Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: Amp in protection mode!

  1. #1
    Pizzay's Avatar
    Pizzay is offline Junior Member



    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Sydney
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Amp in protection mode!

    Hey guys!

    Recently my amp dropped into protection mode and im unsure as to why. the amp is a Kicker 4channel which is fairly new. It is running 1 1000w 12inch sub and 2 6x9 speakers. I did the basics first, i checked the ground wire and sanded back and cleaned the contacts. I had the battery charged to full amp to make sure it had enough power. the bettery and amp fusses are intact. I also get the whizzing alternator noise with the amp in protection mode! im running out of ideas as to what it could be ! All the wiring is the correct lengths and guages.

    Any help would be greatly appreciated!







  2. #2
    sjv13's Avatar
    sjv13 is offline StayStrange



    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lansing, MI
    Posts
    685
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: Amp in protection mode!

    Does it start playing again when you turn your car off and back on?




  3. #3
    Pizzay's Avatar
    Pizzay is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Sydney
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp in protection mode!

    Unfortunetly it dosent as soon as i turn the car back on the amp goes straight into protection mode! Very few times it has switched back on while i was driving when i had it on a low volume but when i went to turn it up high it cut out again! so im not sure where the problem lies! its so confusing




  4. #4
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,569
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: Amp in protection mode!

    Check your ground location, to see if its loose,and make sure there are no Frail wiring touching on the amp terminals to the amps Chassis/heat sink .Check all wiring from the battery to the amp for loose connections.Id start there first of all,to begin ruling things out.Wouldnt hurt to go to Orileys/Autozone and get your Voltage tested with ,and without a load,to see how your Voltage is doing.Some things to begin with..throw some Pics of your Ground Location for the amp, and describe.




Closed Thread

Similar Threads

  1. amp in protect mode, dont know why
    By bigdub_diesel in forum Amplifiers
    Replies: 0
    Last Post: 12-14-2005, 05:37 PM
  2. Connecting Sub RCA puts amp in protection mode
    By TopDog in forum General Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 10-05-2005, 11:10 AM
  3. Amps in Protected Mode
    By Cybertaz126 in forum Amplifiers
    Replies: 7
    Last Post: 03-21-2005, 06:51 PM
  4. amp in protection mode.
    By jlaudiow6 in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 06-28-2003, 02:08 PM
  5. amp in protect mode
    By loserpunk in forum Amplifiers
    Replies: 11
    Last Post: 05-19-2003, 05:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum