Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: Please Help!!!

  1. #1
    AntLiive856's Avatar
    AntLiive856 is offline Junior Member



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Pine hill,Nj
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Please Help!!!

    Got an issue: when I'm at a red light and I'm using my system (6' front door menace audio door speakers, 6x9 rear deck speakers also menace audio, 2 10' kicker L5s, 1,000 watt 4channel menace audio amp, farad 2.2 cap, lighting audio dual fuse block, pioneer headunit, amp is hooked up to a switch to turn on & off power) and the bass is hitting hard my headunit will shut off and turn back on and my headlights dim also...what could it be?

    Also I have put in a brand new battery in my car and a newer alternator that was tested to be good...the stock alternator runs at 65 amps...







  2. #2
    MutantDreams's Avatar
    MutantDreams is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Columbus, Georgia
    Posts
    260
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: Please Help!!!

    Well just the headlights pull 5-10 amps, then the radio pulls 5-25 amps. So you are already at 35ish amps of current before the 4ch is even on. You are pulling waaaay more current then the alt can supply. Either that or bad radio grounds




  3. #3
    butterMilk's Avatar
    butterMilk is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2012
    Location
    BC
    Posts
    495
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Please Help!!!

    Get a volt meter in there some where so you can monitor it. Your volts are probably dippin so low your **** is shutting down.



    HU: Pioneer AVH-P8400bh
    Amps: JL XD 400.4 / JBL 1201.1
    Front stage: HAT Imagine I61-2V2 6.5''
    Sub: JL 12w7, IB in the works.

  4. Thanks Jerhemy thanked for this post
    Likes Jerhemy liked this post
  5. #4
    jasonbillnelson's Avatar
    jasonbillnelson is offline LEAD, FOLLOW, OR GTFO!!!



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Andrews AFB, MD
    Age
    27
    Posts
    1,212
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: Please Help!!!

    I would suggest a bigger alternator and second battery. I swapped out my capacitor for a second battery and immediately noticed a difference in voltage drop. Less significant and my second battery really isn't that big. Just a Shuriken BT20. But i suggest starting off with a bigger alternator and then onto a second battery.



    SSgt. Jason Nelson
    Andrews AFB, MD USAF

    Dealt with audiobahn, sangthing, 93 saturn sl2, basswiigee, goodstuff, HomeGrown, 06gtmike
    HU: Clarion NX501 Nav Deck
    Amps: C2 Audio Recon 1.6, Sundown SAX50.4
    Speakers: MB Quart ONX216 Components - 2 full sets
    Subwoofer: C2 Audio Threatcon 4 V1 12"
    Wire/Battery: SHCA 1/0 OFC--Shuriken BT-80 and Shuriken BT-35
    Alternator: Mechman 320 amp

Closed Thread

Similar Threads

  1. PLEASE HELP!!!
    By gschobes19 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-11-2002, 01:57 AM
  2. Please Help!!! My system sounds terrible!
    By shaggy112 in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-31-2001, 09:39 AM
  3. Please help...new to this bumpin stuff....
    By Tryin2bump in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-26-2001, 04:07 PM
  4. Please help....new to this bumpin stuff...
    By Tryin2bump in forum Subwoofers
    Replies: 1
    Last Post: 12-26-2001, 11:05 AM
  5. Zne or anyone else please help me
    By <Godsmack> in forum Subwoofers
    Replies: 2
    Last Post: 12-19-2001, 02:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum