Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Reload Thread: Help? Please?

  1. #1
    Effing_Ninjas's Avatar
    Effing_Ninjas is offline Junior Member



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Help? Please?

    Hey everyone im new to the forums, first off id like to say hey =D
    but here ismy problem, i have a 400w RMS Dual amp, a 12' subwoofer bridged to that. im using a Scosche FM transmitter to play music off my phone. oh yeah.. the subwoofer is hooked up in the cab in my truck right behind the driver seat.
    my problem is it doesnt seem to be bumping that much.. my buddy had 1 12' boss subwoofer and a 400w amp but it seemed to hit ALOT harder than mine. but he had his in the trunk of his car..
    i can feel the subwoofer hitting. and im kind of a ***** because i blew my old ****** wanna be subwoofer before. im kinda new to stuff like this too...
    thanx guys/gals.







  2. #2
    kushy_dreams's Avatar
    kushy_dreams is offline The resident hippie



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    twenty past four
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: Help? Please?




    13 Dodge Dart Rallye 1.4T


    http://mobileaudioforum.com/forum/forum.php<

    BOYCOTT SKAR AUDIO! SHADY BUSINESS PRACTICES SHOULD NEVER BE ENCOURAGED!

  3. #3
    matt_bennett05's Avatar
    matt_bennett05 is offline mattchoo!



    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South Westerly Georja
    Posts
    3,434
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)

    Re: Help? Please?

    As in how hooked up? Factory radio?



    D.D.Q.F.

    Traded with : norrizzle9, BassAddictJ (x2), TWiZTid859, btr, btdickey, mylows10, Sour_Deez, El_Weenie;
    Bought from : NeilBarber, kurtbeast, bubbagumper, cd6551,
    mistergrubbs, gbo559, ltr450racer690, nismos14, ptcmarty,

  4. #4
    Effing_Ninjas's Avatar
    Effing_Ninjas is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help? Please?

    subwoofer is bridged to the amp, and nope its a sony xplod. the sony explod is pretty old which is why it doesnt have an aux port. so i use the FM transmitter.




  5. #5
    matt_bennett05's Avatar
    matt_bennett05 is offline mattchoo!



    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South Westerly Georja
    Posts
    3,434
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)

    Re: Help? Please?

    How is the headunit connected to the amp? Are you using the rear or sub rca outs to the input of the amp?



    D.D.Q.F.

    Traded with : norrizzle9, BassAddictJ (x2), TWiZTid859, btr, btdickey, mylows10, Sour_Deez, El_Weenie;
    Bought from : NeilBarber, kurtbeast, bubbagumper, cd6551,
    mistergrubbs, gbo559, ltr450racer690, nismos14, ptcmarty,

  6. #6
    Hjbennett's Avatar
    Hjbennett is offline Member



    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Yazoo city, MS
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Help? Please?

    What type of enclosure are you using? Sealed, ported, prefab?




  7. #7
    Effing_Ninjas's Avatar
    Effing_Ninjas is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help? Please?

    to matt: its RCA from the back of the HU to the amp.
    to hj: i have no clue =/ but this is what i have Scosche 12" Subwoofer Enclosure: Auto Electronics : Walmart.com




  8. #8
    matt_bennett05's Avatar
    matt_bennett05 is offline mattchoo!



    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South Westerly Georja
    Posts
    3,434
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)

    Re: Help? Please?

    Which rca's? Multiple sets of outputs on that headunit? *could be wrong set*
    How is amp set? *Low pass? X-over point? Gain? could be wrong
    How is it wired? @ what ohm load? could be wired @ 8 and amp isn't doing squat for power
    Is box leaky? could be losing output



    D.D.Q.F.

    Traded with : norrizzle9, BassAddictJ (x2), TWiZTid859, btr, btdickey, mylows10, Sour_Deez, El_Weenie;
    Bought from : NeilBarber, kurtbeast, bubbagumper, cd6551,
    mistergrubbs, gbo559, ltr450racer690, nismos14, ptcmarty,

  9. #9
    Effing_Ninjas's Avatar
    Effing_Ninjas is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help? Please?

    Quote Originally Posted by matt_bennett05 View Post
    Which rca's? Multiple sets of outputs on that headunit? *could be wrong set*
    How is amp set? *Low pass? X-over point? Gain? could be wrong
    How is it wired? @ what ohm load? could be wired @ 8 and amp isn't doing squat for power
    Is box leaky? could be losing output
    Ummm left and right rcas and only 2 inputs for rcas on the head unit. The x over is set to lpf for low pass. And the gain is like 75 . The ohm load is 4 im prettty sure since its 1 12 bridged. And its wired with a 600w wiring kit.. idk what else to do :/




  10. #10
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    any wet spot i can find
    Posts
    3,282
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Help? Please?





    "Bailout: Taking a trillion dollars from the people and giving it to the banks so the banks can loan it back to the people, at interest!"

  11. Likes West liked this post
  12. #11
    Effing_Ninjas's Avatar
    Effing_Ninjas is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help? Please?

    ok.. well its like this, there are left and right positive and negative ports. i hooked the right positive to the left negative.




  13. #12
    CrossoverOre's Avatar
    CrossoverOre is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2012
    Location
    oregon
    Posts
    995
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help? Please?

    does it sound bad on cd too? cant really compare a truck environment to a car. more room prob a bigger box enough room for the sound to unfold. try to hook up sub in a friends car and see if it will actually hit. what kind of sub is it? double check ohm of sub. make sure you have amp bridged properly.




  14. #13
    knightsdaze's Avatar
    knightsdaze is offline Member



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    south shore, ma
    Posts
    148
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Help? Please?

    Need info



    Electrical- 200amp alt- Optima yellow tops front+back- stinger 10 farad cap- cadence 1/0awg+stinger+knu fuses
    Head unit- Pioneer 9400bh
    EQ- Audiocontrol Four.1
    Active x/over- Audiocontrol 6xs
    Front stage-B.A pro 50se (in sealed centrapod)
    Soundbar- Jbl p652 (NOT for long)
    Midbass- Jl cw800 (in sealed intrapod)
    Subs- 1 RExxx 12 in cust tuned 33hz box@1ohm (thank u Mobile Enclosures)
    Amps- Sub-Orion hcca 2500.1/ Midbass-Alpine pdx 2.150/Components- Alpine pdx 4.150

  15. #14
    gckless's Avatar
    gckless is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    4,116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Help? Please?

    Quote Originally Posted by Effing_Ninjas View Post
    ok.. well its like this, there are left and right positive and negative ports. i hooked the right positive to the left negative.
    On the sub? Sounds like series. What impedance is each voice coil? Are they both 2 ohm or both 4 ohm? And what's the lowest resistance your amp will handle?




  16. #15
    frogcase2002's Avatar
    frogcase2002 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2011
    Location
    hamilton, ohio
    Posts
    533
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)

    Re: Help? Please?

    you probley have a dual 4 ohm and your running it to your amp at 8 ohms (so probley not putting out much) , and also the enclosure is going to be the biggest difference in your sound




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. I need help please!!!!!
    By 02CaddyTruckOnDUbDueces in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-08-2002, 06:33 PM
  2. I still need help....please refer to my 01-03-02 post!
    By crash_n_burn69 in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-04-2002, 04:28 PM
  3. I NEED HELP ..PLEASE!!!!!!!!!!!!
    By crash_n_burn69 in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-03-2002, 03:01 PM
  4. NEWBIE HERE..need help PLEASE..!!!!!!
    By Tryin2bump in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-29-2001, 09:58 AM
  5. NEWBIE HELP PLEASE.....
    By Tryin2bump in forum Subwoofers
    Replies: 5
    Last Post: 12-28-2001, 11:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum