Closed Thread
Results 1 to 2 of 2

Reload Thread: Very Quiet Music out of front right, nothing else works!

  1. #1
    jaked17's Avatar
    jaked17 is offline Junior Member



    Join Date
    Jul 2011
    Location
    soo ste marie
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Very Quiet Music out of front right, nothing else works!

    Hello, I'm trying to install a DEH 2200UB pioneer head unit freshly removed from another vehicle of mine to my girlfriends 1997 Chrysler Sebring Convertible I'm replacing some old pioneer with a nearly identical wiring harness.(they just won't fit each other. So I unplugged the battery, removed the old radio, clipped all the wires behind the crimps, and re-wired them the same as I removed them. (Color Matched, had an adapter already)... For the longest time I thought it wasn't playing any sound at all, but I went out and tried it at night again after work to find it will play radio, CD, AUX but just EXTREMELY quiet through the front right speaker and no where else. I've tried rewiring it again to no avail, same problem. I've matched the wires to these diagrams, which I got afterwards to verify, sure enough everything checks out.


    http://a248.e.akamai.net/pix.crutchf.../1302200UB.PDF -- for head unit
    http://www.installdr.com/InstallDocs/DCP/PDF/327101.PDF --- for vehicle

    I'm completely stumped and about to pull my hair out over this. From my understanding the vehicle does not have a factory amp either. =\







  2. #2
    Moble Enclosurs's Avatar
    Moble Enclosurs is offline Box Designer/Builder



    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Ledyard, CT
    Posts
    1,388
    Post Thanks / Like
    Images
    34
    Mentioned
    81 Post(s)

    Re: Very Quiet Music out of front right, nothing else works!

    There are a lot of questions to be had about this issue, so one at a time....1. Have you checked the connections to the speakers, and how many are connected? In other words, what is all connected to the head unit, and by what means...direct, amplified,etc.
    The basic of what it sounds like is crossconnected wires on the left side which would cause the right side to play extremely low at even the highest volume. But if more than two speakers are connected, and how they are is what will make this a process.
    If you can, take the step of setting the output on the headunit to play through one speaker at at time starting with the one making sound. But turn everything off after its setup and recheck the wiring from the source to the speakers, either direct or indirect. This would be the first place to start.
    It may be that a speaker wire is not just closing the circuit early by positive to negative crossing, but may likely be grounded as well. Check all of that out first. You will likely need to disconnect each speaker and play something through the headunit, while only having one connected at a time.

    if they still play nothing, then it could be a number of things after that. So, the best bet is to check all connections, and play each speaker at a time while the others are compleetely disconnected. If they all play independantly, its a grounded speaker cable or crossed connected cable. If none of them still play independantly during this, it might be an electrical issue within the headunit, unless another amplified source is being utilized, in which case you would want to reverify that it does not have a factory amp. So many variables for this situation, but process of elimination is the key.





    Contact me for more info:[/COLOR][/I][/B]

    Mobile Enclosures:http://mobileenclosures.com
    Facebook:http://www.facebook.com/pages/Mobile-Enclosures/134158593281463
    YouTube Channel http://www.youtube.com/user/TheMobileenclosures

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum