Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: My Vette is hissing at me!!

  1. #1
    SuperchargedRS's Avatar
    SuperchargedRS is offline M1009 CUCV



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Some where above 45N
    Posts
    347
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    My Vette is hissing at me!!

    Hey guys, long time no post!

    I recently got a C6 Corvette, no onstar, no bose.

    Replaced the stock HU with a new Pioneer X940BT, using the GMOS-04 chit show interface, all speakers and amps are stock, I didnt use the RCA harness for the pioneer at all, minus the mute/bypass trick.

    Made all my connections with solder and heat-shrink, however I have a hissing out of my speakers even when the unit on mute or 0 volume (like faint static), when I try to play a track with some bass and turn it up (nothing crazy) I get distortion.

    Any thoughts from the gurus of audio???

    Thanks!

    -S







  2. #2
    DaveVT's Avatar
    DaveVT is offline Like A Boss



    Join Date
    Apr 2002
    Location
    VT
    Posts
    3,237
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: My Vette is hissing at me!!

    Sounds like a grounding issue.



    http://www.caraudio.com/forums/subwoofers/538560-bass-tracks-%2A-frequencies%2A.html


    24 REFS- seth350,heatseeker,VOA_Nightmare,lude,Imaspaceguy9 0
    ,terryracing86x5,vic713,
    guy022077,Digital Mint,Netherland24,xnbastar,woody89,patalpine,
    foreman,mtdewelf,zeanimal2001,eatank,keifersracing ,86yota,arsonbob,
    JoeHemi57,MegaHurtz,t00p,echo42987

  3. #3
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    73 Post(s)

    Re: My Vette is hissing at me!!

    I have an x930bt and really hate the sound out of it.
    I am a bit confused here reading this... Does the car have stock external amplification?
    Or is the deck powering the whole show?




  4. #4
    SuperchargedRS's Avatar
    SuperchargedRS is offline M1009 CUCV

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Some where above 45N
    Posts
    347
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Vette is hissing at me!!

    The car has a stock external amp that the GMOS-04 is utilizing (http://www.sonicelectronix.com/pdf/metra/met-gmos04.pdf), All my grounds are done through the harness via solder and heat shrink.

    ---------- Post added at 03:26 AM ---------- Previous post was at 03:25 AM ----------

    Vette is a 07' btw




  5. #5
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    73 Post(s)

    Re: My Vette is hissing at me!!

    Quote Originally Posted by SuperchargedRS View Post
    The car has a stock external amp that the GMOS-04 is utilizing (http://www.sonicelectronix.com/pdf/metra/met-gmos04.pdf), All my grounds are done through the harness via solder and heat shrink.

    ---------- Post added at 03:26 AM ---------- Previous post was at 03:25 AM ----------

    Vette is a 07' btw
    OK why not try the RCA harness? Does the GMOS have a gain control on it? If you use the RCA's you may be able to adjust the gain which can help remove the noise/distortion...
    You can still check the ground with a dmm it couldn't hurt.




  6. #6
    akheathen's Avatar
    akheathen is offline trianoacitol contraceptiv akheathen is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Anchorage AK
    Age
    33
    Posts
    2,254
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)

    Re: My Vette is hissing at me!!

    have you connected the head unit remote output to the appropriate connection to turn on the amp? it needs to be connected for the amp to work. check a speaker lead. it should be biased to +6vdc, or close when on.



    *IF I have forgotten to exchange feedback, please let me know*
    i buy broken amps....
    No, i will not "gift" paypal. please do not even make it awkward by asking. if the fees are an issue, I am usually inclined to add them. unless you have discount elsewhere, shipping is through usps flat rate, through usps parcel post, or through the roof..... i am in alaska. thanks
    -Heath H-

  7. #7
    SuperchargedRS's Avatar
    SuperchargedRS is offline M1009 CUCV

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Some where above 45N
    Posts
    347
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Vette is hissing at me!!

    The amp trigger is done through a spdt relay per that manual I linked to, I played with the setting screw on the gmos to turn down the volume of the door chime (which also has bass in it now!?).

    Hmmm




Closed Thread

Similar Threads

  1. How can I find out how many ohms my sub is wired at?
    By omizzle in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 10-06-2006, 03:29 PM
  2. My Amp is stable at what Ohm??
    By lionel2 in forum Amplifiers
    Replies: 9
    Last Post: 05-03-2006, 12:23 PM
  3. my luck is gone. help me out...
    By _DjScrew_ in forum Subwoofers
    Replies: 14
    Last Post: 08-09-2005, 02:49 PM
  4. my install is done.. tell me whatcha think
    By Primetime in forum Subwoofers
    Replies: 18
    Last Post: 01-02-2003, 05:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum