Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: Is it my remote wire?

  1. #1
    mtkmit's Avatar
    mtkmit is offline Junior Member



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    United States
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Is it my remote wire?

    Hello all, my name is Daniel and I've been a long time lurker and finally making an account because i've run into a problem I can't seem to find an answer to. I'm running all my car audio on one 4 channel amp. first 2 channels running alpine type r components and bridged to run 1 sub. It used to work fine but recently my amp has started to go on and off. It use to happen like twice a drive and now when it happens it'll stay off and sometimes not go on and i'd drive awhile and itll come on itself. I'm led to believe it might be my remote wire? I removed the remote wire and tried a different wire straight from the power wire on the amp and itll turn on but if i use the wire from the remote turn on of my headunit sometimes it'll come on and itll turn off right away and sometimes it won't come on at all. So what I'm wondering is if theres a break in my remote wire or is something else wrong ? Sorry for the long read I'm a forum noob this is my first forum for anything i've ever signed up for.







  2. #2
    1loudbuick's Avatar
    1loudbuick is offline Member



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    galesburg, il
    Posts
    45
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Is it my remote wire?

    What amp and speaker? I bet your amp cant handle what your trying to do.




  3. #3
    mtkmit's Avatar
    mtkmit is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2013
    Location
    United States
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Is it my remote wire?

    Its a hifonics zxi 6406, 85x4 rms at 4 ohms only using 2 channels for the type r components, and 340 rms bridged for 1 kenwood 12 inch kfc 3012. The amps sensitivity is all the way down nothing turned up also




  4. #4
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,569
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: Is it my remote wire?

    That would be a great start to look at..You can run an exposed wire for new remote line, and run that for a couple days to see if that may be the issue,to start with,yet, Id check power and ground connections,and check the Batt out for proper operation/voltage,as well as your alternator.I had a bad battery once that did that to one of my past systems.




  5. #5
    Sonic.'s Avatar
    Sonic. is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Toronto
    Posts
    455
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Is it my remote wire?

    It could be either a loose connection, possible break in the wire or possibly you are not getting sufficent constant voltage from the hu. Check the voltage of the rem wire when the amp comes on and off, also, try running another rem wire.




  6. #6
    mtkmit's Avatar
    mtkmit is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2013
    Location
    United States
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Is it my remote wire?

    It seems that wiring a new remote wire straight from the cig lighter fuse did the trick thank you all the the responses. I appreciate it.




Closed Thread

Similar Threads

  1. faulty alternator, or is it my system?
    By TeXaN in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 09-05-2004, 03:25 PM
  2. Deck turns off before 1/2 volume, is it my wireing ga?
    By JeffyZ33 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 08-29-2004, 06:11 PM
  3. HELP! Is it safe to wire 4 ohm subs to home stereo?
    By rf_fanatic12 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 07-23-2003, 07:37 AM
  4. How much voltage should go through my remote wire while my car is on?
    By BobTheSlob in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 06-03-2003, 06:53 PM
  5. is it possable to wire 2 2ohm dvc's into a 4ohm load?
    By fosgate SVT in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 04-30-2002, 05:18 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum