connected to a 4g input cable and a 4g output, it has the same ground as my subs and my subs have 0 problems, before I got my new front speakers I used it on some kenwood front speakers off the head unit and they played without distortion. I have the crossovers mounted to my door panels, so there's speaker wires around them idk if that would cause interference.




  6. #6
    Callingindogs's Avatar
    Callingindogs is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Bump




  7. #7
    Callingindogs's Avatar
    Callingindogs is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Quote Originally Posted by bbeljefe View Post
    What kind of patch cables feed the amp, what kind of power wire feeds the amp and what sort of ground (and where) does the amp have? Also, how is the head unit grounded?

    If the problem is only on one side, check for a bad patch cable or move the crossover for that component set as it may be picking up noise from something it is mounted near. Passive crossovers are notoriously susceptible to RF interference.
    Oh wait, just looked it up, RCA cables? I've checked the RCA cables they're good.




  8. #8
    bbeljefe's Avatar
    bbeljefe is offline Supporting Vendor bbeljefe is a Supporting Member of the forum!

    bbeljefe is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Shreveport, LA
    Posts
    1,788
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Checked them how?




  9. #9
    mylows10's Avatar
    mylows10 is online now Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    18,925
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    488 Post(s)

    Re: Need help with my system

    maybe the amp is bad ?




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 im mids,cdt es 010 tweets,es 02 mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  10. #10
    Callingindogs's Avatar
    Callingindogs is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Quote Originally Posted by bbeljefe View Post
    Checked them how?
    They're a 4 channel rca set, so i've tried using the other pair on it and still got the same problem, but i've put them in my friends car and they worked fine, even sounded better since his rca's aren't the best they were pretty crappy.




  11. #11
    Callingindogs's Avatar
    Callingindogs is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Quote Originally Posted by mylows10 View Post
    maybe the amp is bad ?
    I've been thinking that, I just haven't wanted to send it in for them to tell me that it's not broken. Do you know how much a shop would charge to test it for me? or have a look around to see what the problem could be?




  12. #12
    bbeljefe's Avatar
    bbeljefe is offline Supporting Vendor bbeljefe is a Supporting Member of the forum!

    bbeljefe is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Shreveport, LA
    Posts
    1,788
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Bench tests are ~$40.00-60.00 on the average. But to check the amp on a problem that only happens on one side, swap speaker outputs and if the problem stays on the same speaker, it isn't the amp. If it follows the amp output... amp.




  13. #13
    Callingindogs's Avatar
    Callingindogs is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Quote Originally Posted by bbeljefe View Post
    Bench tests are ~$40.00-60.00 on the average. But to check the amp on a problem that only happens on one side, swap speaker outputs and if the problem stays on the same speaker, it isn't the amp. If it follows the amp output... amp.
    The problem is on both sides, I just think I hear the right mid more. I left it as is and listened and they distorted, and I swapped the inputs and they both still distorted. Would it be the amp most likely? Could it be a power issue maybe?




  14. #14
    mylows10's Avatar
    mylows10 is online now Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    18,925
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    488 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Quote Originally Posted by Callingindogs View Post
    I've been thinking that, I just haven't wanted to send it in for them to tell me that it's not broken. Do you know how much a shop would charge to test it for me? or have a look around to see what the problem could be?
    depends on the hourly rate and how long it takes

    ---------- Post added at 09:29 PM ---------- Previous post was at 09:28 PM ----------

    sunds like the amp , what amp ?




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 im mids,cdt es 010 tweets,es 02 mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  15. #15
    Callingindogs's Avatar
    Callingindogs is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need help with my system

    Quote Originally Posted by mylows10 View Post
    depends on the hourly rate and how long it takes

    ---------- Post added at 09:29 PM ---------- Previous post was at 09:28 PM ----------

    sunds like the amp , what amp ?
    It's a rockford t400-2, bought brand new




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Need help with my system
    By Piperdavid in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-29-2009, 08:52 AM
  2. Need help with my system!!!
    By DanDizzle in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-19-2009, 11:45 AM
  3. need help with my system !!
    By reconwench in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-27-2008, 10:13 PM
  4. I need help with my system
    By mceelo in forum General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 04-15-2006, 11:35 PM
  5. need help with my system
    By dkovalen in forum Amplifiers
    Replies: 7
    Last Post: 01-20-2005, 05:55 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum