Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Reload Thread: Help, and weird issues

  1. #1
    TwizztedVizzion's Avatar
    TwizztedVizzion is offline Junior Member



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Help, and weird issues

    Hey everyone, I'm pretty new to car audio, I'm a mechanic and I've never seen this problems before, the issue that I'm having is, my brand new head unit shuts itself off when I turn on my headlights, my old headunit didn't have this problem, any ideas what this could be? Also, my headunit doesn't have a remote feed for my amp, and only has 1 output for my amp, where my old one had 2. What should I do about those?







  2. #2
    butterMilk's Avatar
    butterMilk is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2012
    Location
    BC
    Posts
    494
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    Sounds like you might have bought a cheep head unit. What brand?

    Maybe your voltage drops when you turn the headlights on, and then the low voltage cuts the head unit?




  3. #3
    mr.gaf's Avatar
    mr.gaf is offline Member



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Shreveport, LA
    Posts
    97
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    ^
    Probably a cheapy, take it back, they sell a Sony at wal-mart for $80 that has RCA out and REM for an amp, which is what I currently have in case you are not wanting to spend a whole lot such as myself.




  4. #4
    goingdef's Avatar
    goingdef is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Norfolk VA
    Age
    34
    Posts
    2,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    Quote Originally Posted by TwizztedVizzion View Post
    Hey everyone, I'm pretty new to car audio, I'm a mechanic and I've never seen this problems before, the issue that I'm having is, my brand new head unit shuts itself off when I turn on my headlights, my old headunit didn't have this problem, any ideas what this could be? Also, my headunit doesn't have a remote feed for my amp, and only has 1 output for my amp, where my old one had 2. What should I do about those?
    What head unit is it? It really sounds like you may have something wired wrong.



    electrical: Optima yellow top X 2 big 3 in monster OFC 1/0g high output alt by maniac electrics
    HU: JVC AVX-77 touch screen
    Front stage: RE XXX 6.5" comps
    front stage amp: Rockford T600.2
    subs: 1 Sundown ZV4 12"
    sub amp: Rockford T2500.1BDCP
    Enclosure: ported (by JayDubb757 )

  5. #5
    TwizztedVizzion's Avatar
    TwizztedVizzion is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    Quote Originally Posted by mr.gaf View Post
    ^
    Probably a cheapy, take it back, they sell a Sony at wal-mart for $80 that has RCA out and REM for an amp, which is what I currently have in case you are not wanting to spend a whole lot such as myself.
    Quote Originally Posted by heebs 09gts View Post
    Sounds like you might have bought a cheep head unit. What brand?

    Maybe your voltage drops when you turn the headlights on, and then the low voltage cuts the head unit?
    Quote Originally Posted by goingdef View Post
    What head unit is it? It really sounds like you may have something wired wrong.
    It's a $300 boss headunit the BV7325B it's not cheap. I had a cheap fusion head unit in my car before that and it worked fine, it's wired the same.




  6. #6
    mr.gaf's Avatar
    mr.gaf is offline Member



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Shreveport, LA
    Posts
    97
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    lol tf? $300 it should have wired itself o.o
    no but you must have done SOMEthing by mistake, double check




  7. #7
    gckless's Avatar
    gckless is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    4,116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    Quote Originally Posted by goingdef View Post
    What head unit is it? It really sounds like you may have something wired wrong.
    ^^^This. Does it go off and stay off, or come back on?




  8. #8
    TwizztedVizzion's Avatar
    TwizztedVizzion is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    When the headlights are on, it won't turn on period. I just noticed it as I was pulling my car out of my shop, so I haven't had the chance to recheck everything, there's only 3 wires that could be messing it up, and I've swapped them once, so technically the only wire that hasn't been touched since I hooked it up is the ground, could that be causing it?




  9. #9
    gckless's Avatar
    gckless is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    4,116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    Quote Originally Posted by TwizztedVizzion View Post
    When the headlights are on, it won't turn on period. I just noticed it as I was pulling my car out of my shop, so I haven't had the chance to recheck everything, there's only 3 wires that could be messing it up, and I've swapped them once, so technically the only wire that hasn't been touched since I hooked it up is the ground, could that be causing it?
    So you're saying when the headlights are off there is not a thing wrong, but you turn them on and it doesn't work? And you don't think something is wired wrong?

    I would go back and trace all the wires out and know for sure where they terminate.




  10. #10
    TwizztedVizzion's Avatar
    TwizztedVizzion is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    That is correct. And No sir, I never said it wasn't wrong, I was just wondering what you guys would think was wrong, the only wire I could see being wrong was the ground, could that cause that problem?




  11. #11
    gckless's Avatar
    gckless is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    4,116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    Quote Originally Posted by TwizztedVizzion View Post
    That is correct. And No sir, I never said it wasn't wrong, I was just wondering what you guys would think was wrong, the only wire I could see being wrong was the ground, could that cause that problem?
    Well you've got a problem somewhere, at this point anything is possible. It shouldn't be ground because it's working fine with them off, but its possible if your HU ground is somehow wired to the headlight's switch, where it's a ground when the lights are off and 12V+ when they are on. Best bet is to not ask for people, including myself, to guess at what it might be, but to trace them out and find out for sure.




  12. #12
    TwizztedVizzion's Avatar
    TwizztedVizzion is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    Fine, once I figure that out, what should I do about the amplifier? Two RCA inputs from my amp, only 1 output from my head unit and no remote, I was looking around, and I seen someone say to hook it up to the power antenna wire.




  13. #13
    gckless's Avatar
    gckless is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    4,116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    Quote Originally Posted by TwizztedVizzion View Post
    Fine, once I figure that out, what should I do about the amplifier? Two RCA inputs from my amp, only 1 output from my head unit and no remote, I was looking around, and I seen someone say to hook it up to the power antenna wire.
    Probably invest in a new head unit man, the one you have seems to be giving you more headaches than it's worth, especially if it's a cheap one.




  14. #14
    butterMilk's Avatar
    butterMilk is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2012
    Location
    BC
    Posts
    494
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    for the rca question, you can buy "Y" splitters. so each output from the HU becomes 2, thus giving you the 4 you want. For the remote you could do that, or sometimes the cig lighter works.




  15. #15
    mlstrass's Avatar
    mlstrass is offline Shaggy DOA



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    10,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Help, and weird issues

    hard wire IGN 12v, constant 12v and ground to the HU, bypass the adapter.

    Do NOT use the power antenna for remote wire as HU will shut off when you switch to CD or AUX. Either use IGN off the fuseblock or something that's powered on when the car is on like the wipers.

    x2 on Y splitters for the RCA's




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Crackling and weird noises coming from speakers, help!
    By Alm3ga in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 9
    Last Post: 03-11-2011, 12:50 AM
  2. need some help with some amp and wiring issues please!
    By enterprise13 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 9
    Last Post: 12-21-2010, 03:12 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 08-13-2010, 10:41 PM
  4. Computer Guru's help! hard drive issues and dont know what to do
    By Supergumby5000 in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-27-2006, 11:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum