User Tag List

Closed Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 31 to 43 of 43

Reload Thread: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

  1. #31
    husker77's Avatar
    husker77 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Nebraska
    Posts
    662
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    16 will work, it wouldn't be your problem. 12 awg would probably be better, run the same from the amp to the cup then the cup to the sub.







  2. #32
    mcarlos95's Avatar
    mcarlos95 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Modesto,CA
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    Well I've tried all 4 wires I have and it's still not working. The subs worked on my home theater system, so it's either the amp or the RCA cables or the stereo.

    I bought the car used and it was prewired. I doubt it's the stereo. I tried swapping RCA ports on the stereo and no use. There's no boom. What are the chances of an amp turning on, but not being able to work a sub(as in broken)? Is this likely? I bought the amp used.

    Could it be the subwoofers speaker wire? They're pretty old...
    I really hope the amp works. I bought it on eBay so I can still return it, but I'd have to pay $6 for shipping.... Should I go buy more speaker wire?




  3. #33
    skylineTT's Avatar
    skylineTT is offline bass=sekz



    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dallas/Raiderland
    Posts
    4,094
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    Hey man, I know some of those units have the option to turn the subwoofer On/Off from the head unit settings. Press the knob in and hold and it should bring you to the settings.. Scroll through to see if there is any option to turn the subwoofer on or off and make sure it is on. That could be the reason that it isn't turned on. Otherwise, you can simply grab an RCA to Aux adapter wire from walmart for 3 bucks and plug it into your amp inputs and use an MP3 player or phone to play some music through the amp to make sure the amp works.

    This is what the adapter wire looks like.



    Refs: Dipitydoo, appollyon, bad95gt, revrider1, jwh1598, ampjunkielikeme, deathpenalty18, ssackett, snoopysnooper, corey0928, SPLAudio, Clifff150, CL1CKCLACK, ShawnT, West + more

  4. #34
    mylows10's Avatar
    mylows10 is offline Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    19,189
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    op if you can't figure out whats wrong mtake a drive to me in aromas i'll check it out for $30 and try to see whats going on .if i have to rewire then we can talk or i'll walk you thru the steps. my cell is 650-483-4312 jim




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 mids,cdt es 010 tweets,es 03 Mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  5. #35
    mcarlos95's Avatar
    mcarlos95 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Modesto,CA
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    wtf? I just hooked up the speaker to my home theater. It doubles as a speaker??? More of a speaker than a sub, little to no bass.
    KFC-W2503
    So the speaker and wire work, but the volume is very, very low for some reason.

    I'm going to go try the amp with RCA's hooked to the car again and crank up the volume....


    I have an RCA to aux handy. I tried it and I didn't hear any thump. Maybe sound is coming out but barely? Gonna go try once more...
    If something does come out, that means that the amp works and the subwoofers are just garbage no?

    I've been trying all evening and am frustrated out of my mind...




  6. #36
    mylows10's Avatar
    mylows10 is offline Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    19,189
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    try turning the gain up




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 mids,cdt es 010 tweets,es 03 Mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  7. #37
    mcarlos95's Avatar
    mcarlos95 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Modesto,CA
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    I turned everything up. No luck.

    The RCA cable in my car works. The signal cable, ground, and power all work. The sub and speaker wire, crappy, but work. Is it safe to assume that the problem is the amplifier? Did I get screwed over?

    I disconnected one of my home theater speakers and hooked it up in so many different ways on the amplifier. With the car's RCA and with my aux to RCA cable. Nothing. Is this the amp's fault? I'm about to go off on the seller on eBay...just need confirmation....All this work for nothing.




  8. #38
    mylows10's Avatar
    mylows10 is offline Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    19,189
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    sounds like a bad amp




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 mids,cdt es 010 tweets,es 03 Mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  9. #39
    mcarlos95's Avatar
    mcarlos95 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Modesto,CA
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    So I contacted the guy and opened up a case on Ebay.
    "Thank you for the updated information. I apologize for the problems you are having with the AMP. However, I can assure you the AMP had been used in my car for months and has never had any problems. It was professionally installed (I have the receipt) and I'd be happy to pay for your return shipping if you can provide me with some sort of receipt or proof from an Audio Shop that can provide you service claiming the AMP is no longer working.

    In addition, you opened your case with me before giving me 24 hours to respond. I am willing to work with you and I have been nothing more than responsive to all of your messages. Therefore, it would be more than fair that I ask you to close the case seeing that I am willing to work with you."

    This guy's serious. I don't even know anymore. I'm going to a car audio shop tomorrow. You think they'll charge for testing out the amp?




  10. #40
    mylows10's Avatar
    mylows10 is offline Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    19,189
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    usually 25-$30 to bench test an amp.go to car audio depot . in modesto on mc henry




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 mids,cdt es 010 tweets,es 03 Mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  11. #41
    mcarlos95's Avatar
    mcarlos95 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Modesto,CA
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    $25 seems like a lot to just test an amp, but I guess I have no choice.

    I'll go tomorrow.




  12. #42
    mcarlos95's Avatar
    mcarlos95 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Modesto,CA
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    $35 just to see if the amp worked. $35

    I am beyond pissed off. The amp has no output meaning it was fried. I have spent $35 just to f***ing prove that the amp doesn't work. I then have to pay $6 to ship it back. That's more than half of what I paid for the amp. What a joke. The guys at Car Audio Depot told me my wiring was perfect, but the amp wasn't. So disappointed. Being 17 and without a job, $41 is a good amount of money to just have vanish...




  13. #43
    Fi-brations's Avatar
    Fi-brations is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    957
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Connected Negative cable to battery...loud POP!(noob)

    I hate ebay, and i would never buy used from someone that I didn't know is legit or not





    04' Maxima Build
    Coming Soon

    Xtant 4180c, 2100b For Sale
    Alpine MRV-1507 For Sale
    Business with: davidtemple(x2), infamous_e46, Bettrn'Reverse, splaudio, TaylorFade, Tallc, Louisiana_Crx, RidnClean, b.mena, Mike Burke, Gameovercca, Ram_Designs, Double 07

Closed Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Similar Threads

  1. Fuse Blows When Connecting Power Wire To Battery
    By dennisthamenace in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 21
    Last Post: 01-13-2007, 01:50 PM
  2. Connecting power wire to battery...
    By deaf16 in forum General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 03-11-2005, 02:57 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 02-04-2004, 03:23 AM
  4. Steps to connecting Power Wire to battery
    By Miller in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 06-27-2003, 01:14 AM
  5. Power Cable to Battery?
    By Daniel in forum Amplifiers
    Replies: 2
    Last Post: 05-31-2002, 12:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum