Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: replaced head unit now my door speakers dont work!!!

  1. #1
    heydes's Avatar
    heydes is offline Junior Member



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    montgomery, AL
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Icon9 replaced head unit now my door speakers dont work!!!

    i drive a 2000 nissan maxima with B.o.s.e (buy other stereo equipment)factory system installed. about six months ago i replaced my bose head unit with a clarion cz500. everything worked fine up until i decided to install a different head unit( pioneer 980-bt ) i remove the harness to wire it with my new hu then when i put it in the car and i turn it up..... no sound but subs in the back ground...i attempted to install my clarion back in still no sound from the speakers with the clarion either. i checked my radio and speaker fuses they are ok. and checked my harness adapter. the speakers connect via rcas on the adapter so i know everything was connected. any ideas about what happen?? plz plz help!!!!!!!!!!! riding with just bass is ok but gets old really quick.







  2. #2
    Dj-torn's Avatar
    Dj-torn is offline Still learning...



    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Fairchild, WA
    Age
    30
    Posts
    611
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: replaced head unit now my door speakers dont work!!!

    Here are some ideas;
    1) Bose amp is in two sections and the speaker amplifier is not powering on
    2) Your new radios preamp voltage is to high and fried the inputs on the amp
    3) Some how shorted the inputs to the amp with the rcas
    4) Blew the fuse to the amp, one not labeled radio.

    GL, let us know what you figure out.




  3. #3
    heydes's Avatar
    heydes is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2011
    Location
    montgomery, AL
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: replaced head unit now my door speakers dont work!!!

    i replaced the bose amp (still no sound) and i checked all my fuses. fuses are good. the new radios preamps are 5v compared to 4v so they could of fried something . how could i check the inputs on the amp? can a wire harness adapter fry? this *****... i am almost ready to rewire the car and install new speakers if i cant figure this out.. been at for a while now.




  4. #4
    pro-rabbit's Avatar
    pro-rabbit is offline Moderator pro-rabbit is a Supporting Member of the forum!

    pro-rabbit is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    OKC, OK
    Age
    32
    Posts
    12,395
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    373 Post(s)

    Re: replaced head unit now my door speakers dont work!!!

    You did not connect the remote turn on lead to the car harness thus the amp is not turning on.

    If this is not it, then take it some where to get fixed as talking through the remaining options would simply take way to long and only get aggravating for all parties during the duration.




  5. #5
    keep_hope_alive's Avatar
    keep_hope_alive is offline Acoustics Engineer keep_hope_alive is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2007
    Location
    Quad Cities, IL
    Posts
    5,920
    Post Thanks / Like
    Images
    28
    Mentioned
    159 Post(s)

    Re: replaced head unit now my door speakers dont work!!!

    Quote Originally Posted by pro-rabbit View Post
    You did not connect the remote turn on lead to the car harness thus the amp is not turning on.
    this is my vote as well.



    have you been helped by me? i'd love to know. shoot me a PM.

    My 2014 Accord build log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?6722-KHA-2014-Accord-Sport-SQ-Factory-Integration
    *My 2001 Accord build log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/536049-2001-accord-ex-sedan-its-long.html
    *2005 Scion tC Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/516096-2005-scion-tc-sq-hertz-audison-pioneer-build-log.html
    *1998 Astro Van Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/567468-kha-does-spl-build-1996-astro-van.html

Closed Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum