Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: Not sure whats wrong..

  1. #1
    Lawlgen's Avatar
    Lawlgen is offline Junior Member



    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Houston
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Not sure whats wrong..

    I have a Boss 3500 amp and a 12" Kicker. They've been working great until last night when the speaker wires came out of the terminals on the kicker. So i hooked em back up to the kicker and now im not getting any sound from the kicker.

    The amp IS getting power, I tested the sub with a 9v battery and it is working. Everything is connected properly.. The only thing i can think is maybe the fuses needed to be replace? I really dont know anything about fuses..

    Or maybe I need a new RCA? Is there a way to test of the RCA works? Also I dont know if this makes a difference, but when starting my car the head unit set my sub lvl to 0.. it didnt do that when it was working.


    Any help would really be appreciated..







  2. #2
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,118
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: Not sure whats wrong..

    look at the fuses and see if they are burnt or if the little wire going across is broken. sounds to me like the speaker wires touched and it cooked the outputs. (aka new amp time)



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  3. #3
    Lawlgen's Avatar
    Lawlgen is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Houston
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not sure whats wrong..

    yeah the fuses looked fine.. The wires touching is most likely what happened, I guess its new amp time I just got this one 2 weeks ago. Is there anyway possible I could fix the amp?




  4. #4
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,118
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: Not sure whats wrong..

    being a BOSS amp, probably not. do you have a DMM? if so, see if it's putting out anything. my guess is no if the sub is good. i bet that's exactly what happened.



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  5. #5
    Lawlgen's Avatar
    Lawlgen is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Houston
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not sure whats wrong..

    I used a pulse meter to check if anything was being outputted from the amp and i wasnt getting anything




  6. #6
    i2ain2thunder's Avatar
    i2ain2thunder is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    st paul, mn
    Posts
    2,100
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not sure whats wrong..

    Once I had a fuse that was in one of those plastic cases not an acrylic one and the connections were surrounded in plastic and at one point the connection was just lose and there was some plastic inbetween the fuse and the connector took me a while to narrow it down to that.




  7. #7
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Binghamton N.Y.
    Posts
    2,334
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)

    Re: Not sure whats wrong..

    good thing that amp is piece of **** paperweight, it will be easy to replace.




  8. #8
    Lawlgen's Avatar
    Lawlgen is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Houston
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not sure whats wrong..

    Id rather have a low grade amp then no amp.. Im in no position to by a new one anytime soon




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum