+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 16 to 30 of 45

Reload Thread: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

  1. #16
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,558
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    In my truck, Ive been running for approx 2yrs now with Cadence 0ga BIG 3,and 0ga amp supply,no issues,Excellent warranty on the batts..3yrws free replacement,and 4yrs prorated afterwards from my warranty info.I modified the stock batt in the Honda for this full sized batt with 4ga big three running close to 2k daily..no issues







  2. #17
    EGordon_'s Avatar
    EGordon_ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    United States
    Age
    19
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by des343 View Post
    Make sure something isn't screwy with the remote wire..say the amp isn't shutting off like It is supposed to..

    You mean your vehicle dies when not in use right?
    Yes. It runs perfectly fine and performs great while driving and then when I go to start is later that day, it's got no juice




  3. #18
    AndrewHD's Avatar
    AndrewHD is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    297
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Are you playing the system with the car off or are you referring to when the car is running?



    2005 Impala
    DC Power 300 amp alt
    XS Power D3400 under hood
    Big 3 Rockford 1/0 gauge
    Eclipse AVN 726E
    Rockford T3 6.5 component set
    Rockford 1000.4-ADCP
    Rockford 2500.1-BDCP
    2 Sundown SA 12 D4's
    4.0 cu. ft. 31hz

  4. #19
    EGordon_'s Avatar
    EGordon_ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    United States
    Age
    19
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by audiobaun View Post
    Super Start® Platinum 78PLT - AGM Battery | O'Reilly Auto Parts
    I run two of these in my truck w 200 amp alt on 4k,and one in my honda crv with big3 stock alt on approx 2k with ELD bypass
    Alright sweet, thank you! I will def look into it. The guy I bought it from actually installed a switch right near the steering wheel to turn the amp on/off for the purpose of killing the subs quickly around cops..etc. I don't know why I didn't realize it but could that possibly be the problem? The amp is still draining the battery after the car is off?




  5. #20
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,558
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by AndrewHD View Post
    Are you playing the system with the car off or are you referring to when the car is running?
    LOL..thats a great question




  6. #21
    EGordon_'s Avatar
    EGordon_ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    United States
    Age
    19
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by AndrewHD View Post
    Are you playing the system with the car off or are you referring to when the car is running?
    Just when the car is running. But then I turn the car off and it won't have any power in the battery later that day




  7. #22
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,558
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by EGordon_ View Post
    Alright sweet, thank you! I will def look into it. The guy I bought it from actually installed a switch right near the steering wheel to turn the amp on/off for the purpose of killing the subs quickly around cops..etc. I don't know why I didn't realize it but could that possibly be the problem? The amp is still draining the battery after the car is off?
    Im not clear/or cannot see how it is wired,but more than likely,it is good practice to turn everything to the off position before turning the vehicle to the off position




  8. #23
    AndrewHD's Avatar
    AndrewHD is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    297
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    What is the resting voltage of your battery? Should be around 12.5-12.8V



    2005 Impala
    DC Power 300 amp alt
    XS Power D3400 under hood
    Big 3 Rockford 1/0 gauge
    Eclipse AVN 726E
    Rockford T3 6.5 component set
    Rockford 1000.4-ADCP
    Rockford 2500.1-BDCP
    2 Sundown SA 12 D4's
    4.0 cu. ft. 31hz

  9. #24
    EGordon_'s Avatar
    EGordon_ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    United States
    Age
    19
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by audiobaun View Post
    Im not clear/or cannot see how it is wired,but more than likely,it is good practice to turn everything to the off position before turning the vehicle to the off position
    Hmmm maybe that is my problem, coupled with the underpowered battery. If I get a stronger battery, and keep the switch off before turning my car off maybe that would do the trick.




  10. #25
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,558
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    I would remove the amp, and wire everything properly,so there are no surprises,and that you know exactly where all your wires are at.Sure its a PITA,but Assuring,and most effective,and most of all...DONE RIGHT/PROPERLY+




  11. #26
    EGordon_'s Avatar
    EGordon_ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    United States
    Age
    19
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by AndrewHD View Post
    What is the resting voltage of your battery? Should be around 12.5-12.8V
    12.87 if I'm reading this correctly.. with a drain test result of 1.18A




  12. #27
    EGordon_'s Avatar
    EGordon_ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    United States
    Age
    19
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by audiobaun View Post
    I would remove the amp, and wire everything properly,so there are no surprises,and that you know exactly where all your wires are at.Sure its a PITA,but Assuring,and most effective,and most of all...DONE RIGHT/PROPERLY+
    That's a good idea, and most likely my best bet. Should I have my mechanic do that, or bring it to an audio store? I don't want to risk doing myself as I would probably only mess it up further and complicate things




  13. #28
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,558
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by EGordon_ View Post
    12.87 if I'm reading this correctly.. with a drain test result of 1.18A
    Pretty normal setting/resting voltage..Look into getting that BIG3 done on your current battery before you replace it,may be just fine,may not.If not, replace the batt for the agm, with that big3 done, and be sure to turn everything off before you shut the vehicle down, and you should be just fine.Read up/you tube the BIG3.it will help your voltage regulation/needs compared that of STOCK..Turn that switch off before shutting down also.




  14. #29
    AndrewHD's Avatar
    AndrewHD is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    297
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    I would just disconnect the ground to your amp in the meantime and see if you can start the car a few times



    2005 Impala
    DC Power 300 amp alt
    XS Power D3400 under hood
    Big 3 Rockford 1/0 gauge
    Eclipse AVN 726E
    Rockford T3 6.5 component set
    Rockford 1000.4-ADCP
    Rockford 2500.1-BDCP
    2 Sundown SA 12 D4's
    4.0 cu. ft. 31hz

  15. #30
    EGordon_'s Avatar
    EGordon_ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2013
    Location
    United States
    Age
    19
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: System keeps killing my battery.. need some advice.. PLEASE!

    Quote Originally Posted by AndrewHD View Post
    I would just disconnect the ground to your amp in the meantime and see if you can start the car a few times
    The amp has an on/off switch by the wheel and I have had it off for the past 3 days. Car has run perfectly fine with no problems to the battery whatsoever.




+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. almost done with my box, need some advice
    By derek33 in forum Enclosure Design & Construction Help
    Replies: 5
    Last Post: 02-19-2005, 10:51 AM
  2. Etronics and my cm3...need some advice.
    By Strecker25 in forum Subwoofers
    Replies: 5
    Last Post: 05-03-2004, 11:13 PM
  3. decided to port my box, need some advice
    By substance in forum Enclosure Design & Construction Help
    Replies: 11
    Last Post: 04-04-2003, 10:44 AM
  4. need some advice please
    By slickrick in forum Subwoofers
    Replies: 2
    Last Post: 02-06-2002, 11:02 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum