Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: PPI 900.4 in protect mode

  1. #1
    jesse55's Avatar
    jesse55 is offline Junior Member



    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Long Island NY
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    PPI 900.4 in protect mode

    The amp has been going in and out since i got it. it worked for about a month and just the other day it starting working when on accessory (12v) but when i turn the car over it goes into protection. ive tried turning head unit off before starting its not voltage spike. the amp i had in place of it worked perfectly in the same wiring. i just unplugged all speaker wires and rcas and it powers on but when i pug in an rca it goes in and out of protect. someone please give me some trouble shooting solutions i can try. is the amp defective? also all speakers are at 4 ohm i tested with ddm. im grounded right to battery in the trunk.







  2. #2
    trumpet's Avatar
    trumpet is offline Supporting Vendor trumpet is a Supporting Member of the forum!

    trumpet is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Langdon, ND
    Age
    33
    Posts
    4,502
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)

    Re: PPI 900.4 in protect mode

    The next step I would take is to plug in a different RCA cable from a test source. I like to use a 3.5 mm stereo to male RCA audio cable between my phone and an amp for this test. You could also just plug in a different, known good, RCA and see if you get a solid green light. If you have an RCA that is shorting out that could explain the problem.




    Small town service, family owned and operated. See our new mobile friendly web site at www.513electronics.com
    Home to CDT Audio's Systems Design Specialist
    Our CDT Audio dealer store, Clarion,_JBL,_Pioneer,_RE_Audio,_DB Drive,_Metra,_T-Spec, perfect fit speaker kits for your vehicle
    My system: Pioneer AVH-4000NEX, JBL MS-8, Clarion XC6610 x 2, CDT 6.7"/4"/1.1" in the front doors, 4"/1.1" center channel, QES-1220 12" x 2, Clarion SRG-1622R rear fill

  3. #3
    neo_styles's Avatar
    neo_styles is offline AKA Pop Twidget



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Porter Ranch, CA
    Age
    28
    Posts
    3,584
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: PPI 900.4 in protect mode

    Quote Originally Posted by jesse55 View Post
    im grounded right to battery in the trunk.
    Are you saying you don't have a separate ground run from the amp to chassis?



    Deck: JVC KD-A95BT
    Speakers: PHD FB mid, JBL MS tweets
    Amps: Boston Acoustics GT-2125, Zed Minotaur III (x2)
    Sub: 10" SSA ICON, IA Death Penalty 18" (coming soon)
    Starr Mountain Sound Nuthugger #2 (I'm a #2 lol)
    dcarcustoms Nuthugger #1
    Spotify: http://open.spotify.com/user/neo_styles/playlist/6t9ru42j0wbEsuo4bXqXD8
    PROUD MEMBER OF TEAM VERTEX

  4. #4
    jesse55's Avatar
    jesse55 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Long Island NY
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: PPI 900.4 in protect mode

    Quote Originally Posted by trumpet View Post
    The next step I would take is to plug in a different RCA cable from a test source. I like to use a 3.5 mm stereo to male RCA audio cable between my phone and an amp for this test. You could also just plug in a different, known good, RCA and see if you get a solid green light. If you have an RCA that is shorting out that could explain the problem.
    ok so plug speakers back into amp and use a new set of rcas plugged into phone.
    Quote Originally Posted by neo_styles View Post
    Are you saying you don't have a separate ground run from the amp to chassis?
    yes the battery is in the trunk so i grounded stright to battery neg is that a problem?




  5. #5
    neo_styles's Avatar
    neo_styles is offline AKA Pop Twidget



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Porter Ranch, CA
    Age
    28
    Posts
    3,584
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: PPI 900.4 in protect mode

    Quote Originally Posted by jesse55 View Post
    yes the battery is in the trunk so i grounded stright to battery neg is that a problem?
    I'd see it as one. You really need two separate grounds; one from your battery to chassis and a separate from your amp to a different chassis ground. I've seen this screw a lot of people over when this step is missed.



    Deck: JVC KD-A95BT
    Speakers: PHD FB mid, JBL MS tweets
    Amps: Boston Acoustics GT-2125, Zed Minotaur III (x2)
    Sub: 10" SSA ICON, IA Death Penalty 18" (coming soon)
    Starr Mountain Sound Nuthugger #2 (I'm a #2 lol)
    dcarcustoms Nuthugger #1
    Spotify: http://open.spotify.com/user/neo_styles/playlist/6t9ru42j0wbEsuo4bXqXD8
    PROUD MEMBER OF TEAM VERTEX

  6. #6
    trumpet's Avatar
    trumpet is offline Supporting Vendor trumpet is a Supporting Member of the forum!

    trumpet is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Langdon, ND
    Age
    33
    Posts
    4,502
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)

    Re: PPI 900.4 in protect mode

    If the battery is already grounded to the chassis, which it should be, then he doesn't need to ground the amp to the chassis. It could create a ground loop.




    Small town service, family owned and operated. See our new mobile friendly web site at www.513electronics.com
    Home to CDT Audio's Systems Design Specialist
    Our CDT Audio dealer store, Clarion,_JBL,_Pioneer,_RE_Audio,_DB Drive,_Metra,_T-Spec, perfect fit speaker kits for your vehicle
    My system: Pioneer AVH-4000NEX, JBL MS-8, Clarion XC6610 x 2, CDT 6.7"/4"/1.1" in the front doors, 4"/1.1" center channel, QES-1220 12" x 2, Clarion SRG-1622R rear fill

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Eastern Iowa
    Posts
    736
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: PPI 900.4 in protect mode

    what trumpet said^^



    REFS: mitchellz71, StateProp486, Fo0manchu, Xprime4, BushJ311, davidfre21, Twista89, hessdawg, jdawg, memphis_vette, Bad4Health, disturbed471985, rookanga, stereohead69, Austin175

Closed Thread

Similar Threads

  1. Planet Audio 2500D in Protection mode help!
    By ThumpInDaTrunk in forum Amplifiers
    Replies: 2
    Last Post: 12-24-2004, 07:54 PM
  2. hifonics zx7500 in protect mode
    By vegaskid226 in forum Amplifiers
    Replies: 0
    Last Post: 12-22-2004, 01:32 PM
  3. tantrum 1200.1 in protection mode
    By VoTran24 in forum Amplifiers
    Replies: 10
    Last Post: 08-22-2004, 11:26 PM
  4. amp in protection mode.
    By jlaudiow6 in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 06-28-2003, 02:08 PM
  5. amp in protect mode
    By loserpunk in forum Amplifiers
    Replies: 11
    Last Post: 05-19-2003, 05:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum