Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: Amplifier/Subwoofer trouble

  1. #1
    squilko's Avatar
    squilko is offline Junior Member



    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cincinnatti, OH
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Icon33 Amplifier/Subwoofer trouble

    I have 2 10" boss audio phantom series subs with dual voice coils. I have 3 different amps, all being 2 channel. I can hook each one up without any issues and i get a green power light, which is good. Whenever i hook up the subs the amp will go into protection mode.

    I have checked all amplifier wiring and everything is fine. I have also taken the subs from the box and checked the wiring on them as well. I assured they are wired to the correct impedence and that all wiring is secure, but i still have this problem. I just cant seem to figure out what is wrong, any help???







  2. #2
    daboyfrumdabx's Avatar
    daboyfrumdabx is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pleasant Mt., PA
    Age
    24
    Posts
    1,199
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amplifier/Subwoofer trouble

    What's the impedance on the coils? What impedance are you wiring to? Model numbers of the 3 amps you are trying to use?



    *Sundown Z15 *SAX-1200D *CDT HD-61A *SAX-100.4 *Pioneer DEH-80PRS *KnuKonceptz *XS Power D3400 *270A Mechman

    Sold to: blackbonnie, TheOneJordan, resko1, kr15, Zichardruniga, IBmikexxx, plugitin
    Bought from: Gruszka530, theMessenjah44, ltr450racer690, Dpc69ss, 97maxima(Here and ROE), Pillow(CACO), pro-rabbit, woofercooker, Twisted_0912

  3. #3
    squilko's Avatar
    squilko is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cincinnatti, OH
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amplifier/Subwoofer trouble

    The subs are dual 4 ohm voice coils. I currently have them wired to 4 ohms. I have a FUSION pp-am12002, BOSS chaos eXXtreme cx250, DC-200 depth charge by FULTRON
    I would prefer to have the fusion hooked up




  4. #4
    squilko's Avatar
    squilko is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cincinnatti, OH
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amplifier/Subwoofer trouble

    any help???




  5. #5
    daboyfrumdabx's Avatar
    daboyfrumdabx is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pleasant Mt., PA
    Age
    24
    Posts
    1,199
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amplifier/Subwoofer trouble

    What size power and ground and how are your amp settings? I find it hard to believe that you're having trouble with 3 amps. I'd say you have a wiring issue(i.e. power/ground wires, most likely ground wire) if you're doing direct swaps and having trouble.



    *Sundown Z15 *SAX-1200D *CDT HD-61A *SAX-100.4 *Pioneer DEH-80PRS *KnuKonceptz *XS Power D3400 *270A Mechman

    Sold to: blackbonnie, TheOneJordan, resko1, kr15, Zichardruniga, IBmikexxx, plugitin
    Bought from: Gruszka530, theMessenjah44, ltr450racer690, Dpc69ss, 97maxima(Here and ROE), Pillow(CACO), pro-rabbit, woofercooker, Twisted_0912

  6. #6
    squilko's Avatar
    squilko is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cincinnatti, OH
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amplifier/Subwoofer trouble

    power and ground are 2 guage and even when i turn all amp settings down it still does it




Closed Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum