Closed Thread
Results 1 to 13 of 13

Reload Thread: Headunit Wiring Problem

  1. #1
    Brad894's Avatar
    Brad894 is offline Member



    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Somewhere, AR
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Headunit Wiring Problem

    i changed my headunit out and now my tweeters have this high static at 0 volume. I used two other ground spots for the HU but that didnt help. My other headunit didnt do this.







  2. #2
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    73 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    What head unit are you using? Pioneers can have high static if an internal fuse is blown.
    Are you using an amp?




  3. #3
    Brad894's Avatar
    Brad894 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Somewhere, AR
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    i have a kenwood x596 with a rockford 300.4 4 channel amp




  4. #4
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    73 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    Quote Originally Posted by bmxride45 View Post
    i have a kenwood x596 with a rockford 300.4 4 channel amp
    Check to make sure your RCA's haven't been bent or damaged.




  5. #5
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    73 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    When you installed the deck did you disconnect the battery?




  6. #6
    Brad894's Avatar
    Brad894 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Somewhere, AR
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    no i didnt disconnect it and i checked it and it statics more with my amp




  7. #7
    Brad894's Avatar
    Brad894 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Somewhere, AR
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    all the rcas are good




  8. #8
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    73 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    You can try to ground the RCA's to the deck. To see if that helps.
    You could get an RCA jack at radio shack and test you lines with an MP3 player.

    If you hear static with the mp3 its your RCA's.
    If its clear return your deck and get an exchange or refund.




  9. #9
    NFrazier's Avatar
    NFrazier is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    349
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    have you re-adjusted your gains on your amp? I don't know what your old radio was, but the Kenwood you have has 4v outs; a readjustment may be in order.




  10. #10
    Brad894's Avatar
    Brad894 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Somewhere, AR
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    the gains are not even set high enough they are on 4/11 and ill ground them tomorrow. ill tell you what happens. my old Hu was a pioneer DXT-2369ub




  11. #11
    Join Date
    May 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    128
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    could it be a ground loop? I used to have a buzzing in my system. Upgraded the battery ground to 4ga. and it fixed it.




  12. #12
    Brad894's Avatar
    Brad894 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Somewhere, AR
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    its the amp but the rcas arent causing it, because i took them out and it still does it. so idk prob just gonna buy a new amp



    Deck: Kenwood x596
    Front: Jbl p662
    Rear: Jbl p8662
    Amps: 4ch ppi bk340.4

  13. #13
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    73 Post(s)

    Re: Headunit Wiring Problem

    Quote Originally Posted by bmxride45 View Post
    its the amp but the rcas arent causing it, because i took them out and it still does it. so idk prob just gonna buy a new amp
    Yeah I never thought highly of RF products.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Speaker/headunit wiring problems
    By simpo in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 6
    Last Post: 04-08-2004, 05:48 AM
  2. wiring problem!!
    By nissan240sx in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-23-2002, 11:59 AM
  3. Wiring problem
    By nissan240sx in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-14-2002, 11:34 PM
  4. wiring problem
    By Nyyankeeman in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-13-2002, 08:34 PM
  5. Wiring problem
    By TONY MACK in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 01-12-2002, 12:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum