+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: Monoblock problem please help!!!

  1. #1
    tommygun's Avatar
    tommygun is offline Junior Member



    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Terre Haute, IN
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Monoblock problem please help!!!

    I have a brand new Hifonics ZRX 1500.1D. Took my friend's amp out of his car because we wanted to test out the new amp. He has a 15 inch kicker i do not remember exactly wat it is. But anyway we hooked up the amp perfectly and the output was terrible. Fuses were good, turned on and everything. Did not go into protection. It was not hitting very hard at all. Took it out and hooked his jbl 750 watt monoblock back up and it pounded great. What is going on with this amp?







  2. #2
    mylows10's Avatar
    mylows10 is offline Cali DC PHD & Tantric rep



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    50
    Posts
    17,404
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    463 Post(s)

    Re: Monoblock problem please help!!!

    out of phase ,or gains turned down




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 im mids,cdt es 010 tweets,es 02 mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  3. #3
    robert420's Avatar
    robert420 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    geneva ne
    Posts
    313
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Monoblock problem please help!!!

    amps either not tuned correctly, or the amp is not compatible with the sub




  4. #4
    winkychevelle's Avatar
    winkychevelle is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ponchatoula, La
    Age
    22
    Posts
    3,191
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)

    Re: Monoblock problem please help!!!

    His car has a different gain setting than yours and you have a 1 ohm amp he has a 2ohm amp and his i a higher quality than yours not that yours is bad his is a little better albeit less powerful. Could be clipping his subs from him having a better radio with high prep it voltage as well.

    Have you messed with the gain any?



    2014 Chevrolet Cruze Diesel
    Big sq install on the horizon if money stays good
    2012 Nissan Versa Hatch
    Deadened but stock, girls ride now

  5. #5
    tommygun's Avatar
    tommygun is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Terre Haute, IN
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Monoblock problem please help!!!

    to get any output at all we had to turn the gain all the way up...kind of silly in my opinion, i was thinking that his car might not have a sufficient enough electrical system to power the hifonics. he drives a tiny chevy aveo with a stock alternator. I believe it is like 70 amps.




  6. #6
    SounDrive's Avatar
    SounDrive is offline SounDrive RCA



    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Lebanon & Knoxville, TN
    Posts
    1,648
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: Monoblock problem please help!!!

    Quote Originally Posted by tommygun View Post
    to get any output at all we had to turn the gain all the way up...kind of silly in my opinion, i was thinking that his car might not have a sufficient enough electrical system to power the hifonics. he drives a tiny chevy aveo with a stock alternator. I believe it is like 70 amps.

    That has absolutely nothing to do with it. The ZRX series of Hifonics amps are simply not very good. I'm assuming his speakers are wired to a 2 (or 4) ohm load and the JBL amp is putting out the full 750w at 2 ohm while the Hifonics would be lucky to be putting out 500 at that ohm load. Either that, or you've got some settings messed up... or user error




  7. #7
    tommygun's Avatar
    tommygun is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Terre Haute, IN
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Monoblock problem please help!!!

    Ok i gotcha, im pretty new to the scene so i was just wondering what was going on. I'm hoping the amp isn't defective, i do not think it is, im guessing that its just not that powerful. It should work pretty well with my subs as they are only a 1 ohm load.




+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Power problem please help!!!
    By ssracerx2 in forum Amplifiers
    Replies: 2
    Last Post: 09-04-2003, 08:42 AM
  2. alpine type r speaker PROBLEM-Please help
    By saltyjesus in forum Subwoofers
    Replies: 4
    Last Post: 10-07-2002, 10:44 AM
  3. head unit problems, please help
    By SuckMikeHawk23 in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-01-2002, 07:57 PM
  4. Celica Headunit Problem-PLEASE HELP!
    By phatt_boy in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 04-19-2002, 03:53 PM
  5. speaker problems please help
    By millinivation in forum Subwoofers
    Replies: 4
    Last Post: 04-10-2002, 10:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum