Closed Thread
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast
Results 1 to 15 of 63

Reload Thread: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

  1. #1
    ZhadowZ's Avatar
    ZhadowZ is offline Junior Member



    Join Date
    May 2011
    Location
    Wichita, KS
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    Okay so i currently have:
    A Single 12inch Sub hooked up, and grounded well, hits like champ, the level/gain is all the way up whatever blah blah blah.

    Then i have a 4000 watt amp, hooked up to 2x 12in subs, vented box, grounded in the same place (but on the other side of car as the other amps ground) and the rcas all ran the same, power wire fine, there wires are NOT close, there is no better ground. And when i turn up the level to about 1/2 of the way the subs just sit there and hit, boom boom boom boom, then slow down a bit, boom boom, then fast again. They do this even when, the car is OFF, but the key is backward turning the stereo and amp on. AND with no music playing, CD out, ipod unplugged, and volume at 0.

    Not sure what the heck to do, but im getting very frustrated.

    EDIT: Forgot to mention, the power wire does have like 3 spots where i had to add more wire here and there, and all i did was twist and tape, i know thats not good, and i do have a solderer, and i do know how too, so if anyone things maybe my amp isnt getting the power it needs?







  2. #2
    CJ7's Avatar
    CJ7
    CJ7 is offline Junior Member



    Join Date
    May 2011
    Location
    Birmingham, AL
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    that *****, but umm how do you start a thread?




  3. #3
    esmokah's Avatar
    esmokah is offline Dabbed Out



    Join Date
    Apr 2011
    Location
    North of 8, WI
    Posts
    377
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    did you say your gains are all the way up? if so, turn them all the way down and see if the problem stops. then set your gain correctly (ie. not all the way up)




  4. #4
    ace_800's Avatar
    ace_800 is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2004
    Location
    Lajes Field, Azores, Portugal
    Age
    33
    Posts
    5,210
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    So wait you have a single 12 or dual 12s? Or do you have both?? First off ditch one or the other, stick with 1 12 or 2 12's, not both......



    Current set up: Island bombed out 92 mazda 626. Stock rust bucket

    66 Pontiac GTO, modified stock radio, Crossfire CFA 302, Kicker KS6.2's in the front kicks, Crossfire CFA 452 for the 6x9's I need.


  5. #5
    ZhadowZ's Avatar
    ZhadowZ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2011
    Location
    Wichita, KS
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    Quote Originally Posted by ace_800 View Post
    So wait you have a single 12 or dual 12s? Or do you have both?? First off ditch one or the other, stick with 1 12 or 2 12's, not both......
    I have both, a box with 2x 12s and a box with a single 12.

    No way am i getting rid of any, my car sounds amazing.

    My level isnt all the way up, its about half, and if i go higher with it, it starts to hit on its own.
    And if i could turn it up more, wouldnt my subs be louder? But i dont want them hitting on there own like that.




  6. #6
    SoCalNoob's Avatar
    SoCalNoob is offline Senior VIP Member



    Join Date
    May 2010
    Location
    So Cal
    Posts
    379
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    Louder? or clipping? also what subs and amps do you have that sound amazazing?



    1 Crappy 03 Eclipse
    1 SS XXX 15" T3 TSNS Recone
    1 SS XXX 6500D
    1 Batcap 3k front w/ Toolmaker terms
    1 Batcap 4k rear w/ Toolmaker terms
    4 + runs 4 - runs to rear
    Stock Alt FTL =(
    148.9 @ 35hz Sealed
    http://www.youtube.com/user/SimpleOlCal29

  7. #7
    subzero's Avatar
    subzero is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Phoenix, AZ
    Age
    37
    Posts
    6,366
    Post Thanks / Like
    Images
    30
    Mentioned
    20 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    What size power wire are you running.?
    What brand and model amps?
    Are the subs the same. ( they should be)
    The subs should be in the same box. unless they are mix matched. which is frowned upon.
    You need solid wire. one solid peice. dont use stuff that have been cut and taped back.
    I bet that "ramdom bass" is the amp clicking on and off due to bad grounds or POS leads. or maybe the Remote turn on lead if shorting out.
    The subs may or may not be louder. depends on the capacity you play them vs their limitations.




  8. #8
    ZhadowZ's Avatar
    ZhadowZ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2011
    Location
    Wichita, KS
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    2x 12 inch JLs - 1200 watts each. 4000 watt pyle amp. Ported box.
    1x 12 Inch Alpine - 500 watt. 1800 watt amp. Enclosed box.
    4 Door speakers - All 6inch Sonys
    2 front dash speakers, 4x6 Sonys
    2x 6x9 Memphis speakers, boxed off and in the back of vehicle.

    Been using all this for about 2 years now. Not the loudest around here, but no one can match my sound quality cause you can still hear the lyrics and feel the base with the volume up.


    On the amp with the problem, the ground is the best ground possible, talked to my audio shop.
    My power wire probably should be all soldered up. I will do that.
    My remote wire is all one wire, no shorts (already checked)
    And no the amp doesnt kick on and off, because the LEDs never fade on the top. And the power light stays on.
    I have the level about 1/2 turned up, you can slightly still hear the subs going thump thump, but not bad, and the more i turn it up, the louder the thump gets.
    4 gauge power wire. 6 gauge ground.




  9. #9
    subzero's Avatar
    subzero is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Phoenix, AZ
    Age
    37
    Posts
    6,366
    Post Thanks / Like
    Images
    30
    Mentioned
    20 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    try switching out your RCAs then. maybe they are picking up noise.




  10. #10
    SoCalNoob's Avatar
    SoCalNoob is offline Senior VIP Member



    Join Date
    May 2010
    Location
    So Cal
    Posts
    379
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    i would use 4ga ground to match the 4ga power.



    1 Crappy 03 Eclipse
    1 SS XXX 15" T3 TSNS Recone
    1 SS XXX 6500D
    1 Batcap 3k front w/ Toolmaker terms
    1 Batcap 4k rear w/ Toolmaker terms
    4 + runs 4 - runs to rear
    Stock Alt FTL =(
    148.9 @ 35hz Sealed
    http://www.youtube.com/user/SimpleOlCal29

  11. #11
    SoCalNoob's Avatar
    SoCalNoob is offline Senior VIP Member



    Join Date
    May 2010
    Location
    So Cal
    Posts
    379
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    u should take pix of the system, and grounds. And yup check RCA's



    1 Crappy 03 Eclipse
    1 SS XXX 15" T3 TSNS Recone
    1 SS XXX 6500D
    1 Batcap 3k front w/ Toolmaker terms
    1 Batcap 4k rear w/ Toolmaker terms
    4 + runs 4 - runs to rear
    Stock Alt FTL =(
    148.9 @ 35hz Sealed
    http://www.youtube.com/user/SimpleOlCal29

  12. #12
    ZhadowZ's Avatar
    ZhadowZ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2011
    Location
    Wichita, KS
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    the RCAs are fine, cause i unplugged the ones from my other amp (which isnt have any issues) and plugged it in, and it still does it.

    I almost thing i need to open up my amp and see if the RCA connection is bad, thats like my last thought...




  13. #13
    ZhadowZ's Avatar
    ZhadowZ is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2011
    Location
    Wichita, KS
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    Maybe if i can find the cord that goes in the hi line input, i can try running that from the HU to Amp instead of RCAs.

    Because it appears my RCA connection inside the amp is bad, and my amp has a Hi In, and my HU has a Hi line.

    So that may work?




  14. #14
    disturbed471985's Avatar
    disturbed471985 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Greenwood, La
    Age
    29
    Posts
    7,112
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    Running different brand and model subs is just full of fail. Sounds amazing huh?? I want vids of this amazing sounding system because I am willing to bet it truly sounds like crap and you just don’t realize it or you don’t care. Not trying to be an arse just trying to be as frank as possible with you. Take it or leave it. GL man



    RIP Maynard "My heart"

    HU - Eclipse CD7000
    Front Stage - 4 Silver flute 6.5's - 4 Seas Prestige tweets
    Front Stage amp - DB Drive A7 125.4
    Subwoofer - 1 TRF 15" Custom built
    Subwoofer Amp - 2 - Skar SK-2500's & Sundown 5k & 2 Nendo bc2000's " swap back and forth between them"
    Box - Secret
    Wiring - Knukonceptz everything, Big 3, Sprinter S12V370F & HC1800

  15. Thanks TheUnderFighter, Phoenix Risen thanked for this post
  16. #15
    ace_800's Avatar
    ace_800 is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2004
    Location
    Lajes Field, Azores, Portugal
    Age
    33
    Posts
    5,210
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)

    Re: My Amp And Subs, Are Hitting On There Own Free Will.

    Quote Originally Posted by ZhadowZ View Post
    I have both, a box with 2x 12s and a box with a single 12.

    No way am i getting rid of any, my car sounds amazing.

    My level isnt all the way up, its about half, and if i go higher with it, it starts to hit on its own.
    And if i could turn it up more, wouldnt my subs be louder? But i dont want them hitting on there own like that.
    So hitting on its own, you sure you aren't running a FLUX Cap?? That could be why they are "hitting on there own" Good luck with those 2 different subs....I smell someone trying to troll...

    Quote Originally Posted by disturbed471985 View Post
    Running different brand and model subs is just full of fail. Sounds amazing huh?? I want vids of this amazing sounding system because I am willing to bet it truly sounds like crap and you just don’t realize it or you don’t care. Not trying to be an arse just trying to be as frank as possible with you. Take it or leave it. GL man
    ^this



    Current set up: Island bombed out 92 mazda 626. Stock rust bucket

    66 Pontiac GTO, modified stock radio, Crossfire CFA 302, Kicker KS6.2's in the front kicks, Crossfire CFA 452 for the 6x9's I need.


Closed Thread
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum