Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 29

Reload Thread: Subwoofer LEDs Help

  1. #1
    chetomatic's Avatar
    chetomatic is offline Junior Member



    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Boston, MA
    Posts
    25
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Subwoofer LEDs Help

    Hey, I know I risk looking like a complete idiot by admitting this, but I'm putting 2 12" Streetglow LED strips alongside my sub box. The only installation instructions say to connect the ground and the power to their respective sources. What I want to do is make them flash to the beat, much in the way my old Duals did. Can I hook them up to the speaker terminals on the sub box where the wires from the amp are hooked in? Or will this break the LEDs/underpower the subs? And if this isnt possible, does anyone know how to wire them to my amp? Thanks.







  2. #2
    chetomatic's Avatar
    chetomatic is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Boston, MA
    Posts
    25
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    And it's a mono Pioneer 600 watt amp at 2 ohms, I forgot to mention.




  3. #3
    power-fanatic07's Avatar
    power-fanatic07 is offline Knockin Doors Down



    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Texas
    Age
    33
    Posts
    4,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    You have to also hook the power/ground from your amp into the speaker terminals along with the LED strips power/ground wires.



    Got Refs? http://www.caraudio.com/forum/itrader.php?u=47119

  4. #4
    marcotheclepto's Avatar
    marcotheclepto is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2009
    Location
    United States
    Posts
    2,464
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    Quote Originally Posted by power-fanatic07 View Post
    You have to also hook the power/ground from your amp into the speaker terminals along with the LED strips power/ground wires.
    this doesnt seem like a good idea.



    need a box design? click here or email Dragonsk8er14_2@yahoo.com
    1997 Buick LeSabre Limited
    wiring:2 runs (2 pos 2 neg) of 0 ga big 3 in 0 ga 50 ft of knu cca, and 36 ft of the wire loudcartunez sells...
    Head unit: Kenwood excelon KDC-X692
    Sub Amp: Autotek Mean Machine 4000D
    Subs: 2 custom 15s built by ssackett
    Sub box: 4th order bandpass 2.52 cubes sealed 5 cubes ported tuned to 59 Hz
    comp amp: CDT SQA4100
    Comps: 2 sets of CDT CL-61i
    Deadening: 50 cld tiles and 20 sq ft of damp pro.
    feedback please post if you have had any transactions.
    http://www.caraudio.com/forum/showth...19#post6113819

  5. Thanks power-fanatic07 thanked for this post
  6. #5
    chetomatic's Avatar
    chetomatic is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Boston, MA
    Posts
    25
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    haha yeah im a little confused by that. what i mean is, should i put the speaker wire, which is coming from the amp, into the terminals on the box, AND put the LED's ground/power into the terminals too?




  7. #6
    *SlappinAzz*'s Avatar
    *SlappinAzz* is offline Shoot em



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    4,244
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    Put your positive led wire into the positive speaker input along with the positive speaker wire.

    Put your negative led wire into the negative speaker input along with the negative speaker wire.


    Easy as that.




  8. #7
    marcotheclepto's Avatar
    marcotheclepto is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2009
    Location
    United States
    Posts
    2,464
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    no, i dont see that as working. if its supposed to be powered by the car then plugging into the terminals on the box shouldnt work.

    (car is dc power where as the amp puts out ac power.)



    need a box design? click here or email Dragonsk8er14_2@yahoo.com
    1997 Buick LeSabre Limited
    wiring:2 runs (2 pos 2 neg) of 0 ga big 3 in 0 ga 50 ft of knu cca, and 36 ft of the wire loudcartunez sells...
    Head unit: Kenwood excelon KDC-X692
    Sub Amp: Autotek Mean Machine 4000D
    Subs: 2 custom 15s built by ssackett
    Sub box: 4th order bandpass 2.52 cubes sealed 5 cubes ported tuned to 59 Hz
    comp amp: CDT SQA4100
    Comps: 2 sets of CDT CL-61i
    Deadening: 50 cld tiles and 20 sq ft of damp pro.
    feedback please post if you have had any transactions.
    http://www.caraudio.com/forum/showth...19#post6113819

  9. #8
    chetomatic's Avatar
    chetomatic is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Boston, MA
    Posts
    25
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    thanks man, just wanted to make sure and not blow anything




  10. #9
    chetomatic's Avatar
    chetomatic is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Boston, MA
    Posts
    25
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    Quote Originally Posted by marcotheclepto View Post
    no, i dont see that as working. if its supposed to be powered by the car then plugging into the terminals on the box shouldnt work.

    (car is dc power where as the amp puts out ac power.)
    Well, I believe the AC would make it a) flash to the beat and b) my duals worked with this wiring configuration, but im using independent lights this time that arent built into the box, thats why i ask




  11. #10
    *SlappinAzz*'s Avatar
    *SlappinAzz* is offline Shoot em



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    4,244
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    Quote Originally Posted by marcotheclepto View Post
    no, i dont see that as working. if its supposed to be powered by the car then plugging into the terminals on the box shouldnt work.

    (car is dc power where as the amp puts out ac power.)
    Quit being a dumbass. Ive done this many times.




  12. #11
    *SlappinAzz*'s Avatar
    *SlappinAzz* is offline Shoot em



    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Virginia
    Posts
    4,244
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    Quote Originally Posted by chetomatic View Post
    Well, I believe the AC would make it a) flash to the beat and b) my duals worked with this wiring configuration, but im using independent lights this time that arent built into the box, thats why i ask
    It will work, trust me, when you start cranking the volume up, they flash harder.




  13. #12
    chetomatic's Avatar
    chetomatic is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Boston, MA
    Posts
    25
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    Quote Originally Posted by SlappinAzz View Post
    It will work, trust me, when you start cranking the volume up, they flash harder.
    thats what i figured...as long as nothing blows up in my face or fries im definitely gonna try it this way. thanks for the help




  14. #13
    9515ROB's Avatar
    9515ROB is offline TEAM DTF



    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sherman IL
    Posts
    2,289
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    it only works for so long before they take a s.hit but they will work for a lil and maybe longer if your lucky



    still have alot of stuff i need to invest in

    880prs/Front-Hybrid Audio Technology Legatia L8 L3 L1v2 3-way/Sub- 3 blown MB Quart RLP-304 shallow mount 12s/Sub Amp- Visonik v2908/4ch- DD C4a


    REFS: B:Louisiana_CRX, amartin_72, SPL KID, Bhhong, K_schutte, Fraze, hllywood29, Andrew_as,S:Jh8909 ,info,teenT:robertawdgsx

  15. #14
    marcotheclepto's Avatar
    marcotheclepto is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2009
    Location
    United States
    Posts
    2,464
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    news to me?



    need a box design? click here or email Dragonsk8er14_2@yahoo.com
    1997 Buick LeSabre Limited
    wiring:2 runs (2 pos 2 neg) of 0 ga big 3 in 0 ga 50 ft of knu cca, and 36 ft of the wire loudcartunez sells...
    Head unit: Kenwood excelon KDC-X692
    Sub Amp: Autotek Mean Machine 4000D
    Subs: 2 custom 15s built by ssackett
    Sub box: 4th order bandpass 2.52 cubes sealed 5 cubes ported tuned to 59 Hz
    comp amp: CDT SQA4100
    Comps: 2 sets of CDT CL-61i
    Deadening: 50 cld tiles and 20 sq ft of damp pro.
    feedback please post if you have had any transactions.
    http://www.caraudio.com/forum/showth...19#post6113819

  16. #15
    bubbagumper6's Avatar
    bubbagumper6 is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    The D
    Posts
    10,815
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)

    Re: Subwoofer LEDs Help

    Quote Originally Posted by marcotheclepto View Post
    no, i dont see that as working. if its supposed to be powered by the car then plugging into the terminals on the box shouldnt work.

    (car is dc power where as the amp puts out ac power.)
    This.


    LED's generally run off DC, AC is quite different. My guess is they'll all glow REALLY bright for a very short period of time.




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum