Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: Annoying amp problem

  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Annoying amp problem

    I posted about this before and I got some advice but just suggestions, I recently installed two 6x9 speakers in the back of my car and temporarily using a 4 channel amp to power the two speakers. I'm running a rca out of my subwoofers output which the rca's from that are spliced into rca converters off the back of my head unit. I've been suggested that this is the problem, but i've gotten lots of others. I've tried turning down the input on the amp itself and I got better speaker connectors which helped a little and I grounded it better. But the problem still persists, more common it cuts out in songs where there's lots of bass, I know it's not an overheating issue because it'll cutout for a second and come back on, nor do I think it's a power problem because my subwoofers remain completely unaffected.







  2. #2
    Callingindogs's Avatar
    Callingindogs is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Annoying amp problem

    Need some help please




  3. #3
    upvan257's Avatar
    upvan257 is offline Banned



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    upvan257
    Age
    23
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Annoying amp problem

    hihi, thanks bác 1 cái nhé, anh em cùng ?ng h? na




  4. #4
    Callingindogs's Avatar
    Callingindogs is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Fort lauderdale, Fl
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Annoying amp problem

    What?
    Quote Originally Posted by upvan257 View Post
    hihi, thanks bác 1 cái nhé, anh em cùng ?ng h? na




  5. #5
    maylar's Avatar
    maylar is offline Electrical Weenie



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Connecticut
    Age
    62
    Posts
    3,418
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)

    Re: Annoying amp problem

    It sounds like the amp is going into protect mode and shutting down momentarilly. Could be either a short in one of the speakers, speaker wires touching ground, or you're overloading the amp. Are you bridging the 4 ch to the 6x9s or just using 2 channels?



    dave
    ----------
    1999 Buick Park Ave Ultra
    Head Unit: JVC KWHDR720
    EQ: Audiocontrol EQL
    Front Stage: Hybrid Audio Technologies Imagine 5.25 mids, Morel Maximo tweets
    Sub Stage: Boston G3 10", 0.5 cu ft sealed
    Amp: PPI Phantom 900.4
    Rear Fill: Boston SE953 6X9's

Closed Thread

Similar Threads

  1. Rockford Amp problems
    By Corsica in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-20-2002, 12:45 PM
  2. HELP WITH AMP PROBLEM !!!(please read)
    By pioneer in forum Amplifiers
    Replies: 8
    Last Post: 04-11-2002, 02:08 PM
  3. amp problem?
    By nibularr in forum Amplifiers
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2002, 01:17 PM
  4. Kenwood amp problem
    By eljohnny1 in forum Amplifiers
    Replies: 5
    Last Post: 03-02-2002, 07:55 PM
  5. amp problem
    By Unregistered in forum Amplifiers
    Replies: 8
    Last Post: 02-28-2002, 05:20 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum