Closed Thread
Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4
Results 46 to 60 of 60

Reload Thread: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

  1. #46
    Imtjnotu's Avatar
    Imtjnotu is online now Me Gusta Edition



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    San Diego CA
    Posts
    12,541
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1549 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    If u can get a dmm it will makes things easier even the cheap ones from walmart will do







  2. #47
    disturbed471985's Avatar
    disturbed471985 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Greenwood, La
    Age
    29
    Posts
    7,171
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    906 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    ^^^ my $10 one does the job...



    RIP Maynard "My heart"

    HU - Eclipse CD7000
    Front Stage - 4 Silver flute 6.5's - 4 Seas Prestige tweets
    Front Stage amp - DB Drive A7 125.4.. LOOKING FOR 2CHANNEL PM ME OFFERS
    Subwoofer - 1 TRF 15" Custom built
    Subwoofer Amp - 2 - Skar SK-2500's
    Box - Secret
    Wiring - Knukonceptz everything, Big 3, Sprinter S12V370F & HC1800

  3. #48
    Shinju's Avatar
    Shinju is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    4,823
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    117 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    Holy ****! Clean up those wires on the terminals before you catch something on fire! Get some Spade Connectors for those wires to fit into the terminals bare wire like that = bad news.

    Ok commence the trolling.



    List of Ref's Just ask, Shinju on all Car Audio Forums!


    Flawless Ebay Feedback User: Shadox2k2

  4. #49
    pickup1's Avatar
    pickup1 is offline Audiosystem,Dynaudio...



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Roanoke,TX
    Age
    50
    Posts
    7,898
    Post Thanks / Like
    Images
    19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    691 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    4 pages and not one pic of the op....




  5. #50
    Robert 2001's Avatar
    Robert 2001 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lakeland, FL
    Posts
    273
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    Find you. a dmm for testing. Get some good #8 wire for power and grounds as a true 400 watt amp should have around 40 amp fuse. Its possible u burnt the wire your using as it looks pretty small youll need a dmm to find out. Test the voltage at the amp both with and without a load on the amp. Verify signal voltage to subs and ohm loads. Gl



    2001 dodge ram ext cab
    Kenwood kdc series hu
    Infinity 6x9s and 6s
    2 Kicker L7 12s
    US Amps Xterminater XTD 2000d

  6. #51
    SMFJ's Avatar
    SMFJ is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Albany, Georgia, United States
    Posts
    308
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    69 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    Quote Originally Posted by matt_bennett05 View Post
    You may have better luck trying to power sub off the headunit. Those American Pro amps literally don't look like they have more power than a headunit.

    And be sure that you don't have a loose battery terminal or have it wired into the incorrect factory wires.
    Don't doubt the American Pro as a beginner amp. Mine pushed my hifonics 12s pretty hard before I burned it up from running at bridged at 1 ohm. Lol. That first system bring back so many memories. I actually thought I was pounding.

    X2 on the grounds. I'd also recommend upgrading battery and engine grounds in the front.




  7. #52
    TheUnderFighter's Avatar
    TheUnderFighter is offline Beer Addict



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Murrieta, California, (SoCal)
    Age
    24
    Posts
    3,465
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    855 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    Yea, you gotta get some 8 gauge wire on there. That looks like 12 gauge wire or something, way too small >.< And I don't know if you've done it already, but I'd check the fuses too. Basically anything you hooked up, double check it all to make sure it's still securely connected.



    2009 Hyundai Elantra - Budget Sound in Progress
    HU- Kenwood eXcelon KDC-X994
    Fronts- Crescendo MP6 mids, Vifa Ring Radiator tweets on Arc KS300.4
    Subs- Single SA-10 on Mmats 2000.1 @ 1ohm
    Misc- 1/0 CCA from AT, Big 3 in Stinger HPM, and AT 60 mil deadener
    Bought from: Inferno333, select127, treesive, Kangaroux, DonH
    Sold to: coolest user, Psychodrama, MidgetClown, mr.tigger, av83

  8. #53
    whitedragon551's Avatar
    whitedragon551 is offline Moderator



    Join Date
    Mar 2009
    Location
    MI
    Posts
    13,131
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1189 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    Alright before this goes any further. Im going to remind all of the older members here there is no trolling outside of the Dome. Consider this your first and only warning.



    CA.com FAQ's
    CA.com TOS Agreement
    Forum Rules



    HU: ///Alpine 9887, KCE-400BT, KCE-433IV, KTX-100EQ Imprint, 8Gb iPod Touch
    Front Mids: Eclipse SC6500
    Front Tweeters: Morel made Xtant 28MM Silks
    Subs: Audiomobile Evo 10" TC2+
    Enclosure: 1.1 Cubes sealed with 10 Ounces Poly Fill
    Amp: Audio Systems Twister F6 380 III

  9. #54
    ahole-ic's Avatar
    ahole-ic is offline Banned



    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Ivory Tower
    Posts
    2,936
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    289 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    Oh I thought this thread was about licking vajines.....

    clean up wiring. Make sure grounds are good.




  10. #55
    stevew007's Avatar
    stevew007 is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2006
    Location
    west sacramento
    Posts
    2,487
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    110 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    my bad! that was very rude of me.please accept my apology.sorry



    REF'S 96maxgle, LcKmyblls, djman37, nomad40, el_chupo_ , jep772, got focus?, platestacker45, randyrsx, duece212,DB_DRAG_SPL, ProjectPechkin

    http://www.myspace.com/colorado_basswarz

  11. #56
    MikePresJr's Avatar
    MikePresJr is offline Junior Member



    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Claremore, OK
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    Did you check the fuses? Any weird smells? do the sub/speakers work plugged into any other outputs? Does the deck work sans amplifier? Is your inline fuse blown?




  12. #57
    dbjunior's Avatar
    dbjunior is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2009
    Location
    ma
    Posts
    786
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    122 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    Try a different source if you get another set of rcas and hookup an iPod or something to the amp and get no sound the amp is bad. If it work's it's either your rcas or headunit



    bought from MBROOKY, johnny law.Lulz, subzero, tc3k101
    sold to mytrunkslamz , vitveet, cd6551, martiandancer31 (x2), pro-rabbit, whytellyou
    Trade with cf2004

  13. #58
    skylineTT's Avatar
    skylineTT is offline bass=sekz



    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dallas/Raiderland
    Posts
    4,094
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    689 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    You can go to harbor freight and get a red DMM for 3 dollars. Works fine for basic car audio use.. Go to walmart and buy 3.5mm aux jack to RCA wire adaptor and that will plug into the amps RCA's and the other end will plug into an Ipod headphone jack. You can test signal with that.. If it doesn't work that way, It is surely the amp. Get 8g Power wire from the battery to the amp and an 8G ground if you dont have one already. If it doesn't work then, your amp is shot.



    Refs: Dipitydoo, appollyon, bad95gt, revrider1, jwh1598, ampjunkielikeme, deathpenalty18, ssackett, snoopysnooper, corey0928, SPLAudio, Clifff150, CL1CKCLACK, ShawnT, West + more

  14. #59
    skylineTT's Avatar
    skylineTT is offline bass=sekz



    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dallas/Raiderland
    Posts
    4,094
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    689 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    Also, get a small piece of wire and bridge the remote terminal to the positive batt. terminal. This will keep the amp on nomatter what during testing. It eliminates the head unit's remote amplifier function so it helps diagnose amplifier failure.



    Refs: Dipitydoo, appollyon, bad95gt, revrider1, jwh1598, ampjunkielikeme, deathpenalty18, ssackett, snoopysnooper, corey0928, SPLAudio, Clifff150, CL1CKCLACK, ShawnT, West + more

  15. #60
    Falcons's Avatar
    Falcons is offline that **** i dont like



    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Albion, New York, United States
    Posts
    5,224
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1375 Post(s)

    Re: A girl doing a guys job...help! Amp not working and now stereo too!

    still dont know if this is legit or not. lol



    Things to look forward to:
    (2) 10" or 12" imperium audio designs subs
    set of PHD MF 6.5" comps
    Completely seal off and deaden my doors
    aquire a 2k amp
    aquire a 2 channel amp for front stage

Closed Thread
Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4

Similar Threads

  1. Anyone Help!! Amp not working right
    By ioseida in forum Amplifiers
    Replies: 0
    Last Post: 03-04-2011, 12:39 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 11-15-2009, 07:48 PM
  3. quick help amp not working
    By aircruiser in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 5
    Last Post: 07-08-2009, 07:43 PM
  4. How do you guys wire multiple amps...
    By joem1cha3l in forum General Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 10-02-2007, 01:02 PM
  5. Amp not working need help fast!
    By QuadPioneer in forum Subwoofers
    Replies: 3
    Last Post: 03-07-2003, 09:32 PM

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum