Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: horrible alt whine.

  1. #1
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    clearwater, MN
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    9 Post(s)

    horrible alt whine.

    ive tried everything. my hu is a kenwood exceleon x995, mids/highs amp is a alpine pdx150.4

    my problem is i have bad alternator whine when my trucks running. RCAs are not even close to my power wires (other side of truck) and i even have a noise filter on my decks power leads.

    I AM AT A LOSS!!! could i pick up interfernce in speaker wires? cuz it didnt happen until i added new speakers and speaker wire. its all 16ga stinger.

    please help



    kenwood 995
    Phoenix Gold Ti 2500.1
    Phoenix Gold Elite 12 x2
    33hz




  2. #2
    dragnix's Avatar
    dragnix is offline LXIX



    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Socal cuz i'm So cool
    Posts
    19,636
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    655 Post(s)

    Re: horrible alt whine.

    How's your ground?




  3. #3
    orphe's Avatar
    orphe is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Houston
    Posts
    1,011
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    51 Post(s)

    Re: horrible alt whine.

    Where is your ground?
    Is it soldered or twisted?




  4. #4
    1991rangerSTX's Avatar
    1991rangerSTX is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    clearwater, MN
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    9 Post(s)

    Re: horrible alt whine.

    which ground? and if its the deck ground, its soldered



    kenwood 995
    Phoenix Gold Ti 2500.1
    Phoenix Gold Elite 12 x2
    33hz

  5. #5
    tommyk90's Avatar
    tommyk90 is offline THE WHOLE THING!!!



    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Chicago Heights, IL
    Age
    30
    Posts
    16,638
    Post Thanks / Like
    Images
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    72 Post(s)

    Re: horrible alt whine.

    Check both the amp ground and headunit ground.

    If that doesn't help, try grounding the RCA's.




    Team Kicker (R.I.P.)
    Team Sundown
    Team Maxxsonics
    Team XS Power
    Team DD
    Team Audio Technix
    Team B2 Audio
    Team Mechman
    Team Tantric Sounds

    2008 Bassrace 130-139.9 Regional and National Champion
    2006, 2007, 2009, 2010 and 2012 MECA Champion (S1, SR1, DB1, S2, S3, S4)

    One DD 9510 powered by two Sundown SAZ-2500's
    Kicker KS tweeters, MB Quart 5.25's active on an MB Quart DSC480
    Kicker wiring throughout.



  6. #6
    1991rangerSTX's Avatar
    1991rangerSTX is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    clearwater, MN
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    9 Post(s)

    Re: horrible alt whine.

    Quote Originally Posted by tommyk90 View Post
    Check both the amp ground and headunit ground.

    If that doesn't help, try grounding the RCA's.

    how would i ground RCA's...?



    kenwood 995
    Phoenix Gold Ti 2500.1
    Phoenix Gold Elite 12 x2
    33hz

  7. #7
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Danville, KY
    Posts
    1,109
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    414 Post(s)

    Re: horrible alt whine.

    You can't ground RCAs check your ground for your HU!




  8. #8
    devast8r3436's Avatar
    devast8r3436 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Heber Springs, AR
    Posts
    278
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    55 Post(s)

    Re: horrible alt whine.

    I've went threw 3 Excelons in the last year and they all had the same issue. I finally got tired of sending them back. I just got some 16 gauge wire I had stripped the jacket and unscrewed two screws on the back of the head unit, wrapped the wire around each screw and the rca the had the whine. Replaced the screws and no more whine. I'm going back to Alpine from now on though. 3 faulty Kenwoods is enough for me. I'll never buy anything of theirs again sad to say.



    Alpine CDE-147BT
    Cadence ZRS C9 and C65
    Polk MM6501 and MM651
    Cadence S2W10D2 x2

Closed Thread

Similar Threads

  1. still alt whine grrrr PLZ HELP
    By wErd in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 15
    Last Post: 10-27-2004, 04:46 PM
  2. not typical "alt whine"....
    By Strecker25 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 6
    Last Post: 10-24-2004, 10:08 PM
  3. Alt Whine In One Speaker?
    By ryanj33 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 04-28-2004, 07:31 PM
  4. Alt whine (I did search)
    By Shugarra in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 16
    Last Post: 01-02-2004, 03:40 AM
  5. Speaker Hiss, Not Alt Whine.
    By Boomin Granny in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 6
    Last Post: 10-13-2003, 12:00 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum