Closed Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 16 to 30 of 35

Reload Thread: Help.. Installed new amp

  1. #16
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Alright I gotta get a tool to loosen the seatbelt bolt that goes direct to the floor of the truck...the amp doesn't have an inline fuse just the ones inside of it..I do have a inline fuse on the power wire at the battery. I want to make a better ground just can't get wire to the chasis. Should I just run a line back to the battey? Thanks for all the advice guys time is a premium with 3 kids and all your suggestions make the process to root out the problem faster.







  2. #17
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    533
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Quote Originally Posted by Bgfx View Post
    Alright I gotta get a tool to loosen the seatbelt bolt that goes direct to the floor of the truck...the amp doesn't have an inline fuse just the ones inside of it..I do have a inline fuse on the power wire at the battery. I want to make a better ground just can't get wire to the chasis. Should I just run a line back to the battey? Thanks for all the advice guys time is a premium with 3 kids and all your suggestions make the process to root out the problem faster.
    Yes a ground right to your batt would be the best




  3. #18
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Okay changed the ground i am using 2 grounds now on the back wall i can find anywhere on the floor with a bolt and i dont know what to use to pierce steel? the seatbelt bolts are really on there may need some beefier tools. I still have the static pop on start up..I used a jumper from the power to remote an noticed it didn't have the static pop on that turn on, could my loc pac unit be going bad or did I get a bad amp?




  4. #19
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Bump




  5. #20
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    533
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Quote Originally Posted by Bgfx View Post
    Bump
    Where is your remote connected to




  6. #21
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Its connected to the remote that comes off the pac unit I then twisted the leads for my other amp and crossover and mids amp to it also could that be the problem I have a bosch relay I just haven't put it in




  7. #22
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Well I just did some searching and found the whole test with taking out the rca's from the source and turning the truck on and I didn't get a thump, or noise so it's not the amp, I just switched the highs amp to its on ground on the wall of my cab still got some static maybe it's my pac oem device?




  8. #23
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Bump...I am worried its the amp that test with the rca's proves it not right?




  9. #24
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Bump




  10. #25
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    533
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Run a remote wire into your windshield whipper wire or one that turns of with the car and see if that fixes it




  11. #26
    inferno1985's Avatar
    inferno1985 is offline Member



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    216
    Posts
    53
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    are you running a stock head unit that came with your truck? and added a pac convertor box to make rcas? if so is the remote wire from your amp running into that pac box? because i had a similar problem and ended up splicing the remote wire into my ignition wire because i got a pop from the subs and when i turned my volume up too high my amp would cut off. fixed the problem.




  12. #27
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Nice wil try this tonight I have a relay I may try fingers crossed this works hate to exchange a perfectly good amp




  13. #28
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    533
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Quote Originally Posted by Bgfx View Post
    Nice wil try this tonight I have a relay I may try fingers crossed this works hate to exchange a perfectly good amp
    I'm pretty sure you will be good once you run a new remote wire




  14. #29
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Ok going to run a new remote today but idk if its going to help...I hage noticed that if the radio is at a lower volume under 3 bars that there is no audible pop what's so ever but if the radio is over 3 bars I get a proportionally higher pop are static hiss and pop...what does that mean is the new amp defective? ?? Please let me know I would rather not throw in another remote wire just for the fun of it




  15. #30
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    533
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: Help.. Installed new amp

    Quote Originally Posted by Bgfx View Post
    Ok going to run a new remote today but idk if its going to help...I hage noticed that if the radio is at a lower volume under 3 bars that there is no audible pop what's so ever but if the radio is over 3 bars I get a proportionally higher pop are static hiss and pop...what does that mean is the new amp defective? ?? Please let me know I would rather not throw in another remote wire just for the fun of it
    So while your listening to music its just making weird noises. Or just at a certain time or what?




Closed Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Installed new amp now problems....HELP!!
    By IslandGodz808 in forum Amplifiers
    Replies: 6
    Last Post: 03-14-2009, 07:21 PM
  2. Help Installing new Amp
    By dbrum in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 04-10-2008, 07:40 PM
  3. help with new amp install
    By junior1124 in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2007, 06:12 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 08-17-2007, 07:17 PM
  5. Help installing new amp.....
    By Tay 93 325i in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 08-24-2002, 09:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum