Closed Thread
Results 1 to 3 of 3

Reload Thread: Audiocontrol lc2i problem

  1. #1
    titanle's Avatar
    titanle is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    BC, Canada
    Posts
    620
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Icon32 Audiocontrol lc2i problem

    So I installed a sundown 1500d and a dc sound lab level 4xl sub in custom ported enclosure in my s550. The problem is that at low volume the sub goes on and off. Sometimes the bass will hit super hard and then at times there will be no bass at all. Also at times if I turn the volume down I can hear a loud humming coming from the sub, like its hitting a constant note, just a loud buzz. If I mute the hu or change the song then the humming goes away.

    My installer said its probably because at low volume certain points in the music are causin the loc to output extra bass and at other times no signal is being sent to it. He said he would have to adjust the sensitivity lower so it doesn't get the intermittent signal spike.

    Any thoughts? Is he correct in the assumption that the loc needs adjustment?



    Mercedes harman kardon system
    Audio control Lc2i
    Sub Amp: Sundown Audio SAZ-1500D
    Sub: DC sound 12" level 4 XL
    Wiring: knukonceptz 0 gauge


    REFS: Exige, qcsfinest704




  2. #2
    butterMilk's Avatar
    butterMilk is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2012
    Location
    BC
    Posts
    494
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Audiocontrol lc2i problem

    Sounds like the problem is kinda all over the place. Maybe a bad ground? For the humming you might have a hard time getting rid of that. I used a lc6i for a month and it introduced some fuzz and whatnot, I wasn't impressed. Decided to just get a aftermarket HU and it solved all those problems.

    And if the LOC needs adjustment, then just go adjust it up a lil bit. That wont harm anything, and might solve a problem.




  3. #3
    titanle's Avatar
    titanle is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2006
    Location
    BC, Canada
    Posts
    620
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Audiocontrol lc2i problem

    I thought it was a bad ground as well but I checked to see where he had it grounded and its at the same place where the stock ground is. They're both connected to a chassis bolt.



    Mercedes harman kardon system
    Audio control Lc2i
    Sub Amp: Sundown Audio SAZ-1500D
    Sub: DC sound 12" level 4 XL
    Wiring: knukonceptz 0 gauge


    REFS: Exige, qcsfinest704

Closed Thread

Similar Threads

  1. FS: Brand New Audiocontrol LC2i
    By CRSO in forum Head Unit Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 08-27-2012, 10:18 PM
  2. Audiocontrol LC2i
    By Joesid in forum Wanting to Buy (WTB) - Car Audio
    Replies: 1
    Last Post: 05-06-2012, 04:26 PM
  3. AudioControl LC2i - 2 Channel Line Out Converter
    By TheRealDefman in forum Head Unit Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 04-19-2012, 11:36 AM
  4. Having a problem with Ignition wire
    By sacarap in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-14-2001, 10:39 AM
  5. power problem
    By <ryan> in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 12-13-2001, 04:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum