Closed Thread
Results 1 to 3 of 3

Reload Thread: No power getting to the Amp

  1. #1
    ElOsito's Avatar
    ElOsito is offline Member



    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Los Angeles
    Posts
    36
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    14 Post(s)

    No power getting to the Amp

    So i have this 2003 toyota sequoia , its always one thing or another with this truck. Well atleast the audio system. My problem right now is the amp wont get enough power to it Im assuming , or something , the light on the amp powers up , and slowly fades away. Its not the amp or the subs , since they been checked in another car. Ive checked the ground ( no burn marks ) , ive checked the power ( it powers ) , and ive checked the remote ( connected from the headunit then the pre amp ) for some reason it wont power up. The stereo works , gets power , so i dont think its the battery. And being such a small amp , saying 250 watts max , i doubt its taking up much juice. Anyone know what might be wrong with this ****?







  2. #2
    jteske88's Avatar
    jteske88 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    collinsville il
    Posts
    1,121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    416 Post(s)

    Re: No power getting to the Amp

    do you know what kind of voltage your getting at the amp? Is your remote wire messing with it? Do yu have a very week ground?

    I used to just jump the 12volt+ to the remote wire to test if its the remote wire.




  3. #3
    keep_hope_alive's Avatar
    keep_hope_alive is offline Acoustics Engineer keep_hope_alive is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2007
    Location
    Quad Cities, IL
    Posts
    7,039
    Post Thanks / Like
    Images
    28
    Mentioned
    43 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1487 Post(s)

    Re: No power getting to the Amp

    use a DMM to measure voltages - that is the only way to check out the wiring. measure voltages on battery and remote connections relative to amp ground. report back.



    got a question? shoot me a PM. Matthew 6:9-15 - YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCkYUo2EShW9lgtrfXiDvLNQ/videos
    2014 Accord build log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/608637-2014-accord-sport-sq-build-keep_hope_alive.html
    2001 Accord build log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/536049-2001-accord-ex-sedan-its-long.html
    2011 Scion tc: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/625345-kha-does-2011-scion-tc.html
    2005 Scion tC: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/516096-2005-scion-tc-sq-hertz-audison-pioneer-build-log.html

Closed Thread

Similar Threads

  1. Is this fuse required to get power to the amp? (see pic)
    By NewLogic87 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 12-28-2010, 03:00 AM
  2. everything hooked up right, but no power to the amp
    By oneightseven in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 10-05-2009, 08:47 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 02-19-2005, 12:02 PM
  4. I have Power to the amp but not to the subs
    By Line in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-21-2003, 12:27 AM
  5. no power getting to amp
    By budman88 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2002, 01:22 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum