Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Reload Thread: Need Help ASAP

  1. #1
    BNolan12's Avatar
    BNolan12 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    641
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Need Help ASAP

    Just finished putting my system in, 2 JL 10's on a JL 500x1. Amp has voltage but nothing coming out of subs. What should I look for and correct?



    Refs - Pro-Rabbit, Ram-Designs, Double007




  2. #2
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,574
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Id check the RCA connections, to see if you hooked the wrong ones up by mistake,like ft,or rear..Ive been guilty of that in a rush,,Headunit settings/sub woofer control..Amp LPF Switch ..make sure its on, be careful, and be sure the gain is down/not maxed out..Remote wire connected to the headunit, and amplifier




  3. #3
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    193
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Have you checked your rca's...I imagine you have but it's something I may have forgotten




  4. #4
    BNolan12's Avatar
    BNolan12 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    641
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Checked RCAs. They confuse me I have 2 sets of the standard red/white RCAs but I also have a place that says "SUB OUT" but it's only takes a single wire hook up. It throws me off bc to me it should have a place for two, red and white. I have messed much on headunit. I thought I would atl least get something out of my subs.



    Refs - Pro-Rabbit, Ram-Designs, Double007

  5. #5
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    193
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Take a pic? What is the radio? Some radios have a subwoofer output or a crossover that may need to be adjusted




  6. #6
    neo_styles's Avatar
    neo_styles is offline AKA Pop Twidget



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Porter Ranch, CA
    Age
    28
    Posts
    3,584
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Sub signals are mono, hence the reason for one RCA jack. You can sum a stereo signal to mono using a splitter or you can just make sure the same color of a pair is connected at both sides.



    Deck: JVC KD-A95BT
    Speakers: PHD FB mid, JBL MS tweets
    Amps: Boston Acoustics GT-2125, Zed Minotaur III (x2)
    Sub: 10" SSA ICON, IA Death Penalty 18" (coming soon)
    Starr Mountain Sound Nuthugger #2 (I'm a #2 lol)
    dcarcustoms Nuthugger #1
    Spotify: http://open.spotify.com/user/neo_styles/playlist/6t9ru42j0wbEsuo4bXqXD8
    PROUD MEMBER OF TEAM VERTEX

  7. #7
    BNolan12's Avatar
    BNolan12 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    641
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    It's a older Jensen headunit I will try the single sub output setup



    Refs - Pro-Rabbit, Ram-Designs, Double007

  8. #8
    BNolan12's Avatar
    BNolan12 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    641
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Gave up for the night. Still same problems. Amp powers on at 14.5 volts and remote wire is intact but no sound/signal to subs at all. Guy I got the amp from SWEARS it was not defected when I got it. Just trying to troubleshoot this problem.



    Refs - Pro-Rabbit, Ram-Designs, Double007

  9. #9
    Bgfx's Avatar
    Bgfx is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Texas
    Posts
    193
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Just double checking but did you hook the subs up in the box?




  10. #10
    BNolan12's Avatar
    BNolan12 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    641
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Subs were wired in the box but when I noticed nothing was happening I redid everything and just set a sub outside next to the amp with a quick wire connection just to see if I can get power.



    Refs - Pro-Rabbit, Ram-Designs, Double007

  11. #11
    ace_800's Avatar
    ace_800 is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2004
    Location
    Lajes Field, Azores, Portugal
    Age
    33
    Posts
    5,197
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    You probably have the sub off on a setting in your deck. Did you get a y splitter to mono the sub out?



    Current set up: Island bombed out 92 mazda 626. Stock rust bucket

    66 Pontiac GTO, modified stock radio, Crossfire CFA 302, Kicker KS6.2's in the front kicks, Crossfire CFA 452 for the 6x9's I need.


  12. #12
    BNolan12's Avatar
    BNolan12 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    641
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Quote Originally Posted by ace_800 View Post
    You probably have the sub off on a setting in your deck. Did you get a y splitter to mono the sub out?
    No I didn't. I just have the RCA's plugged into the rear channel RCA output



    Refs - Pro-Rabbit, Ram-Designs, Double007

  13. #13
    ace_800's Avatar
    ace_800 is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2004
    Location
    Lajes Field, Azores, Portugal
    Age
    33
    Posts
    5,197
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Quote Originally Posted by BNolan12 View Post
    No I didn't. I just have the RCA's plugged into the rear channel RCA output
    Check your HU settings and what are the amp settings?



    Current set up: Island bombed out 92 mazda 626. Stock rust bucket

    66 Pontiac GTO, modified stock radio, Crossfire CFA 302, Kicker KS6.2's in the front kicks, Crossfire CFA 452 for the 6x9's I need.


  14. #14
    BNolan12's Avatar
    BNolan12 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lake Charles, LA
    Posts
    641
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Quote Originally Posted by ace_800 View Post
    Check your HU settings and what are the amp settings?
    On my headunit, what should my sub LPF be set on?



    Refs - Pro-Rabbit, Ram-Designs, Double007

  15. #15
    ace_800's Avatar
    ace_800 is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2004
    Location
    Lajes Field, Azores, Portugal
    Age
    33
    Posts
    5,197
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: Need Help ASAP

    Iirc 60



    Current set up: Island bombed out 92 mazda 626. Stock rust bucket

    66 Pontiac GTO, modified stock radio, Crossfire CFA 302, Kicker KS6.2's in the front kicks, Crossfire CFA 452 for the 6x9's I need.


Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. need HELP ASAP
    By outa control in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 03-08-2002, 04:35 PM
  2. need Help ASAP!!!!!!!!
    By outa control in forum Amplifiers
    Replies: 3
    Last Post: 03-06-2002, 06:00 PM
  3. Dynamat, Cascade, Need Help ASAP
    By Mark_ab in forum General Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 02-24-2002, 09:40 PM
  4. Need Help ASAP
    By Ynot in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-04-2002, 07:59 PM
  5. Need Help Asap!
    By Unregistered in forum Subwoofers
    Replies: 2
    Last Post: 01-23-2002, 06:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum