Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: subs aren't hitting as hard as they should

  1. #1
    snev's Avatar
    snev is offline Junior Member



    Join Date
    May 2011
    Location
    Kansas City, Kansas
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    subs aren't hitting as hard as they should

    just installed the following into a 1996 ford econoline e350:

    sony xplod cdx-gt55uiw head unit

    Kenwood KAC-9105D 1800-Watt Class D Mono Amplifier

    2- 12" rockford fosgate punch he2 (500 watt max) in a non ported truck box (space in the van is limited)

    ...wired the amp with a fierce audio 4 gauge wiring kit also.

    Phase - 0 degrees
    ISF - 25hz
    bass boost - 0
    LPF - 80hz
    input sensitivity(v) - about 0.8

    subs just aren't hitting for sh*t! they can barely be heard, but they are pushing. surely i'm making some mistakes. any help would be greatly appreciated!







  2. #2
    JoshGuy's Avatar
    JoshGuy is offline Member



    Join Date
    May 2011
    Location
    Lawton, OK
    Posts
    141
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4 Post(s)

    Re: subs aren't hitting as hard as they should

    Dude that van is huge there outta be some space!!



    Explorer 97'
    HU:CDE102
    Sub amp: aq1500d
    Sub: 2 JL 12w3d4's
    Door amp: RF2002
    Highs: memphis audio

  3. #3
    Blove1991's Avatar
    Blove1991 is offline Single Cabin



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    North Carolina
    Posts
    1,800
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: subs aren't hitting as hard as they should

    Check HU settings, make sure the subs are wired to the desired impedance.



    Daily: 94 POS Accord

    Project: 86 2dr Chevy Blazer


    Refs: BMXbikes, Wragold, Tommyk, ThumpinTitan, NewAgeKing, BushJ311, l7runner, jco1385, Big Joker, SPY, xxxbasshead

  4. #4
    mast240's Avatar
    mast240 is offline YOU'RE A HOOKER!



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    washington, dc
    Posts
    3,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    87 Post(s)

    Re: subs aren't hitting as hard as they should

    stop buying ish at best buy!!! .... j/k .. your inpust sensitivity is suprisingly low... so do you have your gains set correctly? and you gotta watch your sub wiring... i've seen guys with SVC subs, that mistakingly wired them to 8 ohms, and didnt know why they werent hitting



    NEW TO CAR AUDIO? READ THIS FIRST... http://www.caraudio.com/forums/general-discussion/532425-new-car-audio-read-first.html
    the loudest montero sport around
    head unit: toshiba thrive 10.1" android tablet/ Kenwood KVT-516
    front stage: each door: 1 8' RF p1 (midbass), midrange: 2 cadence cwm6.5's, 1 memphis pr 6.5 coax (kickplate), 1 cadence 4' coax (a-pillars)
    subs: 4 AQ HDC3 18'S, walled in a clamshell
    amps: subs: AB 500.1, looking for a second; midrange and midbass: 2 AP 1000.4

  5. #5
    jbizzle's Avatar
    jbizzle is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    5,804
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    10 Post(s)

    Re: subs aren't hitting as hard as they should

    Maybe they're out of phase. Check all connections...




    MW Car Audio - www.MWCarAudio.net

    Feedback Thead: http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/378649-jbizzle-feedback-thread.html

  6. #6
    Pataforce8's Avatar
    Pataforce8 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Amarillo, Tx
    Posts
    211
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4 Post(s)

    Re: subs aren't hitting as hard as they should

    Your sensitivity is really low. But yeah, just check all your wiring. And the fact that they're in a truck box, in a van, doesn't help.



    Power is nothing without control.

    Feedback:
    http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/507941-pataforce8s-feedback-thread.html

  7. #7
    SirVyouup's Avatar
    SirVyouup is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Mi
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: subs aren't hitting as hard as they should

    Dude the phase should be in middle position, not 0 or 180. 0 is for the master amp and the 180 is for the slave amp when you stack them.




  8. #8
    Phoenix Risen's Avatar
    Phoenix Risen is offline OG.... Original Ginger



    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Dayton/Springfield, Ohio
    Posts
    4,064
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    350 Post(s)

    Re: subs aren't hitting as hard as they should

    Quote Originally Posted by SirVyouup View Post
    Dude the phase should be in middle position, not 0 or 180. 0 is for the master amp and the 180 is for the slave amp when you stack them.
    did you really make this your first post.



    R.I.P. 2008 Hyundai Tiburon GS
    2005 Subaru Baja turbo, build in planing stages.

Closed Thread

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum