Closed Thread
Results 1 to 14 of 14

Reload Thread: Subs aren't loud!!

  1. #1
    STI Trooper's Avatar
    STI Trooper is offline Junior Member



    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Kingston, NY
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Subs aren't loud!!

    Hey guys. Ive had a pair of JBL GT5-15" subs for a few months now on a cobalt 800w mono amp and
    love em. They shake the whole car. but i just got a brand new Kenwood Kac-8105D 1000w peak/ 500w RMS mono amp looking for some cleaner sound and now the subs hardly hit at all. They are on and vibrating but my component 6 1/2" kenwoods in the doors and trunk are louder with better bass. I used the same wires and everything i had hooked up before to the last amp that worked well and ive done about 15 amp/sub installations myself so I know the amp is hooked up right and that the subs are not blown either. All fuses good. Amp has power and great ground and rem wire is perfect. Im stumped...







  2. #2
    ahole-ic's Avatar
    ahole-ic is offline Banned



    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Ivory Tower
    Posts
    2,936
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    Probably out of phase. Make sure your positive and negative are correct everywhere. Cancellation is a b.




  3. #3
    STI Trooper's Avatar
    STI Trooper is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Kingston, NY
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    I just checked the leads going to the amp from the subs, switched em to see if maybe they were crossed inside the box and it didnt change anything. Im assuming that all is well with the subs and connections inside the box since all i did was swap amps.




  4. #4
    thevic24's Avatar
    thevic24 is offline my silence is deadly...



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    right behind you
    Posts
    5,822
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    The amp may be bad. Do you have a different
    speaker that you can plug into that amp and see?



    Silently stalking you through glass....

  5. #5
    STI Trooper's Avatar
    STI Trooper is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Kingston, NY
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    theres a phase switch on the amp and i played with that too. nothing.




  6. #6
    elancohen92's Avatar
    elancohen92 is offline F**k yeah I drive a Soul! elancohen92 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Silverthorne, CO
    Posts
    1,265
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    what is your final ohm load?



    2010 Kia Soul Sport
    Pioneer FH-P8000BT
    3 Sundown SA-12"s
    Soundstream Rubicon 1600d

    refs? I have refs
    Quote Originally Posted by BayAreaBimmer View Post
    And the big three are subs, an amp, and head unit?

  7. #7
    STI Trooper's Avatar
    STI Trooper is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Kingston, NY
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    4 ohms.




  8. #8
    STI Trooper's Avatar
    STI Trooper is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Kingston, NY
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    yea i have an old ten lying around that i just hooked up to the amp and its doing the same ****. Amps blown...




  9. #9
    SmartAsss's Avatar
    SmartAsss is offline Member



    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Buckeye
    Posts
    145
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    A blown amp would not work at all. if it did it wouldn't be very long before it completely stopped working.

    To the op, this may or may not be a dumb question, have you setup the new amp's settings?




  10. #10
    Wingsfreak9's Avatar
    Wingsfreak9 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Howell, MI
    Posts
    4,639
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    sounds like you're out of phase or youve got a blown output. make sure rcas are in all the way and everything is secure.



    Quote Originally Posted by AZ_G6GT_Beatin View Post
    then your a D U M B A S S can you read that shi t
    Quote Originally Posted by misfit138 View Post
    How did you manage to pack that much stupid into such a small amount of words?
    Sold to: nom nom, Trever, Spooney, dkhage1, tghersh88


    Bought from: MikeyF, Paaco1981, Thorshammer1, Sundownz, Ridinhi, Cl1ckclack, nom nom, profoundwill, vfrrider, El_Weenie, DBBOOM

  11. #11
    FML's Avatar
    FML
    FML is offline Junior Member



    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Sess Pool
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    I know this may sound really obvious, but I had a friend with the exact same issue (same amp), and all I did was turn off the LP filter for him. Go look at your amp and play with your LP/HP. It can make a world of difference.




  12. #12
    phemps's Avatar
    phemps is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2009
    Location
    PA
    Posts
    1,983
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    Quote Originally Posted by FML View Post
    I know this may sound really obvious, but I had a friend with the exact same issue (same amp), and all I did was turn off the LP filter. Go look at your amp and play with your LP/HP. It can make a world of difference.
    ahahah





    Refs: Rio, DbzArson, goodstuff, Worstenemy453


    Quote Originally Posted by Altec View Post
    Then obviously I am asking the wrong person, because you don't know how to hook up subs if they sounded like "****". Maybe learn your ohms and your diagrams before you call something ****. Learn to make boxes to specs and use the right wires and its called dynomat. Then maybe your car wouldn't of sounded like ****, yeah?

  13. #13
    iLLsT0LZ's Avatar
    iLLsT0LZ is offline Member



    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Mi
    Posts
    137
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    you are running it at 4 ohms... whats the specs to the amp, if your cobalt amp ran at 800w at 4 ohms this kenwood might say 500rms but thats probably at 2 ohms (like most kenwoods are stable to) and if your running at 4 ohms your probably only getting about half of that so like 250w. but what are the two model numbers of the amps, it might be more helpful to people to know.




  14. #14
    dragnix's Avatar
    dragnix is offline LXIX



    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Socal cuz i'm So cool
    Posts
    19,632
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)

    Re: Subs aren't loud!!

    Quote Originally Posted by FML View Post
    I know this may sound really obvious, but I had a friend with the exact same issue (same amp), and all I did was turn off the LP filter for him. Go look at your amp and play with your LP/HP. It can make a world of difference.
    I did this, but i was dumb enough to sell the amp because I thought something was wrong with it

    Quote Originally Posted by iLLsT0LZ View Post
    you are running it at 4 ohms... whats the specs to the amp, if your cobalt amp ran at 800w at 4 ohms this kenwood might say 500rms but thats probably at 2 ohms (like most kenwoods are stable to) and if your running at 4 ohms your probably only getting about half of that so like 250w. but what are the two model numbers of the amps, it might be more helpful to people to know.
    What i was thinking

    Edit: Looked up the specs and the amp is putting out 250watts at 4ohm. Perhaps that's why?




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum