Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 27 of 27

Reload Thread: My subs start fading when both are connected. Help?!

  1. #16
    skylineTT's Avatar
    skylineTT is offline bass=sekz



    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dallas/Raiderland
    Posts
    4,093
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    What you should do, is grab a battery (small AA battery will work) and touch the positive wires to the positive end and the negative wires to the negative end. They should both push out and hold that position til you disconnect it. If they are out of phase, one will go out and the other will go in. Simple to check and it will guarantee your phase.



    Refs: Dipitydoo, appollyon, bad95gt, revrider1, jwh1598, ampjunkielikeme, deathpenalty18, ssackett, snoopysnooper, corey0928, SPLAudio, Clifff150, CL1CKCLACK, ShawnT, West + more

  2. Thanks woe_ismitch thanked for this post



  3. #17
    woe_ismitch's Avatar
    woe_ismitch is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2013
    Location
    aurora, OH
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    thanks a lot man! i'll try it out.




  4. #18
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    531
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    Try to explain better how your subs are hooked up in your box and to your amp..... are your subs dual voice coils? Cause if there d4s you could maybe be wiring to 1 ohm with both subs (which your amp cant take) but with one sub hooked your fine



    Head unit- cz702
    Speakers- 4 crescendo pwx. Aq tweeters
    Mids/highs amp- ppi a600.2 and ppi a200.2
    Sub- 2 12" zcons
    enclosure- in the works
    Sub amp- aq3500
    Alt- 220 amp
    Batts- 5 c&d 75ah and 1 bt-80
    Wiring- 4 runs of 0 awg and big 3

  5. #19
    skylineTT's Avatar
    skylineTT is offline bass=sekz



    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dallas/Raiderland
    Posts
    4,093
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    No problem! Let us know how it goes. It is just a good way to test because it is very easy to see if the subs are truly connected correctly. If both are correct, they will both just push out. If one is wrong, the wrong one will go in. If both are wrong, they will both go in.



    Refs: Dipitydoo, appollyon, bad95gt, revrider1, jwh1598, ampjunkielikeme, deathpenalty18, ssackett, snoopysnooper, corey0928, SPLAudio, Clifff150, CL1CKCLACK, ShawnT, West + more

  6. #20
    woe_ismitch's Avatar
    woe_ismitch is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2013
    Location
    aurora, OH
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    so just hook them up right to the AA battery?




  7. #21
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    531
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    Quote Originally Posted by woe_ismitch View Post
    so just hook them up right to the AA battery?
    Yes. Instead of to your amp hook the wires to the AA just like you had them to the amp



    Head unit- cz702
    Speakers- 4 crescendo pwx. Aq tweeters
    Mids/highs amp- ppi a600.2 and ppi a200.2
    Sub- 2 12" zcons
    enclosure- in the works
    Sub amp- aq3500
    Alt- 220 amp
    Batts- 5 c&d 75ah and 1 bt-80
    Wiring- 4 runs of 0 awg and big 3

  8. #22
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    531
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    If you haven't done this. do it....when your at the back of your sub box looking at the 2 different terminals, hook one set of + and - to one channel of the amp then the other set of + and - to the other channel... if it doesn't sound right then take JUST ONE of the channels out of the amp and put the - wire into the + on the amp and + wire into the- of the amp on just one side



    Head unit- cz702
    Speakers- 4 crescendo pwx. Aq tweeters
    Mids/highs amp- ppi a600.2 and ppi a200.2
    Sub- 2 12" zcons
    enclosure- in the works
    Sub amp- aq3500
    Alt- 220 amp
    Batts- 5 c&d 75ah and 1 bt-80
    Wiring- 4 runs of 0 awg and big 3

  9. #23
    skylineTT's Avatar
    skylineTT is offline bass=sekz



    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dallas/Raiderland
    Posts
    4,093
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    @woe_ismitch ; whats the deal?



    Refs: Dipitydoo, appollyon, bad95gt, revrider1, jwh1598, ampjunkielikeme, deathpenalty18, ssackett, snoopysnooper, corey0928, SPLAudio, Clifff150, CL1CKCLACK, ShawnT, West + more

  10. #24
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    531
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    Quote Originally Posted by skylineTT View Post
    @woe_ismitch ; whats the deal?
    Was just wondering that



    Head unit- cz702
    Speakers- 4 crescendo pwx. Aq tweeters
    Mids/highs amp- ppi a600.2 and ppi a200.2
    Sub- 2 12" zcons
    enclosure- in the works
    Sub amp- aq3500
    Alt- 220 amp
    Batts- 5 c&d 75ah and 1 bt-80
    Wiring- 4 runs of 0 awg and big 3

  11. #25
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,558
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    The right thing to do, is to pull each subwoofer out of the enclosure, and get the brand, and MODEL # off the sub, and look it up on Google, or tell us the model # of the subs,and one of the guys here can look up the info on them, and get the proper wiring configuration for the amp being used.Sure it sounds like a PITA, but its the only way to make certain.Take the time and pull them..Takes like tens min per sub.One sub may not be the same ohm load as the other in the enclosure even..especially if you bought used.Take the time, and do that, or you will end up Frying your amp, and possibly your subs as well.Let us know what the brand of the subs are, and size/model# for sure,as well as the model of the amp.




  12. #26
    Bettr n' Revrse's Avatar
    Bettr n' Revrse is offline I do what I want



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Grand Junction, CO
    Posts
    16,839
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    72 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    Probably need bigger then a AA too




    Western Rep.

    99 Honda CRV: (Always Changing) ___________ 79 F-150: Show Truck ________________
    -Head Unit: Eclipse CD7100________________ -Head Unit: Eclipse CD7100
    -Sub Stage: Sundown SD-2 8's sealed________ -Sub Stage: Looking
    -Mids/Highs: Deciding_____________________ -Mids/Highs: Scan Speak & Blaupunkt
    -Sub Amp: MMATS Hifi 6 channel____________ -Sub Amp: American Warrior Set (Zed Built)
    -Mid Amp: ^^^ 5/6 bridged at 1 ohm_________ -Mid Amp: ^^^

  13. #27
    skylineTT's Avatar
    skylineTT is offline bass=sekz



    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dallas/Raiderland
    Posts
    4,093
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Re: My subs start fading when both are connected. Help?!

    Quote Originally Posted by Bettr n' Revrse View Post
    Probably need bigger then a AA too
    Nahh brodie, a AAA will move the woofer just fine. it only has to move a centimeter or so for him to figure out how it is wired.



    Refs: Dipitydoo, appollyon, bad95gt, revrider1, jwh1598, ampjunkielikeme, deathpenalty18, ssackett, snoopysnooper, corey0928, SPLAudio, Clifff150, CL1CKCLACK, ShawnT, West + more

Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. Why do my subs seem louder when it's hotter outside?
    By Vega in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 09-05-2006, 08:22 PM
  2. Why do my subs get lower when........?
    By CJL in forum General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 07-13-2006, 09:37 AM
  3. Lights dim when I press brake (only when amps are connected)
    By THX in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 03-03-2006, 10:21 AM
  4. Subs Cut Out When Both Hooked Up!??? HELP!
    By AtomicGuY in forum Amplifiers
    Replies: 6
    Last Post: 04-08-2003, 01:39 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 01-06-2002, 07:08 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum