Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: Subs Very Quite. What am I doing wrong.

  1. #1
    SSouthern23's Avatar
    SSouthern23 is offline Junior Member



    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Crawfordsville, IN
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Subs Very Quite. What am I doing wrong.

    I've been searching forums for the past two days to figure out what is going wrong. Just pick up a new system setup and im clueless as to what I'm doing wrong. Here's what i have:

    -pioneer 55HD
    -memphis 1500 watt amp
    -2 12" JL W3v1 6ohms

    The jls have 8 terminals. 4 positive and 4 negative. I looked on the jl website on how to wire them. Still not 100% sure i did it right.

    I plugged the rca cables into the amp from my phone. Get decent sound for coming from a phone.

    Qhen plugged into the radio the subs are super quite and barely move.







  2. #2
    SSouthern23's Avatar
    SSouthern23 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Crawfordsville, IN
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs Very Quite. What am I doing wrong.

    Im going to have to say it has something to do with getting the ohms right. On the amp it had both front and rear rcas. I'm just using the same rear. It has connections for two sets of speakers with the word bridge above it.




  3. #3
    DoesDad's Avatar
    DoesDad is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    2,342
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Subs Very Quite. What am I doing wrong.

    Is the amp a one or two channel?




  4. #4
    SSouthern23's Avatar
    SSouthern23 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Crawfordsville, IN
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs Very Quite. What am I doing wrong.

    Its actually 4 channel. It's a 16-ST3004.




  5. #5
    GAMEOVERCCA's Avatar
    GAMEOVERCCA is offline INCRIMINATOR AUDIO



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Hickory NC
    Posts
    1,763
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: Subs Very Quite. What am I doing wrong.

    wow.



    Subs
    2 IA Death penalty 15's
    Highs and Mids
    2 IA Comp sets
    Amps
    1 AB VFL200.1
    1 Mmats SQ4150

    Batteries
    3 Deka intimidator 1000amp 100ah AGM's

  6. #6
    nvturbo's Avatar
    nvturbo is offline Member



    Join Date
    Nov 2012
    Location
    North Carolina
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs Very Quite. What am I doing wrong.

    You can still run the 4-channel amp bridged as 2-channels. Wire up the subs in this method:
    Left channel (+) >> sub #1 (+) .... (+)
    (-) >> sub #1 (-) .... (-)
    Right channel (+) >> sub #2 (+) .... (+)
    (-) >> sub #2 (-) .... (-)

    You will running the amp @ 1.5 ohms per channel.



    2012 Volkswagen GTI 4dr
    * Factory RCD-510 H/U
    * MASSIVE AUDIO CK 6X 6.5 components
    * Alpine 3547 2-channel amp
    * Audison SR 1D monoblock amp
    * MASSIVE AUDIO TW10 10" sub in 1.36cu ft ported box (tuned @ 35Hz)
    * Streetwires OFC 4awg power/ground wires
    * Audio Control LC2i line output converter
    * Audio Control ACR-1 remote knob

Closed Thread

Similar Threads

  1. What am I doing wrong (Long post)
    By Biker in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 03-27-2006, 03:23 PM
  2. 3 10w3s, what am i doing wrong?
    By OoMesKoO in forum Subwoofers
    Replies: 11
    Last Post: 10-13-2005, 12:52 PM
  3. What am I doing wrong?
    By gnet158 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 8
    Last Post: 07-11-2005, 05:57 PM
  4. My system sounds like A$$ what am I doing wrong?
    By Forty-Ouncer in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 03-15-2004, 09:39 PM
  5. What am i doing wrong w/ my L7
    By Unregistered in forum Subwoofers
    Replies: 3
    Last Post: 01-20-2002, 03:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum