Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: RF T1500bdcp keeps cutting out, no Protection light, power light is on.......???

  1. #1
    SomeguyinPDX's Avatar
    SomeguyinPDX is offline GunHappy



    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Portland, Or
    Age
    41
    Posts
    376
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    RF T1500bdcp keeps cutting out, no Protection light, power light is on.......???

    Here is my current system after 8mo. system overhaul.

    2001 Taurus SEL
    HU- Alpine 9887 (Active) w/schoche digital climate control Kit
    Processing- AudioControl EQX on subs only
    Front Stage- a/d/s M860 (8x60rms)Custom Glassed Front Pannels with Silver flute 6.5" mids and Seas Prestige 1" tweets in the sails
    Rear Fill- 2- 6x9 CDT coax
    Substage- RF T1500bdcp running 2-15" L7's sealed
    Electrical- Big 3 with 0/1 pure copper welding cable, Optima yellow top, 220amp Powerbastard alt. 2-1farad Caps. All speaker wire is knukonceptz 14ga. and RF 8ga.(taurus's **** azz to run wire in)
    My issue is with the T1500bdcp. (Brand new, I just installed it) For this test I am running 1 15" 4ohm sub so the amp is not stressing at all.(at least it shouldn't be). All Loudness,boost, eq's are off, subwoofer level at minimum(3 out of 15) The amp is cutting out on me as soon as I reach 19-20 on the volume out of 35. (deck clips @ 33+). Amp gains is set to 2 out of 11. I metered dc voltage at 14.6v at 1500rpm without the stereo load, and 13.8vdc with the stereo system running but when the amp starts cutting in and out the voltage drops to 11.5vdc. All power and grounds are clean and tight. Also I have done this test with 2 different subs and still get same results. Maybe the amp has a bad power supply? My electrical system shouldn't be a problem just had it completley checked out at "Auto Electric Specialists" and they confirmed I was getting 195amp @ 1300rpm. any help is appreciated.



    2007 Volkswagen Fahrenheit GTI #470 of 1200 - Stock System w/big 3 and Yellow top optima. Slowly getting ready to start the system build

    SOLD or Purchased from: CD6551, ace_800, underfire , Cyclone9, mclsound, mylows10, BigSix.....




  2. #2
    CrossoverOre's Avatar
    CrossoverOre is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2012
    Location
    oregon
    Posts
    995
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: RF T1500bdcp keeps cutting out, no Protection light, power light is on.......???

    try running an rca directly from HU to amp. Its possible the eq doesnt like the voltage drop. Also try taking the caps out of the system and see what you get. triple check the resistance from neg terminal to amp ground.




  3. #3
    kidrauhl's Avatar
    kidrauhl is offline Junior Member



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Kentucky
    Posts
    26
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: RF T1500bdcp keeps cutting out, no Protection light, power light is on.......???

    if the power light is on and its not going into protection I don't think its the amp. I've run several different RF amps and never had them cut out like that, even when I had a little P300-1 running at 1ohm(its not 1ohm stable) the worst it would do is go into protection after a couple hours playing music at full tilt.




  4. #4
    Loudmp5's Avatar
    Loudmp5 is offline skyhigh&banginlow



    Join Date
    Oct 2011
    Location
    florence az
    Age
    22
    Posts
    1,349
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)

    Re: RF T1500bdcp keeps cutting out, no Protection light, power light is on.......???

    prob a power issue i know if you dont have enough power itll kinda just cut out then come back in check all your connection including the one at the alt.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Amp keeps cutting out.
    By NotAnotherHonda in forum Amplifiers
    Replies: 11
    Last Post: 08-24-2005, 11:25 PM
  2. amp keeps cutting out
    By sk24iam in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 01-11-2004, 01:39 PM
  3. Bridged mode keeps cutting off...no fuses blown
    By 31337hxr in forum General Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 04-21-2002, 05:33 AM
  4. my amp keeps cutting out...why?
    By audioman in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-01-2002, 06:45 PM
  5. my amp keeps cutting out...why?
    By audioman in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-01-2002, 05:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum