Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Reload Thread: amps cutting out

  1. #1
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member



    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    amps cutting out

    Before i go n dump more money maybe yall can help me out anyways this is my setup..alpine hu,audiocontrol preamp,two jl 500/1 amps feeding each 10 w7s in a ported box,running 4gauge streetwires from battery to a 150anl fuse down to a distubution block with two 60agu fuse to each amps with 4gauge as well,ground are also 4gauge to a distubution block n 4 gauge out to each amps,big3 upgrade with 4gauge on stock alt n battery.,gains on the amps are lil over half and all connection are tight..my problem is when i turn the volume up and the bass hit it will cut out then comes back on but if i play it at low volume it is fine also when its cutting out i look at the lights on both amps n it stay green no blink or off and if i unplug one sub itll play as loud as i want just cutting when both subs are hookup.two guys from diffrent shop say i need 0gauge are they telling the truth or just want me to buy their wires? Please let me know what i can do or did wrong cause im stuck..thks







  2. #2
    jasonAz's Avatar
    jasonAz is offline Member



    Join Date
    May 2012
    Location
    Arizona
    Posts
    68
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    22 Post(s)

    Re: amps cutting out

    Take the preamp out see if it still does it.




  3. #3
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: amps cutting out

    Thks jasonaz for the help even thought theres like over 100 viewers .yea at first i thought it might be the preamp too but try running str8 to the hu n it still does the same.today i test the voltage and it was droping down to 9-10 when bass hit then cut out i was looking at the light on the amps also n was dimming but not off..maybe i do need 0gauge cause it only does it with both subs hookup but i dont know why its only 1000rms cause in my other car with my last system i had a jl 1000v2 on 4 gauge n i was able to bump as loud as i want no problem.anymore more help would be great..




  4. #4
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: amps cutting out

    By the way its in a 99 toyota 4runner v4..




  5. #5
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: amps cutting out

    Does anyone even use this site anymore?




  6. #6
    robert420's Avatar
    robert420 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    geneva ne
    Posts
    333
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    84 Post(s)

    Re: amps cutting out

    um, if you are running 1000 rms. you shouldnt be using a stock alt, along with the battery. upgrade the alt a bit and get a deep cycle battery. also check your connections...




  7. #7
    des343's Avatar
    des343 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Kalamazoo, MI
    Posts
    961
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    424 Post(s)

    Re: amps cutting out

    i would get a second bat upgrade it under the hood as well and run zero between batts should be fine




  8. #8
    Jepalan's Avatar
    Jepalan is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Midwest
    Posts
    428
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    106 Post(s)

    Re: amps cutting out

    If you have access to a fast responding DMM or an o-scope, check the DC voltage between ground and +12 power terminals on one of the amps when no music is playing. Then crank it up see if the voltage is dropping/dipping when the base cuts out. Let us know what your measurements are.
    Good Luck.
    Jep




  9. Likes stereoguy liked this post
  10. #9
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: amps cutting out

    Thks guys for the help i just order sum 0 gauge.gonna upgrade the big3 n try the 0 gauge hopefully that will stop the cutting out.by the way i did check voltage with car off 12.5 an engine on at 13.8 n drop down to 9-10 then cut out n comes back but no lights dimmin maybe very lil.i dont kno might b the alternator i believe its only 70amp but the thing i dont get is that my civic has same amp on the alternator n was ok no problem or it b im using both amps grounded to a distubution block? More help the better so if u guy can help out thatll b kool cause im do **** atm lol




  11. #10
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: amps cutting out

    Any idea bro?




  12. #11
    NoLoud4U's Avatar
    NoLoud4U is online now High Output SQ



    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Va Beach, Va
    Age
    34
    Posts
    8,644
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2807 Post(s)

    Re: amps cutting out

    bad ground or gains nor right



    2014 Ford Fusion
    All stock everything.

  13. Likes Reinhardt liked this post
  14. #12
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: amps cutting out

    Hmm i dont know bro, i dont know where else to find a ground if the one i got is not good enough..i use a bracket bolt thats in the trunk take that bracket out n sand all the paints off with a power tool n bolt the ground tight..i will take a pic of it later




  15. #13
    Reinhardt's Avatar
    Reinhardt is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Idaho
    Posts
    314
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    135 Post(s)

    Re: amps cutting out

    Quote Originally Posted by robert420 View Post
    um, if you are running 1000 rms. you shouldnt be using a stock alt, along with the battery. upgrade the alt a bit and get a deep cycle battery. also check your connections...
    That shouldnt be a problem. I have a 1992 Toyota 4x4 and am running about 1700 rms with a stock altinator, just done the big 3 and have a deep cycle battery, mine is doing just fine. I personally would be checking all ground connections.




  16. Thanks stereoguy thanked for this post
    Likes stereoguy liked this post
  17. #14
    stereoguy's Avatar
    stereoguy is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2013
    Location
    notown
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)

    Re: amps cutting out

    ...well heres my ground..




  18. #15
    Reinhardt's Avatar
    Reinhardt is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Idaho
    Posts
    314
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    135 Post(s)

    Re: amps cutting out

    Your picture didnt come thru.




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Out of ideas: Sony amp cutting out.
    By cizbryan in forum Amplifiers
    Replies: 3
    Last Post: 04-19-2003, 11:24 PM
  2. Amp Cuts Out
    By DVS1 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-09-2003, 04:11 AM
  3. Why is this amp cutting out??
    By RcRacerDrew in forum Amplifiers
    Replies: 13
    Last Post: 08-07-2002, 01:05 AM
  4. Infinity amp cuts out
    By EarDrummin. in forum Amplifiers
    Replies: 17
    Last Post: 07-02-2002, 03:48 PM
  5. amp cuts out
    By Eddie_Bauaer in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 01-22-2002, 10:11 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum