Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: problem with amp, protection light

  1. #1
    shiver's Avatar
    shiver is offline Junior Member



    Join Date
    May 2003
    Location
    mass
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    problem with amp, protection light

    I'm completely boggled with this problem i'm having. My system has been fine for about a year now, and the other day i was driving around and my subs cut out. The amp went into protection. I really have no clue whats wrong with it. I've checked all my connections, my ground seems good, i'm getting power from the battery. The only thing i notice now, I turn the truck on and the amp has the green power light, if i turn up the level on the amp setting, it goes right into protection. Then if I take the RCA Cables out, back to green again, could my RCA's have gone bad? I'm going out of my mind here with no bass. Also my amp is a Planet Audio Rem 2400 800 watt amp. Thanks.







  2. #2
    birsling's Avatar
    birsling is offline Out of the game too long!



    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Spring Grove, IL
    Age
    34
    Posts
    227
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: problem with amp, protection light

    Trying to help you, even though I am unsure on protection in a Planet Audio. I had an Onkyo home theatre amp that went to protection due to an internal short. I hope that is not your problem, but you may want to have your amp serviced, before you go nuts with re-wiring etc. Good luck



    2000 Ford Focus ZX3 Kona Coupe
    Pioneer Premier DEX-P1R
    Highs/Mids Amp: Hifonics Zeus ZX4400 (Thanks Dreid)
    Front: CDT EF-51 Euroframe Convertibles
    Front: Extra 3/4" Silk Tweeters via image enhancement kit
    (no Canton comps since being screwed by bumpin_blazer)
    Rear Fill: CDT CL-5X
    Sub Amp: Hifonics BX500D (Thanks Playa1)
    Sub: CDT HD1020 in sealed 1.0 cu. ft. enclosure (Q Logic, too lazy to build this time) :thumbsdow
    Wiring: Voodoo 4 gauge, Voodoo Digi 1 Farad Cap, Monster Interconnects
    Battery: Optima Yellow Top

    If you are into fitness/weight lifting, check out the relatively new, up and coming board Anabolic Impact

  3. #3
    shiver's Avatar
    shiver is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2003
    Location
    mass
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: problem with amp, protection light

    crap, i forgot to mention that i put another amp in its place, and that it went into protection. i dont think its the ground, because its been fine for over a year, so im leaning towards the rca cables, could that even be a possibility? thanks again




  4. #4
    bigwheel15's Avatar
    bigwheel15 is offline Ooh Yeah!!



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Fort Worth,Texas
    Age
    26
    Posts
    3,767
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)

    Re: problem with amp, protection light

    Well get or borrow a pair of RCAs that you know are good and hook them up and let us know if that fixed it or not.

    Hope this helps.




Closed Thread

Similar Threads

  1. My amp is SUCKING my subs inward!!
    By substance in forum Amplifiers
    Replies: 14
    Last Post: 04-15-2004, 12:20 AM
  2. amp problem part 2
    By borisshnitkin in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 02-29-2004, 12:19 PM
  3. amp wont work
    By borisshnitkin in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 02-28-2004, 01:06 AM
  4. Amp Protection mode
    By M-Town in forum Amplifiers
    Replies: 10
    Last Post: 01-18-2004, 12:09 AM
  5. Capacitor on a 300W amp?
    By Darwin in forum General Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 12-29-2003, 04:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum