+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: Base keeps cutting out

  1. #1
    iSLANDERxSE's Avatar
    iSLANDERxSE is offline Junior Member



    Join Date
    Jun 2010
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Base keeps cutting out

    I'm pretty new with the automotive audio systems so bare with me. I have 1995 BMW 540i completely stock. I have a 12" W7 subwoofer that is being powered by a JL audio 1000/1 and a Alpine head unit. I am running 4 gauge wires on both power and ground. Both wires are running straight to the battery since the battery is located below the back seat. I followed the instructions JL audio has provided to tune the amp. It has been working perfectly for a few months until now. Sometimes when I am listening to music at medium to high volumes the base will stop assuming the amp went into protection mode. I would turn off the radio and let it sit for awhile then turn it back on. The base will start hitting again then turn off. When the base turned off once again, I was in the parking lot so I was able to get out of the car and see if the amp went into protection mode. Unfortunetly the green light was on indicating that it did not go into protection mode so I am now confused. Power and ground wires are brand new. RCA cable is kind of old since I did find it in my shed somewhere with all my extra wires. Can anybody help me? I am stuck at this point and I do not know what to do.







  2. #2
    SMS's Avatar
    SMS
    SMS is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2010
    Location
    MA
    Posts
    621
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)

    Re: Base keeps cutting out

    when you were in the parking lot how hot was the amp?




  3. #3
    ramos's Avatar
    ramos is offline Still learning



    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Virginia
    Age
    49
    Posts
    10,315
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: Base keeps cutting out

    Bass not base lol Have you checked your battery lately?



    5 % equipment
    90 % install
    5% beer

  4. #4
    iSLANDERxSE's Avatar
    iSLANDERxSE is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2010
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Base keeps cutting out

    Thanks for correcting me. I have not checked my battery yet because I did not notice any slow cranking or anything that a low battery voltage can cause but when I get home from work I will check it with a DMM. The amp was not hot when I touched it.




  5. #5
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member



    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    38
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Base keeps cutting out

    I have same problem problem for over couple of month n no one here can help but i end up finding the problem myself...if your battery is good its your power cable i ran two jl 500/1 to two jl 10w7 on 4gauge wire n it doing the same thing you have.i swap the 4 gauge out for 0 gauge along with the big3 n a power cap not i can blast it as high as i want no problem..hope that help...




+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 12-24-2005, 05:09 AM
  2. Amp keeps cutting out.
    By NotAnotherHonda in forum Amplifiers
    Replies: 11
    Last Post: 08-24-2005, 11:25 PM
  3. amp keeps cutting out
    By sk24iam in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 01-11-2004, 01:39 PM
  4. my amp keeps cutting out...why?
    By audioman in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-01-2002, 06:45 PM
  5. my amp keeps cutting out...why?
    By audioman in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-01-2002, 05:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum