Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 21 of 21

Reload Thread: The problem without a solution anyones suggested

  1. #16
    Fi-brations's Avatar
    Fi-brations is online now CarAudio.com Elite



    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    940
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    13 Post(s)

    Re: The problem without a solution anyones suggested

    sounds like more than one problem...wiring and electrical problems can be confusing and a bitch. ive never gotten everything perfect the first time i install something





    04' Maxima Build
    Coming Soon

    Xtant 4180c, 2100b For Sale
    Alpine MRV-1507 For Sale
    Business with: davidtemple(x2), infamous_e46, Bettrn'Reverse, splaudio, TaylorFade, Tallc, Louisiana_Crx, RidnClean, b.mena, Mike Burke, Gameovercca, Ram_Designs, Double 07




  2. #17
    DiBonaventura's Avatar
    DiBonaventura is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Booton, NJ
    Posts
    150
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: The problem without a solution anyones suggested

    Quote Originally Posted by av83 View Post
    Grounds don't get any better than directly to the battery.

    Op, you may need to upgrade the wiring that leads from that rear batt, to the alt. The power wire, battery ground to chassis, and alternator ground to chassis may(definitely should, in my opinion) all need to be upgraded.
    So what your saying get new wire to rewire the battery power wire to alt, Re wire the battery ground and re wire the alt ground? Also I think I got this part fucked up, I wired my amps ground to the batteries ground, what I should of done was wired the amps ground to the batteries negative terminal? I just want to make sure I clarify everything so there will be no miss-communications again!




  3. #18
    DiBonaventura's Avatar
    DiBonaventura is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Booton, NJ
    Posts
    150
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: The problem without a solution anyones suggested

    Quote Originally Posted by Fi-brations View Post
    sounds like more than one problem...wiring and electrical problems can be confusing and a bitch. ive never gotten everything perfect the first time i install something
    So what do you think it could be? Personally the wiring from the battery to the alternator could be bad and that what made sense to me about the car not starting up but what doesn't make sense to me is how can the amp not turn on unless I turn off the car and jiggle the power wire to the fuse.




  4. #19
    Fi-brations's Avatar
    Fi-brations is online now CarAudio.com Elite



    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    940
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    13 Post(s)

    Re: The problem without a solution anyones suggested

    do u own a dmm? check all of your powers, grounds and remote wires for a bad or loose connection, it's gonna take time and u might have to pull up all your wire and hunt for it, but ive had to do it several times. One time a wire had come undone behind the hu and i forgot i had tapped in back there, made sure to solder it that time. And just yesterday i got my replacement HAT C1 tweeter from Scott b/c for some reason i wasnt getting sound from that tweeter, checked all my wiring 3 times, swapped in another tweeter and it worked perfectly, checked the ohm rating on the other one and nothing...open circuit





    04' Maxima Build
    Coming Soon

    Xtant 4180c, 2100b For Sale
    Alpine MRV-1507 For Sale
    Business with: davidtemple(x2), infamous_e46, Bettrn'Reverse, splaudio, TaylorFade, Tallc, Louisiana_Crx, RidnClean, b.mena, Mike Burke, Gameovercca, Ram_Designs, Double 07

  5. #20
    DiBonaventura's Avatar
    DiBonaventura is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Booton, NJ
    Posts
    150
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: The problem without a solution anyones suggested

    Quote Originally Posted by Fi-brations View Post
    do u own a dmm? check all of your powers, grounds and remote wires for a bad or loose connection, it's gonna take time and u might have to pull up all your wire and hunt for it, but ive had to do it several times. One time a wire had come undone behind the hu and i forgot i had tapped in back there, made sure to solder it that time. And just yesterday i got my replacement HAT C1 tweeter from Scott b/c for some reason i wasnt getting sound from that tweeter, checked all my wiring 3 times, swapped in another tweeter and it worked perfectly, checked the ohm rating on the other one and nothing...open circuit
    Not sure what a dmm is but it sounds like a multimeter to me?




  6. #21
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: The problem without a solution anyones suggested

    Quote Originally Posted by DiBonaventura View Post
    what I should of done was wired the amps ground to the batteries negative terminal?

    Not sure what a dmm is but it sounds like a multimeter to me?
    Yes.

    And yes, digital multi meter



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. Anyone possibly know what the problem might be?
    By Trepkos in forum Car Performance and Repair
    Replies: 10
    Last Post: 09-29-2008, 07:06 AM
  2. Anyone know the problem with my pioneer 7500?
    By pimpn04coupe in forum Head Units
    Replies: 2
    Last Post: 09-06-2005, 06:43 PM
  3. could that have been the problem???
    By abcdefg in forum Subwoofers
    Replies: 8
    Last Post: 01-03-2003, 12:44 AM
  4. Whats the problem
    By Mercureie in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 19
    Last Post: 09-24-2002, 09:05 PM
  5. What are the problems with bandpass?
    By CheapPyramidStuff in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 12-26-2001, 01:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum